• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

mocambique

Guide:
engelsktalande  Antal dagar: 11  Avresor: Dagligen  Flyg till: Johannesburg  Från: Maputo (samt Johannesburg-Maputo t/r)

1Öarna utanför Mocambiques kust tillhör just nu de hetaste resmålen i Afrika. Turismen har inte riktigt hittat dit, vilket innebär orörda stränder och en genuin lokal atmosfär. Stränderna och korallreven är mycket bra med internationella mått mätt. Sanden är puderfin och vattnet kristallklart. Mentaliteten är avslappnad och det råder en allmän skön stämning i landet. Det är lugna dansrytmer som präglar ön Inhaca. Det spelas på trummor längs stränderna när skymningen faller och på restaurangerna, där man oftast sitter under bar himmel, spelas lågmäld lugn musik med både afrikanska och latinska influenser.
Vi erbjuder en kombination med Mocambique och Sydafrika.


DAG 1 ANKOMST JOHANNESBURG
Ankomst Sydafrika. Lokalguide möter för transport till hotellet. Efter lunch gör vi en tur till Gold Reef City, en stad byggd som Johannesburg såg ut under guldgrävarperioden förr i tiden. Det finns möjlighet att åka med på sightseeing tur som inkluderar besök ner i de gamla guldgruvorna. (F)

2924254315_615e15ea0e_oDAG 2 JOHANNESBURG
Heldagstur till Soweto, förstaden som blev en gettoliknande sovstad dit de färgade hänvisades under Apartheid tiden. Dagen ger en nära inblick i Sowetos vardagliga liv. Vi ser husen där Mandela och Desmond Tutu tidigare bott bland mycket annat. Vi avslutar med Apartheidmuséet som öppnade 2001 och beskriver det mesta som hänt sedan systemet infördes av the National Party 1948. (F)

DAG 3 JOHANNESBURG – INHACA
Utcheckning och transport till flygplatsen för flyg till Maputo i Mocambique. Därefter byte till mindre propeller-flygplan för att flyga vidare till ön Inhaca, en flygning på ca 20 minuter.
1498 seglade Vasco Da Gama till Mocambique och ”upptäckte” landet. Fram till 1975 var landet en portugisisk koloni och än idag talar de flesta portugisiska.1990 blev Mocambique demokratiskt och man har sedan dess sakta men säkert byggt upp landet som upplevde problematiska år under 70- och 80-talet med inbördeskrig, omfattande tjuvjakt på djur och ekonomiska problem som följd.
Nu arbetar man sedan flera år för att turismen ska hitta tillbaks och lägger resurser på ökad säkerhet och förbättrad infrastruktur. Hotellstandarden är bra och restaurangerna som serverar utsökt mat, där det portugisiska köket inspirerat, gör ingen besviken.(F)

DAG 4 – 10 INHACA
Till Mocambique reser den som vill uppleva lugnet och njuta av livet. Små pittoreska barer och restauranger som ligger direkt vid vattenbrynet serverar hummer, jätteräkor, bläckfisk och andra spännande anrättninga266816772_356bb4e329r från havet. De långa stränderna som är kantade av palmer är i stort sett helt orörda. Korallreven är fantastiska och man kan simma med delfiner och snorkla bland havssköldpaddor, dyker man är det vanligt att se valhajar. Det arrangeras djuphavsfiske på flera håll, normalt är det halvdagsturer som gäller. Ett gyllene tillfälle för dig som vill fånga barrakudor och svärdfiskar. Eventuell fångst tillagas i hotellrestaurangen nästföljande dag. När det gäller havsfiske är det faktiskt få länder som kan mäta sig med Mocambique.
Det går även att hyra små båtar för turer i arkipelagen med ljuvliga bad. Ett par färgstarka lokala marknader finns på ön där det går att proviantera med frukt och finna spännande afrikanska hantverk.
För dig som vill uppleva något exotiskt, annorlunda och oexploaterat passar Inhaca perfekt.1814909111_9fc77e0d41DAG 11 INHACA – JOHANNESBURG – SKANDINAVIEN
Utcheckning och avresa till flygplatsen på Inhaca. Flyg till Maputo och vidare med flyg till Johannesburg. Byte till flyg hem.
Resan kan förlängas med obegränsat antal dagar i Sydafrika. Kanske någon extradag i Johannesburg? Varför inte safari i Kruger eller Entabeni nationalpark?

Prisindikation 16 900 SEK per person, del i dubbelrum(4* hotell). Inrikes flyg Maputo-Inhaca ingår. Flyg Skandinavien-Sydafrika-Maputo tillkommer.Valuta: Metical (ej konvertibel). USD, Euro eller Rand rekommenderas. Kreditkort accepteras på hotellen.
El: 220 V, adapter kan behövas.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum skaffas på mocambiques ambassad. Kostnad ca 200 SEK. Två passfoto behövs.
Övrigt: Solskyddsmedel rekommenderas. På inrikes flyg i Mocambique tillåts endast 15 kilo bagage.