• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

kariega-game-rederve
Guide: engelsktalande  Antal dagar: Valfri  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Port Elisabeth

aerialviewKariegaKariega Game Reserve är ett trevligt och omtyckt naturreservat nordöst om Port Elisabeth. Området består av natur med långsträckta vackra vyer,  lodgerna i området är trivsamma och hela reservatet på 9 000 hektar är malariafritt.

Denna del av östra Kap provinsen kallades nybyggarland på 1800-talet efter att många emigranter från olika delar av Europa slog sig ned i regionen. Än idag finns gamla gårdar kvar och den natursköna floden, Bushman River,  som en gång var livsnödvändig för många ringlar sig genom reservatet som en förskönande del av landskapet. Med närhet till Garden Route och mångfalden av djur är Kariega ett av de allra bästa alternativen i Sydafrika om man ska bila längs den södra kusten och samtidigt uppleva  safari med ”Big 5”. Safariturer, Game drives, sker i öppna jeepar med erfarna parkvakter/guider. De känner sin natur och djurens beteendemönster väl, sannolikheten att få se klassiska djur under ett par dagar på Kariega är därför väldigt stor.
safariKariegaVariationen av djur, växter och fågelliv är enastående i Kariega och där erbjuds även möjligheter till bushwalks - promenader i vild natur, båtfärder och fiske. Dessutom ligger fina stränder i badorten Kenton on Sea bara 15 minuter bort. Efter en dag eller kväll i vildmarken passar det perfekt att komma tillbaka till lodgen och varva ner i poolen eller framför en öppen eld för att smälta alla intryck.

Kariega har fyra olika typer av boende fördelat på lika många lodger.

Main lodge erbjuder avslappnad miljö för att avnjuta den afrikanska bushen. Det är små bungalows som ligger mitt i naturen med uteplats man kan tillbringa tid på för att sola och koppla av. Restaurang, bar, pool och souvenirbutik finns i lodgen.

The Homestead är en mindre lodge med endast fem rum, alla med eget badrum, som ryms under samma tak. Bar, pool,
lodgesatellit TV och lekrum för barn finns på lodgen. Utsikten är
fantastisk och Homestead passar perfekt för mindre sällskap på
upp till tio personer.

Ukhozi lodge är något mer exklusiv än Main Lodge och där fångas mer av den afrikanska romantiken och intimiteten. Det är tio stycken chalets, timmerstugor, som alla har en privat pool och uteplats med panoramautsikt över dalen. Restaurang och plats för ”Boma” ligger intill lodgen.

River lodge ligger direkt vid floden och är liksom Ukhozi mer exklusiv jämfört med Main lodge och Homestead. Lodgen består av tio stycken rymliga bungalows med halmtak. I lodgen finns restaurang, bar, pool, bibliotek, souvenirbutik och en terrass där man kan njuta av solnedgångar och blicka ut över floden med fiskar som slår när skymningen faller på.

För fler foto av Kariega Game Reserve, klicka här:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.270441356317134.79067.125988404095764&type=1

Prisindikation: kontakta oss för prisuppgifter och önskemål om antal dagar och program på Kariega.Valuta: Sydafrikansk Rand. Kreditkort accepteras allmänt.
El: 220 V, adapter krävs, köps i Sydafrika.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Två tomma sidor behövs.
Övrigt: Oömma kläder under safari rekommenderas.