• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

Rovos Rail Lyxtåg
Guide: engelsktalande  Antal dagar:Avresor: Beroende på val av tågresan (kontakta oss för info) 
Flyg till/från: Beroende på val av tågresan

ettaVill man unna sig en alldeles säregen upplevelse någon gång i livet så finns ett väldigt bra alternativ här. Att resa med Rovos Rail, ett av världens mest eleganta tåg, innebär ett magnifikt sätt att färdas genom Sydafrika där en stor del av reseupplevelsen är själva tåget.

Loken är renoverade gamla ånglok och vagnarna är kopior av de klassiska vagnar som rullade i södra Afrika för mer än 100 år sedan. Det är storstilat och mycket smakfull inredning i mässing och ädelträ. Faciliteterna är anpassade för att matcha dagens generella mått och standard. Vagnarna är stabila och alla kupéer har luftkonditionering, privat badrum samt minibar med kylda drycker. Det serveras tre rätters luncher och middagar varje dag i restaurangvagnarna. Till måltiderna kommer man propert klädd, i kjol eller klänning för damerna och skjorta med slips för herrarna. Det finns även salongsvagnar(se bild) där man kan koppla av i stilfull miljö med en drink eller en kopp kaffe samtidigt som man betraktar det spektakulära landskapet. Utanför fönstret sveper savanner med vilda djur, dramatiska bergskedjor och stora vindistrikt förbi.

rovosraildiningcarTåget har tre klasser, Pullman där kupéernas storlek är 7 kvadratmeter, Deluxe där kupéernas storlek är 11 kvadratmeter samt Royal där kupéernas storlek är 16 kvadratmeter. Servicen ombord är ypperlig och man blir mycket väl omhändertagen av tågets värdar och värdinnor dygnet runt.

Pretoria – Kapstaden och Kapstaden - Pretoria, är den klassiska sträckan som tar ca 50 timmar, dvs två nätter och tre dagar. Den inkluderar två stopp med utflykter längs vägen. Utflykt till Matjiesfontein, en historisk viktoriansk by som grundades 1890 samt utflykt till den före detta diamantgruvstaden Kimberley, med besök på diamantmuseum. Avgångar varje vecka.

Pretoria – Victoria Falls och Victori Falls – Pretoria går även den regelbundet och tar ca 50 timmar, dvs två nätter och tre dagar. En stor del av resan går genom Botswana och Zimbabwe. Avgångar ett par gånger i månaden. Inga avgångar i juni och juli.

Det finns ytterligare sträckor men som inte avgår regelbundet. Pretoria – Durban. Kapstaden – George, Pretoria - Swakopmund och Kapstaden – Dar es Salaam. Det går även att göra resorna i motsatt riktning.

Prisindikation 12 600 SEK per person, del i dubbelkupé. Kapstaden-Pretoria, Pullman klass. Flyg Skandinavien-Sydafrika tillkommer.


rovosrailafternoonpeoplerovosraildlxsuitebed

Valuta: Sydafrikansk Rand. Kreditkort accepteras allmänt.
El: 220 V, adapter krävs, köps i Sydafrika.
Dricks: Är kutym på tåget, hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Två tomma sidor behövs.
Övrigt: Klädombyte till middagar behövs.