• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

Safarilodg_ i_Timbavati
Guide: engelsktalande  Antal dagar:Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Hoedspruit

1Här erbjuds en möjlighet att tillbringa hela fem nätter på en riktig lodge i ett av afrikas bästa safariområden. En del av den välkända Kruger parken utgörs av det världsberömda privata naturreservatet Timbavati. I detta område både bor vi och gör samtliga utflykter. Där finns förutom en enastående natur, ”the big five” - elefant, noshörning, buffel, leopard och lejon. Även giraffer, zebror, antiloper samt ett rikt fågelliv med örnar, ugglor, kungsfiskare, frankoliner, olika vävare och blåkråkor bland mycket annat.

Simbavati River Lodge uppfyller de flestas önskemål.
Atmosfären är speciell, det är exklusivt, trivsamt och äventyrligt på en och samma gång. Simbavati River Lodge är omgärdat av afrikanska ebenholts träd och det erbjuds en härlig utsikt över Nhlaralumi floden som ligger intill.
Inackordering sker i Standard chalet. Det är trivsamt inredda stugor i ”safari stil” som motsvarar standard på fyrstjärniga hotell med egna badrum och luftkonditionering. För familjen passar ”family chalet” perfekt, de är som standard chalet men med fyra sovplatser.
open-air bomaAnläggningen har lounge, bar, restaurang och en mindre swimmingpool. Frukost och lunch serveras alltid utomhus på en träterrass som förstärker vildmarkskänslan. Middagar serveras runt öppen eld vid en traditionell så kallad ”open-air boma”. Där intas en välsmakande middag samtidigt som dagens spännande safari upplevelser diskuteras.

DAG 1 ANKOMST
Ankomst Hoedspruits Eastgate flygplats. Personal från Simbavati River Lodge möter på flygplatsen för transport till lodgen. En transfer på ca 45 minuter.
Efter lunch är tiden fri att disponera för att packa upp och installera sig, eller kanske koppla av ett par timmar vid poolen.
Vid fyra-tiden är det dags för en eftermiddagssafari i bil, eller game drive som det kallas i Afrika. Vi kör ut i öppna bilar tillsammans med lodgens övriga gäster. Med följer även en så kallad Ranger, en utbildad parkvakt som är expert på områdets flora och fauna. Vi stannar till i bushen för en ”sundowner”, en drink i solnedgången, och kommer tillbaka till middagen.(L-M)

Lodge-front-view
DAG 2-5 TIMBAVATI
Dagarna i Krugerparken och Timbavati blir mycket innehållsrika.
Tidig väckning, en kopp kaffe eller té och sedan en morgontur i Land Rover.
Efter morgonens game drive njuter vi av en god frukost.
Sedan tillbringas några timmar vid lodgen, det kan vara i er chalet, i loungen eller vid poolen fram till eftermiddagens game drive.
Tidig morgon har de stora kattdjuren avslutat sina måltider och stryker sakta fram över savannen, mätta och belåtna. Andra djur, som antiloper och bufflar uppsöker vattendrag för att fylla på vätskereserven inför den soliga dagen. Svajande träd kan innebära att giraffer redan hittat dit och mumsar på trädtopparnas frodiga blad till frukost. Den medföljande parkvakten vet var man bäst kan ta del av djurens liv och leverne. Ha kikaren eller kameran i beredskap! Middagar på lodgen.(F-L-M)

DAG 6 AVRESA
Tidig väckning och morgonsafarai. Efter frukost och utcheckning blir ni hämtade för transport tillbaka till Hoedspruit, där ni väntar in flygresan hem.(F)

Prisindikation 10 900 SEK per person, del i dubbelrum inkl. helpension och transfer t/r flygplats. Flyg tillkommer.

animalssa

Simbavati-tent-interiorValuta: Sydafrikansk Rand. Kreditkort accepteras allmänt.
El: 220 V, adapter krävs, köps i Sydafrika.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Två tomma sidor behövs.
Övrigt: Oömma kläder och myggmedel rekommenderas.