• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

indien_2

Guide:
engelsktalande  Antal dagar: 13  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Delhi

1
För er som vill se mer av Indien, det enorma och kontrastrika landet, har vi

vår stora Indienresa. Det är en klassiker, en rundresa där alla verkliga höjdpunkter finns med i programmet. Under resan upplever vi huvudstaden New Delhi och Agra med Taj Mahal, dessutom åker vi till magiska Varanasi, de erotiska templen i Khajuraho, den gröna Aravalidalen och Indiens vackraste stad Udaipur.

Så följ med på en fullmatad resa där vi får uppleva allt och lite till.


DAG 1 ANKOMST DELHI

Ankomst med flyg till New Delhi. Lokalguide möter på flygplatsen för transport till hotellet.


DAG 2 DELHI

Efter frukost ger vi oss ut på stadsrundtur i huvudstaden. Förmiddagen ägnas åt Old Delhi där vi besöker Raj Ghat som byggts till minne av Mahatma Gandhi och det historiska Red Fort, berömt för den gamle Shah Jehans eleganta citadell i röd sandsten. Vi besöker även Jama Masjid, Asiens största moské, och hinner med en tur genom Chandi Chowk, de berömda basarerna, för att uppleva kommersen och det myllrande folklivet. Under eftermiddagen bekantar vi oss med de nyare delarna, New Delhi, som byggdes av britterna för att bli landets huvudstad. Vi besöker segertornet Qutab Minar, mogulen Humayuns grav i vit marmor och röd sandsten samt presidentens residens. Dessutom hinner vi med att passera den 42 meter höga India Gate som byggts till minne av första världskriget och parlamentshuset. Kvällen på egen hand. (F)


DAG 3 DELHI-VARANASIindiendamerrsthan

Frukost, utcheckning och avresa till flygplatsen för morgonflyg till Varanasi. Staden hette tidigare Benares och är både vallfärdsort och en »mystikens vagga« längs den heliga floden Ganges. Till floden kommer miljontals indier som vandrar milslånga sträckor i form av pilgrimsmarscher. Hit kommer de för att bada i den heliga vattnet längs de så kallade gathen. Gathen är rader av trappsteg som leder ned i vattnet från de gamla, pampiga och vackra byggnaderna. Flera av dem byggdes för flera hundra år sedan. Efter incheckning på vårt hotell besöker vi det buddhistiska templet Sarnath innan vi tar oss till ghaten vid Ganges, där det råder full aktivitet. Troende som ber, kremering av döda, lokalmarknader och fritt vandrande kor är inslag som fascinerar. (F)


DAG 4 VARANASI-KHAJURAHO

Tidig morgon stiger vi upp för att ombord på en båt uppleva den spektakulära soluppgången över Ganges, där pilgrimer trängs för att rena sig i vattnet. Ett bättre sätt finns inte att uppleva Varanasi. Senare samma dag tar vi oss till flygplatsen för att flyga till den lilla staden Khajuraho där vi checkar in på vårt hotell. (F)


DAG 5 KHAJURAHO

Förmiddagen ägnas åt de berömda erotiska Chandela-templen som förknippas med staden. De imponerande tempelområdena innefattar bl a välbevarade och världsberömda erotiska utsmyckningar. Alla tempel är upptagna på Unesco:s världsarvslista. Eftermiddagen på egen hand med möjlighet att utforska de fascinerande templen i egen takt. Övernattning i Khajuraho. (F)


indiamarketDAG 6 KHAJURAHO-ORCHA-AGRA

Efter frukost åker vi till Orcha, den lilla, fridfulla staden,

som grundades 1531 och som en gång var huvudstad i ett mäktigt rajputkungadöme. Orchas blomstringsperiod var under 1600-talet och det finns flera palats bevarade från den tiden. Många konstnärer i Indien åker till Orcha för att få inspiration i den speciella atmosfären. Vi gör en stadstur och besöker ett par av palatsen innan vi fortsätter till järnvägsstationen i Jhansi. Vi går ombord på expresståget som tar oss norrut genom det vidsträckta landskapet till Agra, en resa på drygt två timmar. Vi anländer till Agra sen eftermiddag och checkar in på vårt hotell. (F)dAG 7 AGRA

Efter frukost besöker vi den massiva fästningen Agra Fort. Det vackra fortet med valv och imponerande innergårdar är omgivet av en 2,5 km lång mur som omges av en 10 m bred vallgrav. Vi fortsätter sedan till en av resans höjdpunkter, Taj Mahal, klassat som ett av världens sju underverk. Det väldiga och praktfulla monumentet är byggt i vit marmor och utsmyckat med stenar i olika färger. Taj Mahal byggdes av stormogulen Shah Jahan år 1560. Det uppfördes till minne av hans drottning Mumtaz Mahal som han var gift med i 17 år. Efter sin död begravdes hon i byggnadens källarvalv. Mer än 20 000 män arbetade i 22 år med uppförandet av Taj Mahal. (F)


