• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

klassiskt paradis1
Mauritius är ett exotiskt och klassiskt semesterparadis. Vulkanön bjuder dig på långa och många kritvita sandstränder, kokospalmer, tropiskt klimat samt underbara laguner med kristallklart turkost vatten. Under vattenytan breder sagolika korallrev ut sig

Naturen lite längre in på ön överraskar många. Där erbjuds intensiva färger med teplantager, sockerrör, botaniska trädgårdar och mäktiga bergskedjor.
Det utbjuds mängder av aktiviteter på Mauritius och hela ön andas exklusivitet. Där finns SPA-anläggningar, underbara golfbanor, windsurfing, segling och dykning. Det är bara att välja och vraka. Hyra snorkelutrustning, gå en dykkurs eller hyra en båt går utmärkt. Många väljer dock att endast slappna av och solbada för att ta sig ett svalkande dopp inemellan.

Mauritius är en av de bästa platserna i världen för djuphavsfiske och det finns många olika varianter av fisketurer.
Här kan vem som helst fånga en jättelik Blue Marlin eller en haj.
LAP-SNL-023
Köket är en blandning av franskt och kreol. Tyngdpunkten är på fisk och skaldjur. En del mat som görs i kreolstil kallas rougailles med ingredienser som vitlök, kanel, tomat, chili och kardemumma. Ofta serveras flera fantastiska röror i skålar där de grillade läckerheterna doppas och avnjuts tillsammans med kalla drycker.
mauritiusbeach


LAP-ACC-041Kopia_av_copyLaPirougeMauriHotell: La Pirouge betyg4halv

Läge: Vid finkornig strand på västkusten(bilden överst).
Omdöme: Mycket omtyckt förstaklasshotell med trevlig atmosfär och många aktiviteter. Tennis, minigolf, biljard, segling och vattenskidor. Djuphavsfiske(avgift tillkommer).
Prisexempel: 7 nätter, del i dubbelrum inklusive frukost och transfer t/r flygplats, 12 900 SEK per person (01/10-18/12).>


Valuta: Mauritius rupee. Kreditkort accepteras allmänt.
El: 220 V, adapter krävs.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum behövs ej för svenska medborgare.
Övrigt: