• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

Idylliska_Giliarna
Guide: engelsktalande  Antal dagar: 12  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Denpasar

1Vill man lämna den moderna världen, och resa bort till det oexploaterade paradiset? Då är tropiska Gili ett mycket bra alternativ. Stränderna består av pudersand, vattnet är absolut kristallklart och utanför ligger de vackra korallreven som får dykare och snorklare att aldrig vilja komma upp på land igen. Tempot är lugnt, det existerar inte bankomater eller växlingskontor och engelska talar långt ifrån alla. För att förflytta sig åker man ”Cimodos”, det är hästdragna vagnar och motordrivna fordon finns det inga.

Motorfordon behövs inte heller, öarna är små och ingen annan skyndar, varför skynda själv? Vill man verkligen koppla av, äta gott samt njuta av sol och bad kommer man att trivas där. Det är enkelt att hyra kajak, båt eller åka med på fisketur för den som vill. Dessutom är öarna ett dykparadis. Bali är redan känt som ett av asiens bästa resmål. Där inleder vi resan och bekantar oss med öns sagolika natur. Risodlingar, regnskog, vattenfall och fantastiska tempel pryder det frodiga landskapet. Vi besöker även lokalmarknader och trädgårdar där det växer kaffebönor, nejlikor och vanilj.

DAG 1 ANKOMST BALI
Lokalguide möter på flygplatsen i Denpasar för transport till hotellet. Resten av dagen på egen hand.

558361663_46cb9e6df3_zDAG 2 Ö-TUR BALI
Vi ägnar hela dagen till att utforska ön Bali genom en fullmatad sightseeingtur. Vi färdas genom extrem grönska och byar där livet går i ett harmoniskt tempo. Över hela ön finns det tusentals mystiska tempel. Vårt första stopp blir vid ett av dem - Royal Temple of Mengwi, byggt redan 1634 och fullt av unika utsmyckningar. Vi fortsätter sedan till sjöarna vid Bedugul, ett vackert område med blomster, frukt och kaffeodlingar. Efter att ha åkt norrut sätter vi oss i en liten båt för en utflykt på sjön Bratan, en av Balis mest fotograferade platser. Längs vattnet ligger tempel, typiska för Bali, med många tak som minskar mot toppen och skapar en väldigt vacker siluett. Vi åker till regnskogen i Munduk för att äta lunch, därefter går vi på promenad med vår guide där vi ser vattenfall, avokadoplantager och kryddodlingar på nära håll. Det är rogivande att komma ut på landsbygden där gästfriheten, och inte minst alla léenden, hos balineserna bidrar till en positiv upplevelse. Vi återvänder till hotellet innan middag. (F-L)

DAG 3 – 4 BALI
Två härliga dagar på Bali. Det finns mycket att göra utöver sola, bada shoppa och äta god mat. Utflykter går att boka genom oss innan avresa, möjlighet finns att gå matlagningskurs, besök på SPA anläggning, pröva på Yoga och ridtur på elefantrygg. (F)

DAG 5 BALI – GILI TRAWANGAN
Direkt efter frukost åker vi till hamnen i Benoa för att stiga ombord på den båt som ska ta oss vidare mot Giliöarna, det är tre öar och vi kommer att bo på den största av dem. Vi gör ett kort stopp på ön Lombok innan vi anländer Gili Trawangan, båtresan tar ca två timmar. Lokal representant möter oss och tar oss till hotellet. Transport blir med Cimodo som är typiskt transportmedel på Giliöarna. Vi checkar in för att bo sex nätter på charmiga Vila Ombak Hotel.(F)

DAG 6 – 10 GILI TRAWANGAN
Fridfulla dagar där man kan vara barfota och väldGH20Frontigt lättklädd dygnet runt om man vill. Tillbringa tid på stranden, i en hängmatta, i havet eller läsa en bok i skuggan av ett träd! Små lokala barer serverar kylda drycker som man kan svalka sig med när solen strålar som mest. Hela ön är omgiven av ett vackert korallrev, för den som vill snorkla, och även dyka med tuber, finns utrustning att hyra på flera ställen. Sedan är det bara att upptäcka undervattenslivet och simma med färgglada fiskar, sköldpaddor, rockor samt andra varelser i den marina världen. Både hotellets restaurang och de primitiva lokala restaurangerna längs stränderna serverar utsökt mat, framför allt erbjuds dagsfärsk fisk och skaldjur.(F alla dagar)

DAG 11 GILI – BALI
Vi checkar ut och lämnar Gili Trawangan på förmiddagen. Efter båtfärden tillbaka till Bali är vi tillbaka på hotellet under eftermiddagen. Kvällen på egen hand.(F)

DAG 12 AVRESA BALI
Avresa till flygplatsen för flygresa hemåt.

Prisindikation 7 050 SEK per person, del i dubbelrum (4* hotell). I priset ingår ötur på Bali och alla transporter enligt program. Högsäsongstillägg tillkommer (jul-sep och 15 dec-15 jan). Flyg tillkommer.


Valuta: Indonesisk Rupiah. Kontanter i USD rekommenderas. Kreditkort accepteras allmänt (endast på Bali).
El: 220-240 V, adapter kan behövas.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum fås vid ankomst. Kostnad 25 USD (som tillkommer).
Övrigt: Solskydd rekommenderas. Kontanter krävs på Gili. Regnkläder kan behövas oktober-april.