DAG 8 AGRA-JAIPUR

Efter frukost fortsätter vi vår resa genom delstaten Uttar Pradesh. Längs vägen gör vi ett stopp i ökenstaden Fatehpursikri. Kejsar Akbar lät bygga staden i slutet av 1500-talet som då blev Mogulrikets huvudstad.15 år efter att den byggts övergavs den och har inte bebotts sedan dess. Därefter sätter vi kurs mot Jaipur, huvudstaden i den exotiska delstaten Rajasthan. Landsbygden präglas av små byar och historiska städer i ett flackt landskap. Rajasthan förknippas med en gammal krigartradition och glada, starka färger. Därför är delstaten fylld av fort och fästningar och männen bär ofta stora turbaner i klara, lysande färger och välansade mustascher. Kvinnorna bär ofta ljusa, färggranna kläder och silversmycken. Övernattning i Jaipur. (F)


DAG 9 JAIPURjaipurpalats
Efter frukost ger vi oss ut på stadsrundtur i Jaipur och startar med gamla staden där vi bland annat passerar Amber Fort och besöker City Palace med sina vackra byggnader, gårdar och trädgårdar. Därefter fortsätter vi vidare till det rosafärgade Hawa Mahal, vindarnas palats. Ursprungligen uppfört på 1700-talet för att damerna i de kungliga hushållen obemärkt skulle kunna följa vardagslivet på gatorna utanför palatsportarna.

Vi besöker även the City Palace Museum med unika samlingar av vapen, mattor och målningar. Stadsturen avslutas med ett besök på Jantar Mantar, ett astrologiskt observatorium byggt av marmor. Kvällen på egen hand, kanske blir det ett besök på Johari Bazaar, juvelerarmarknaden? För er som vill besöka Amber Fort går det att ta en elefant-taxi på egen hand och rida upp till fortet. (F)


DAG 10 JAIPUR-udaipur
Tidig morgon tar vi oss till flygplatsen för flyg till den sagolika staden Udaipur – en av de vackraste städerna i Indien.Udaipur grundades av maharadjan Udai Singh år 1568. Redan då användes en romantisk och elegant stil av sällan skådat slag avseende stadens utformning. Staden är än idag fylld av palats, hawelis (vackra köpmanshus), tempel, parker, trädgårdar och Udaipur omges delvis av den vackra Pichola-sjön. Udaipur är också ett centrum för scenkonst, hantverk och måleri. Vilket i sin tur har hjälpt till att sätta en särprägel på staden. Vid ankomst gör vi en stadstur i Udaipur och besöker stadens största palats, Citypalatset, med dess kupoler och torn. Utsikten över sjön Pichola från palatset är fantastisk!

Eftermiddagen på egen hand för att utforska Udaipur. Det går t ex att göra båtturer på sjön. Mitt i Pichola-sjön ligger Jagniwas-ön med det extravaganta Sjöpalatset, byggt 1754. Där

spelades en del av James Bond-filmen »Octopussy« in. (F)


DAG 11 udaiPUR
Vi gör en heldagsutflykt i skön natur till Ranakpur, beläget i den vackra och gröna Aravalidalen, 60 kilometer utanför Udaipur. Vi besöker jainisterna, en religiös grupp som ofta bär munskydd eller sopar vägen där de går för att inte skada smådjur, och som har ett starkt fäste i Rajasthan. I dalgången ligger tre olika jaintempel. Ett av de mest imponerande jaintemplen i världen är Chaumukha-templent, som också kallas »Det fyrsidiga templet«. Det byggdes år 1439 och är tillägnat gudomligheten Adinath. Templet är uppfört i marmor och innehåller flera praktfulla salar. I dessa finns 1.444 pelare, alla olika. Övernattning i Udaipur. (F)


DAG 12 udAIPUR-delhi
Avresa till flygplatsen för flyg tillbaka till New Delhi. Eftermiddagen och kvällen på egen hand. (F)


DAG 13 delhi-skandinavien
Avfärd till flygplatsen för flyg hem.

Vistelsen kan förlängas med obegränsat antal dagar för sol och bad i Goa.

Det går också bra att förlänga vistelsen med en eller flera nätter i New Delhi. (F)

Prisindikation 21 900 SEK per person, del i dubbelrum. Inrikes flyg i Indien ingår. Internationellt flyg tillkommer.

Valuta: Indisk Rupee. Kontanter i USD rekommenderas.
El: 240 V, adapter behövs.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum krävs för svenska medborgare (ca 450 SEK).
Övrigt: Taj Mahal är stängt fredagar. Avreseskatt på plats tillkommer (ca 100 SEK).