• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

kambodja2
Guide: engelsktalande  Antal dagar:Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Siem Reap

1En gång var Angkor det mäktiga Khmerrikets högborg. Området övergavs på 1500-talet och låg orört i flera hundra år, mycket växte igen och bevarades på det sättet.
Idag är det ett stycke kulturhistoria och ett av de mest spektakulära tempelområdena i världen. Men det är också mycket mer än själva templen som upplevs. Njut av vida vyer med många dramatiska tempelsilhuetter, skön natur och små lokala marknader.


DAG 1 ANKOMST SIEM REAP
(Flyg från Bangkok eller Kuala Lumpur). Vi landar i Siem Reap som är en liten genuin stad med flera gamla kvarter och mysiga restauranger. Transfer från flygplatsen till hotellet, som blir basen de närmaste tre dygnen, för check in.
De berömda templen ligger bara några kilometer iväg. Eftermiddagen ägnas åt tempelbesök vid Angkor Thom, omgärdat av en 8 meter hög mur och fascinerande Bayon med sina väldiga ansikten uthuggna ur stora stenblock. Kvällen(och följande kvällar) på egen hand.

015_angkor_watDAG 2 SIEM REAP/ANGKOR
Wat betyder just tempel och morgonen startar med tur till själva Angkor Wat, templet som är det mest kända och allra heligaste av dem alla. Det första templet byggdes redan på 600-talet och hela området, som så småningom kom att kallas Angkor, var khmerernas religiösa centrum och huvudstad mellan 800- och 1400 talet. När Angkor övergavs på 1500 talet glömdes den bort och låg gömd i djungeln ända fram till 1800-talet. Då återupptäcktes staden av arkeologen Henri Mouhot.
Under eftermiddagen fortsätter vi till kretsloppens tempelområde och startar med det berömda Ta Prohm templet, beläget i djungel, där fikonträden med sina rötter ”omfamnar” stenskulpturerna likt bläckfiskar. Buddhist templet Banteay Kdei och ”renhetens pool” vid Srah Srang besöker vi innan dagen avslutas med de två små tvillingtemplen Chau Say Tevoda och Thommanon.(F)

kambodjaDAG 3 BANTEAY SREI – NEAK PEAN
Efter frukost beger vi oss ut på landsbygden och besöker citadellet Banteay Srei, byggt 967 före Kristus och berömt för sina fina reliefer i rosa sandsten. På väg tillbaka till Siem Reap stannar vi vid den vackra lilla sjön och de små dammarna vid Neak Pean och därefter det välbevarade templet Banteay Samre. Under dagarna i Siem Reap ges möjlighet att handla pappersmålningar, träsniderier och annat hantverk som är typiskt för Kambodja.(F)

DAG 4 SIEM REAP – TONLE SAP - AVRESA
Tidig frukost och avresa till Tonle Sap-sjön. Vi gör en rogivande båttur på sjön och besöker den flytande byn Chong Kneas. Efter landstigning stannar vi till vid en lokal marknad innan avresan till flygplatsen. (F)

Flyg på eftermiddagen till Bangkok eller Kuala Lumpur.

Prisindikation 3 800 SEK per person, del i dubbelrum (4* hotell). Flyg tillkommer.

Valuta: Riel (ej konvertibel). USD eller Euro rekommenderas. Kreditkort accepteras på hotellen.
El: 220 V, adapter behövs.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Gilligt pass med gillighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum fås vid gränsen. Kostnad 20 USD. Tre passfoton krävs.
Övrigt: Promenadvänliga skor rekommenderas.