• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

lombokDagarna är lugna och avstressande på Lombok där livet rör sig i en härligt långsam takt. Lombok är det bästa valet om man vill ha samma kvalitet på stränder och klimat som på Bali, men ett lugnare tempo och färre turister.

Lombok är 85 kilometer från norr till söder. Berg, bördiga slätter, odlade risterrasser och härliga stränder dominerar landskapsbilden. Gunung Rinjani, en 3 700 meter hög vulkan, är öns högsta punkt och reser sig över öns norra del. Det är den västra delen av ön vid Senggigi som är centrum för öns turism, där finns flera restauranger, butiker och ett par nattklubbar. Från Senggigi är det inte så långt till huvudorten Mataram som är öns centra för konst, dans och teater. Där kan man bland annat se traditionell indonesisk docktater, Wayang Kulit. De flesta templen och historiska minnesmärkena finns också i detta område. Det äldsta och heligaste templet heter Lingsar och byggdes 1714. Lombok är ett paradis för den som söker total avkoppling!
 
rumLombokFör att få en resa som innehåller såväl storstad som inbjudande stränder och sol är Lombok en perfekt kombination med till exempel Singapore.
Man kan även kombinera Lombok med Bali, flygtiden är ca 25 minuter och det går båtar mellan öarna dagligen.

Kontakta oss för mer information, du kan själv bestämma om du vill kombinera vistelsen med ett annat resmål och hur många dagar du vill stanna.


Utflykt:

Heldagstur på landsbygden
Morgonen inleds med besök på lokalmarknad, vi åker vidare till en by tillhörande en av de etniska minoriteterna och får ta del av deras hantverk och unika sätt att bygga hus. Därefter stannar vi vid Suranadi hinduiska tempel, beläget intill ett naturreservat där hundratals apor bor, och fortsätter till Sedau dalen, med vacker utsikt över gröna risodlingar formade som terrasser, innan lunch (som ingår). Banyumulek krukmakeri blir första anhalt efter lunch. Dagen avslutas med en ridtur då vi får pröva “Cimodo” en hästdriven vagn som används på flera öar i östra indonesien. Slutstation för turen med cimodo blir fiskebyn Pondok Prasi och den kinesiska kyrkogården där. Pick up från hotell: ca 09.00, tillbaka ca kl 15.30

Prisexempel: 5 nätter, del i dubbelrum (se bild)  inklusive frukost, heldagsutflykt och transfer t/r Lombok flygplats, 
8 300 SEK
per person. Högsäsongstillägg förekommer (1/7-31/8 och 20/12-5/1). Flyg tillkommer.

Valuta: Indonesisk Rupiah. Kontanter i USD rekommenderas. Kreditkort accepteras allmänt.
El: 220-240 V, adapter kan behövas.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum fås vid ankomst. Kostnad 25 USD (som tillkommer).
Övrigt: Regnkläder kan behövas oktober-april.