• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

sydafrika 2

Guide:
engelsktalande  Antal dagar: 10  Avresor: Dagligen 
Flyg till: Kapstaden  Från: Kapstaden eller George (samt George-Kapstaden eller Johannesburg)

1Denna resa startar med tre dagar i multinationella Kapstaden. Därefter disponeras en hyrbil i en hel vecka. Vill man se landets södra delar är det optimalt med bil. För att göra det smidigare är hotellen förbokade, efter en dag i bilen är det skönt att veta att rummet redan är bokat och klart. Tryggt och bekvämt! Vi har valt populära hotell i vindistrikten och längs världens vackraste kustväg, Garden Route, den berömda kustremsan mellan Mossel Bay och Tsitsikamma. Vilken väg det blir mellan hotellen och när check-in blir är helt upp till dig. Vi garanterar ett härligt äventyr!

DAG 1 KAPSTADEN
Ankomst Kapstaden och transport till hotellet för incheckning. Stadsrundtur på eftermiddagen som inkluderar Taffelberget (linbana erbjuds mot extra kostnad) och stadens centrala delar. Missa inte Sydafrikas utsökta mat som förgyller hela resan och kapstadens otaliga restauranger som serverar jättelika skaldjur och inhemska goda viner.(F)

DAG 2 KAPSTADEN
Heldagsutflykt till Cape Point med buss. Vi åker till Hout Bay(båtfärd erbjuds mot extra kostnad). Vackra Chapmans Peak och en tur i Cape Point naturreservat. Innan vi åter är på vårt hotell stannar vi vid botaniska trädgården i Kirstenbosch. (F)

paarlwinyardsaDAG 3 KAPSTADEN
På egen hand i Kapstaden. Besök gärna V&A Waterfront med affärer, restauranger och Two Oceans Aquarium, utnämnt till ett av världens bästa akvarier. Kanske guldmuseet? eller varför inte utflykt till fängelseön Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad? (F)

DAG 4-5 STELLENBOSCH
Hyrbilen levereras till hotellet i Kapstaden. De två nästkommande nätterna blir i Stellenbosch vindistrikt, en timmes körning från Kapstaden och enligt många det bästa i Sydafrika. Det finns många trevliga vingårdar i området och utsikten över druvodlingarna och bergen är fantastisk. Där ges flera tillfällen till vinprovning. Det finns även andra vinområden på överkomligt avstånd, Franschoek är ett som rekommenderas. Golfbanorna i trakten gör ingen besviken. (F)

DAG 6 OUDTSHOORN
Denna natt tillbringas i Oudtshoorn, ca 350 kilometer från Stellenbosch. Åk gärna längs ljuvliga Route 62 med storslagna vyer genom ett bergigt landskap. Oudtshoorn är känt för alla strutsfarmar. Där kan man avsmaka strutsfilé och även få en ridtur på en strutsrygg. (F)

capetownDAG 7 -10 KNYSNA
Incheckning för tre nätter blir det i den mysiga kuststaden Knysna(uttalas naijsna) som ligger mitt på Garden Route, ca 150 kilometer från Oudtshoorn. Längs sträckan ligger fascinerande Cangogrottorna med krokodiler, ormar och tigrar på ranchen. Knysnas omgivningar erbjuder väldigt mycket. Den spektakulära oceankusten mellan Knysna och George trafikeras av ett populärt gammalt ångtåg där hänförande utsikt erbjuds. Tsitsikamma National Park är perfekt för promenader på hängbroar över raviner i härlig natur. Det går dessutom att pröva världens högsta bungy-jump om man inte nöjer sig med att titta på. Badorten Port Elisabeth kanske lockar? Eller safari (game-drive) i något av reservaten i Eastern Cape provinsen. De är malariafria områden och mycket omtyckta. (F)

Utcheckning och hemresa. Bilen lämnas antingen i Kapstaden (ca 700 kilometers körning tillbaka) eller på närliggande Georges flygplats(s.k. ”one way fee” tillkommer) där inrikesflyg går till Cape Town eller Johannesburg. Vistelsen kan förlängas med obegränsat antal dagar i Sydafrika.

Prisindikation 10 400 SEK per person, del i dubbelrum (4* hotell samtliga nätter), hyrbil ingår. Flyg Skandinavien-Sydafrika tillkommer.

Valuta: Sydafrikansk Rand. Kreditkort accepteras allmänt.
El: 220 V, adapter krävs, köps i Sydafrika.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Två tomma sidor behövs.
Övrigt: Extra bilförsäkring ingår. Deposition erläggs och återfås när bilen återlämnas (ca 1 000 SEK/bil). Internationellt körkort krävs (söks i Sverige). Om bilen återlämnas i Port Elisabeth eller Georges, tillkommer one-way fee (ca 500 SEK).