• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

Rangoon_med_bad_i_Thailand

Guide: engelsktalande  Antal dagar: 11  Avresor: Dagligen  Flyg till: Rangoon Från: Bangkok (samt Rangoon-Bangkok)

- De förgyllda templens och pagodernas huvudstad i kombination med Thailand.

Rangoon1Burma är landet annorlunda. Snarare för att Burma är så orört, så genuint. På många sätt är det som om tiden stått stilla och att landet precis har vaknat ur sin middagsslummer.

Rangoon (Yangoon) – Burmas huvudstad – är en storstad med vackra tempel, pampiga kolonialbyggnader, gröna parker och mysiga restauranger. Staden har en vänlig och välkomnande atmosfär och bjuder dessutom på ett myllrande folkliv. Passa på att se Burma nu, landet befinner sig  i en historisk fas, och avsluta med sol och bad i oslagbara Thailand!

Dag 1 Ankomst Rangoon
Guide möter på flygplatsen för transport till hotellet. På eftermiddagen blir det sightseeing för att vi ska bekanta oss med staden. Vi stannar till vid den berömda Shwedagon-pagoden, den äldsta i landet som är en upplevelse som kan få vem som helst att tappa andan.60 ton rent guld blänker i solen och i toppen på pagodens spira gnistrar diamanter och andra ädelstenar.
Vi hinner också med att titta in i en té butik och ett besök i Kandawgyi parken. (F)

Dag 2 Rangoon
Efter frukost åker vi ut till stadens kringliggande områden med det långsamt gående lokaltåget ”Circle train” och får en inblick i det vardagliga livet. Vi ser hur det går till när Rangoon vaknar och folk åker iväg för att arbeta och barnen åker till skolan. Många äter medhavd frukost ombord på tåget och det doftar ägg, kokosolja och nybakat bröd. Många, framför allt barnen, har målat sina ansikten med traditionell Thanaka, en färg som görs av sandalträ och skyddar mot solen.Vi besöker även en livlig lokal marknad. Eftermiddagen på egen hand. Strosa runt i kolonialkvarteren eller promenera på ”The strand Road” längs floden och avsluta med en ”afternoon tea” på det anrika Strand Hotel? (F)

Rg2Dag 3 Utflykt – Dhala
På morgonen går vi ombord på en båt som tar oss till den lilla staden Dhala, som trots att det bara är 20 minuters färd från Rangoon, ligger på landsbygden. Där är fortfarande trishaws, cykeltaxis, ett vanligt transportmedel på de dammiga vägarna och livet går i ett mycket lugnt tempo. Vi besöker även en primitiv fiskmarknad och ett kloster, det är nästan som att resa tillbaka i tiden. (F)

Dag 4 Rangoon - Bangkok
Förmiddagen på egen hand i Rangoon innan det blir transport till flygplatsen för flyg till Bangkok. (F) På flygplatsen i Bangkok möter chaufför för transport direkt till hotellet.

Dag 5 – 11 Hua Hin
Dag 11 ingår transport från hotellet till flygplatsen i Bangkok.

Resan kan förlängas med obegränsat antal dagar var som helst i Thailand. Vi presenterar här ett exempel med ett hotell i Hua Hin (Veranda Resort & Spa), som ligger tre timmars bilfärd från Bangkoks internationella flygplats. Vill man lägga till ett par dagar i Bangkok går det bra, då kan man välja att lägga till dem innan eller efter sol och bad dagarna. Resan kan även modifieras och antalet dagar i Thailand kan ändras efter ditt egna önskemål.

Prisindikation: 7 800 SEK per person (tre nätter i Rangoon och sju  nätter i Hua Hin), del i dubbelrum. I priset ingår boende i Rangoon och Hua Hin på 4* hotell, program enligt beskrivning inklusive alla transporter, inträden och angivna måltider. Flyg tillkommer.


Valuta: Kyat (ej konvertibel). USD rekommenderas. Kreditkort accepteras på hotellen.
El: 230 V, adapter behövs.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum fås vid gränsen eller söks via internet. Kostnad 50 USD. Foton behövs.
Övrigt: Promenadvänliga skor rekommenderas.