• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

filippinerna

Guide: engelsktalande  Antal dagar: 15  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Cebu

1Vi erbjuder en tvåveckors kombination i Filippinerna, uppdelat mellan öarna Cebu och Bohol. Cebu kallas för söderns drottning och namnet kommer av det fantastiska landskapet som består av grönska, kritvita stränder och kristallklart vatten. Stränderna på Filippinerna är minst lika fina som i grannländerna österut. Bohol är betydligt mindre än Cebu och sammanknippas med en storslagen natur. Även där finns orörda underbara stränder men det erbjuds dessutom naturupplevelser som inte finns på andra håll i landet.

Förutom hotell inklusive frukost ingår transfer från och till flygplatsen på Cebu (lokalguide möter på flygplatsen), en halvdags utflykt City Tour på Cebu, båttransport mellan Cebu och Bohol samt en rundtur på Bohol för att se berömda ”Chocolate Hills” och Tarsier-apor, en flodtur på Loboc-floden ingår också i turen.

Namnet Filippinerna kommer från den spanske kung Filip som invaderade öarna 1521 och uppkallade landet efter sig själv. Då infördes kristendom som religion och det är den än idag. Trots att man är i Asien märks den spanska historiken tydligt genom maten, arkitekturen och religionen. Kombinationen av de asiatiska och spanska influenserna är förträfflig. Det är dessutom mycket enkelt att kommunicera med invånarna då alla talar mer eller mindre god engelska. Som i övriga Sydostasien är det en mjuk framtoning hos befolkningen och ett oslagbart klimat. Att det dessutom är väldigt billigt gör inte saken sämre.shangri-la_cebu3

Cebu
Cebu är namnet på både ön och staden som ingår i ögruppen Visayas. Det är landets äldsta stad och historien går tillbaka till 1500-talets mitt då hamnarna på öarna i regionen var viktiga handelsplatser. Där bor ca 3 miljoner människor och det finns internationell flygplats. Cebu kallas för söderns drottning och namnet kommer av det fantastiska landskapet som består av grönska, kritvita stränder och kristallklart vatten. Stränderna på Filippinerna är minst lika fina som i grannländerna österut och det gäller absolut Cebus. Filippinerna är ett dykparadis och för den dyk och snorkelintresserade finns precis allt man kan tänka sig. Både avséende utrustning och variation under havsytan, med vrak, valhajar och praktfulla korallrev.
 

Bohol
Dagligen avgår båt från Cebu till sköna grannen Bohol. Ön är mindre än Cebu och sammanknippas med en storslagen natur. Även där finns orörda underbara stränder och det kristallklara vattnet är detsamma som på Cebu, men det erbjuds dessutom naturupplevelser som inte finns på andra håll. Den lilla Tarsier-apan lever vilt på Bohol. Knappt större än en knytnäve och med sina stora ögon är den mycket populär. Det finns en anläggning på ön där apor tas om hand och där ges de bästa möjligheterna att uppleva djuren på riktigt nära håll.
filippinernadjurEn flodtur på vackra Loboc-floden rekommenderas. Floden rinner genom praktfulla områden och hänförande utsikt erbjuds på flera håll.
De mytomspunna kullarna ”Chocolate Hills” ligger på Bohol och är en av landets främsta och udda attraktioner. Fler än 1 200 kullar med varierande höjd mellan 40 och 100 meter breder ut sig över ett jättelikt område och deras uppkomst är fortfarande en gåta för geologer världen över. Under regnperioden är kullarna gröna och när den heta perioden sätter in blir landskapet torrt och kullarna bruna till färgen, därav namnet. De är så speciella att man måste besöka platsen för att förstå det fullt ut. Där finns en utsiktspunkt man kan blicka ut över kullarna från, vyerna är magnifika men det är hela 214 stycken trappsteg upp!

Prisindikation 13 600 SEK per person, del i dubbelrum inkl frukost (14 n på 4* hotell). Prisexempel är högsäsongs pris för perioden nov 2012-feb 2013. I priset ingår boende på 4* hotell vid stranden, t/r transfer flygplatsen-hotellen-båten, en halvdags City Tour på Cebu, en heldags utflykt på Bohol (inkl lunch) samt t/r båttur mellan Cebu och Bohol. Obligatoriska Gala Middagar på julafton och nyårsafton tillkommer. Flyg tillkommer.

Valuta: Filippinsk Peso. Kreditkort accepteras på hotellen.
El: 220 V, adapter behövs.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Vistelse över 21 dagar kräver visum.
Övrigt: Juni till oktober förekommer kraftiga regnstormar.