• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

indien
Guide: engelsktalande  Antal dagar: 15  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Delhi

1_0
Den heta subkontinenten Indien, med nära en miljard människor, lämnar ingen oberörd. Orientens alla influenser finns där, ormtjusarna, maharadjornas palats, gyttret i städerna, hindutemplen, kryddorna och inte minst de underbara stränderna. För dig som känner att två hela veckor med massor av tempel och ökenlandskap blir lite mycket av det goda. Men som vill uppleva lite mer än bara sol och bad, har vi en tvåveckors resa som innehåller en lagom mix av några färgstarka platser i Indien. Nämligen New Delhi med storstadspulsen och de historiska monumenten, mausoléet Taj Mahal – Indiens i särklass största attraktion samt Goa med alla inbjudande sandstränder.

DAG 1. ANKOMST DELHI
Ankomst med flyg till indiens huvudstad New Delhi. Lokalguide möter på flygplatsen för transport till hotellet. Delhi är egentligen två städer. Gamla och nya Delhi, där den nya delen byggdes av brittiska kolonialherrar i samband med flytten av huvudstaden från Calcutta 1911.

bagagoa_1

DAG 2. DELHI
Stadsrundtur i Old Delhi med besök på klassiska Raj Ghat, byggt till minne av Mahatma Gandhi, följt av det historiska Red Fort med Shah Jehans eleganta citadell. Asiens största moské, Jama Masjid ägnas ett besök som följs av färd genom de berömda basarerna Chandi Chowk för att uppleva folkmyllret och kommersen. Under eftermiddagen tar vi oss an de nyare delarna i New Delhi med besök vid segertornet Qutab Minar, mogulen Humayuns grav i vit marmor och röd sandsten samt presidentens residens. Dessutom passerar vi den 42 meter höga India Gate som uppförts till minne av första världskriget. (F)

DAG 3. DELHI-AGRA
Med bil, som hämtar vid hotellet, färdas vi de knappa 20 milen över de vidsträckta vyerna i delstaten Uttar Pradesh. Vi anländer till Agra och vårt hotell vid lunch. Eftermiddagen och kvällen på egen hand. Besök gärna den vackra fästningen Agra Fort med valv och innergårdar som omges av en 10 meter bred vallgrav. Ett måste är givetvis Taj Mahal, klassat som ett av världens sju underverk. Det väldiga och praktfulla monumentet är byggt i vit marmor och utsmyckat med stenar i olika färger. Taj Mahal byggdes av stormogulen Shah Jahan år 1560 till minne av hans drottning Mumtaz Mahal, Mer än 20 000 män arbetade i 22 år med uppförandet. Att se Taj Mahal i skymningsljus är speciellt och enligt många oslagbart. (F)

indienfiskare

DAG 4. AGRA-GOA
Avfärd tidig morgon till flygplatsen i Delhi. Flyg till Goa där lokalguide möter för transport till hotellet som är beläget vid fina Varca stranden i södra Goa. (F)

DAG 5 – 13. GOA
Goa var en portugisisk koloni ända fram till 1961. Spår finns kvar genom flera charmiga byggnader i europeisk stil och längs vägarna syns en del kyrkor. Befolkningen är vänlig och det råder en skön atmosfär i området. I Goa finns det flera omtyckta stränder med klart vatten och fin sand. Där finns också lokala marknader där det sjuder av liv. Det säljs kryddor, textilier och silversmycken samt färsk ananas och papaya som smakar sagolikt sött och gott. Restaurangutbudet är stort, framför allt serveras fisk och skaldjur och på flera restauranger serveras mat med europeiska influenser. I Goa kan man verkligen koppla av, äta god och billig mat, bli solbränd och njuta av solnedgångar. (F)

DAG 14. GOA-DELHI
Avfärd från hotellet till flygplatsen i Goa för flyg till Delhi. Lokalguide möter på flygplatsen för transport till hotellet. Kvällen på egen hand. (F)

goa3DAG 15. DELHI-SKANDINAVIEN.
Avresa till flygplatsen i Delhi för flyg hem. (F)

Prisindikation 14 700 SEK per person, del i dubbelrum. Inrikes flyg Delhi-Goa ingår. Internationellt flyg tillkommer.

Valuta: Indisk Rupee. Kontanter i USD rekommenderas.
El: 240 V, adapter behövs.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum krävs för svenska medborgare (ca 450 SEK).
Övrigt: Taj Mahal är stängt fredagar. Avreseskatt på plats tillkommer.