• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

Dubai med Abu Dhabi

Njut av en vecka i soliga Dubai och få en inblick i det spännande emiratet Abu Dhabi på samma gång!
I programmet ingår en vecka på den underbara hotellanläggningen Jebel Ali Beach Hotel utanför Dubai samt transporter. Dessutom ingår en heldagsutflykt till Abu Dhabi med besök vid världens mest påkostade moské samt en eftermiddag på det spektakulära Ferrari World.

Emiratet Dubai är mycket spektakulärt och saknar på många sätt jämförelser.
Det närmast futuristiska emiratet visar hela tiden upp nya sidor med fascinerande byggnader, inte minst Burj Khalifa, drygt 800 meter hög och världens högsta byggnad.
Det anläggs konstgjorda öar, lyxyachterna överträffar varandra i marinorna och det går till och med att åka skidor i en mycket säregen konst-snö anläggning. De charmiga äldre handelskvarteren och den smakfulla Jumeirah Beach kommer nästan i skymundan av all modern lyx. Men de ska man inte missa. Soukerna(bazaarerna), hamnviken ”the Dubai Creek” är alla väl värda ett besök. Kamelkapplöpningsbanan är ytterligare ett tips.

Denna resa är speciellt komponerad för att också passa barnfamiljer.

Den 5-stjärninga hotellanläggningen är belägen utanför Dubai i ett lugnt område med privat strand (800 meter lång), fyra pooler och egen 9-håls golfbana med driving range. Det finns även tillgång till tennisbana, kamelridning, badminton, segling , windsurfing och SPA.

På hotellet finns 15 restauranger och det finns barnmenyer på flera av dem, tempererad barnpool med solskydd och en kids club där barnen får tillgång till olika aktiviteter som exempelvis fiskmatning och ponnyridning.

I detta program ingår även en dagstur till Abu Dhabi (50 minuters bilfärd) som inleds med en kort sightseeingtur och besök vid moskén Sheikh Zayed Grand Mosque, en av de mest påkostade byggnaderna i världen, följt av ett besök påFerrari World (entrébiljett ingår) där resten av eftermiddagen tillbringas.
Ferrai World är en nöjes- och temapark utöver det vanliga. Den drivs av bilföretaget Ferrari och där finns bland annat fyra restauranger och ett café, radiobilar, butik (Ferrari Store) med Ferrari original prylar, små bilar man åker i på räls i ett uppbyggt miniatyr Italien, ett Ferrari museum, bilutställning med specialbyggda Ferrari bilar, flume ride där man färdas på vatten i ”ferraris”, en fritt fall attraktion på 62 meters höjd samt två berg- och dal banor varav en är världens snabbaste och accelererar från 0 – 100 på 4.6 sekunder, gjord för att exakt motsvara en riktig Formula 1 bil.

På heldagsturen till Abu Dhabi blir man upphämtad och lämnad vid hotellet.

Utflykter som Sightseingtur i Dubai och Ökensafari över sanddynorna i fyrhjulsdriven jeep kan bokas mot tillägg (måste bokas innan avresa hemifrån).

Prisindikation för 2 vuxna med 2 barn (max 15 år) från 28 950 SEK, del i ett stort dubbelrum (Family Superior Garden View) med fyra sängplatser. I priset ingår 7 hotellnätter inkl. frukost, transfer från och till flygplats i Dubai, heldagstur till Abu Dhabi med entrébiljett till Ferrari World. I vårt pris ingår fri tillgång till hotellets alla faciliteter. Flyg tillkommer. (högsäsongstillägg förekommer periodvis, bl a 27/12 - 9/1)

Obs, sommarspecial: 8/6 - 31/8 2014 är totalpriset för 2 vuxna med 2 barn (max 15 år) 21 850 SEK.