• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

zanzibar
1Indiska oceanens klara och ljumma saltvatten omgärdar hela ön. Den svaga havsbrisen gör luften behaglig. Vågorna bryts mot korallreven och når de palmklädda kritvita stränderna som viskande brusningar. Det är helt enkelt idealiska förhållanden för strandpromenader, snorkling, djuphavsfiske, härliga middagar och ljuvliga bad.

Zanzibar är en blandning av framför allt afrikansk, indisk och arabisk kultur. Men även byggnader i europeisk arkitektur finns bevarade som spår från en tid då ön var portugisisk eller brittisk, och flera av dem hyser mysiga restauranger idag.
Stone Town är en kvarleva från förr som har mött det moderna resandet. Där finns gamla arabiska palats som idag innehåller både boende glada människor, moderna barer, charmiga hotell och spännande museer. De dekorativa träportarna vittnar om en rik historia med handel, pirater och vackra prinsessor. När man lämnar huvudstaden och åker mot en av de långa stränderna, passerar man kryddodlingar och afrikanskt byliv. I luften svävar det bekanta dofter där kanel, vanilj och kardemumma hänger på tork. De finkorniga stränderna är riktigt vita och när man promenerar knarrar sanden, ungefär som när man går i nyfallen snö och det är bitande kallt här hemma.
Zanzibar är en plats för dig som vill upptäcka och ligga i vattenbrynet med en varm, smekande sol ovanför.

349491532_36d29422bb_bRubinresor presenterar olika varianter att uppleva Zanzibar på.
Din tid på ön kan både kombineras med resan ”Massajer, lejon och savann”, både som en extra vistelse(valfritt antal dagar) efter de två veckorna i Kenya, och som en vistelse efter den första veckans safari.
Dessutom kan Zanzibar kombineras med de fyra första dagarnas safari på resan ”Afrikas färger”.
Vill man inte uppleva safari i Kenya innan ankomsten till Zanzibar, utan koppla av med sol och bad hela resan går naturligtvis det.

Fundera ut vilken kombination som passar bäst och hör av dig!

twin_bed_roombungalow_2Hotell: Ocean Paradise Zanzibar Resort betyg4halv

Läge: Direkt vid en av öns finaste stränder på nordöstkusten.
Omdöme: Mycket smakfullt hotell i klassisk afrikansk stil. Stor pool, flera restauranger och barer, tennis, dykning, barnklubb och butik.
Prisexempel: 7 nätter, del i dubbelrum inklusive halvpension och transfer t/r flygplats,
8 700 SEK
per person (01/10-18/12).


Valuta: Tanzanisk Shilling. USD eller resecheckar rekommenderas. Kreditkort accepteras på hotellen.
El: 220 V, adapter kan behövas.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum skaffas på tanzanias ambassad. Kostnad ca 500 SEK.
Övrigt: April-september är det väldigt låg vattennivå och det kan vara svårt att bada.