• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

KinaPeking_Xian_Shanghai
Guide: engelsktalande  Antal dagar:Avresor: Dagligen  Flyg till: Peking  Från: Shanghai

1Den här rundresan tar dig till flera av Kinas verkliga höjdpunkter. Världsstaden Peking med den Förbjudna staden, Kinesiska muren och kejsarstaden Xi´an med den berömda terrakottaarmén är bara några av de fantastiska sevärdheterna.
Eftersom Kina är ett jätteland på många sätt och vis, har vi valt att plocka ut några godbitar i stället för att försöka greppa över allt på en gång. Det ger dig möjlighet att uppleva platserna i lugn och ro och komma hem med de starka minnena i behåll.

DAG 1 ANKOMST PEKING
Ankomst till ”Mittens rike” och Peking där vi blir mottagna på flygplatsen av lokalguide och eskorterad till vårt hotell i centrum av staden. Resten av dagen för vila och egna strövtåg.

DAG 2 PEKING
Vi beger oss till Kinesiska muren för en promenad på detta imponerande byggnadsverk, som utan tvekan gör rätt för epitetet ”ett av världens underverk”. 400 mil lång, en gång byggd som skydd mot ärkefienderna mongolerna, gör muren skäl för namnet ”The great Wall”. När sikten är klar ser man flera mil och hur muren ringlar sig bort över bergen. Att bestiga muren är oförglömligt. (F-L)

teaDAG 3 PEKING
Efter frukost blir vi hämtade på hotellet. Det första stoppet blir vid utsiktspunkten Coal Hill för att blicka ut över staden. Vår sakkunniga guide tar oss därefter till Himmelska fridens torg och till den en gång så Förbjudna staden med det kejserliga palatset.Efter en rundvandring där vi bl a ser sagolika skatter och praktfulla byggnader och ett besök vid mausoleet där ordförande Mao ligger på lit-de-parade är det dags för lunch.På eftermiddagen fortsätter vi med ett besök i det vackra Himmelens tempel som byggdes redan på 1400-talet. På kvällen besöker vi en välkänd restaurang för att avnjuta klassisk Pekinganka.(F-L-M)

DAG 4 PEKING - XIAN
På förmiddagens program står en utflykt till det imponerande Kejserliga sommarpalatset och den romantiska parken intill. Palatset har varit hem för olika kejsare i 800 år. Efter lunch får vi möjlighet att stifta bekantskap med hur ”vanliga” kineser lever. Vi besöker Pekings omtalade hutonger, gamla traditionella bostadsområden med smala vindlande gator och gränder. Längs gatorna ligger bland anat gamla klocktorn, te´hus och bostadshus. Flera av husen byggdes under Ming-dynastin, 1368-1628. Färdmedlet denna morgon blir cykeltaxi, så kallad rickshaw. Vi fortsätter till det vackra Lama-templet Yonghe Gong från 1700-talet. Där finns den världsberömda och 23 meter höga buddhan Metreya, utkarvad i sandelträ. På kvällen går vi ombord på tåget som tar oss till Xián. Övernattning på tåget (fyra britsar i varje kupé).(F-L)

DAG 5
XIAN TERRAKOTTAARMÈN
Vi anländer den gamla kejsarstaden Xian tidigt på morgonen. Transport till hotellet för frukost. Det blir en dag full av upplevelser och minnen att ta med hem. Vi besöker den fantastiska utställningen med den mer än 2 200 år gamla terrakottaarmé som upptäcktes bara för ett par decennier sedan. Den förste kejsaren Qin var en stor krigarkung och hedrades med en hel armé. Den tog 700 000 man mer än 30 år att bygga.
xianIngen av dessa tusentals soldater, hästar och vagnar, som satts att vakta den avlidne kejsaren, är den andra lik. Mäktigt och imponerande.
På kvällen gör vi ett besök i Gao Yue Songs hus, för 300 år sedan bostad till Gao, en av kejsare Mings närmaste män. Idag är det kulturhus och med på UNESCOS världsarvslista. Där får vi se traditionell kinesisk skuggteater när den är som allra bäst.(F-L)

DAG 6 XIAN - SHANGHAI
Vi börjar dagen med en rundtur för att bekanta oss mer med denna en gång så mäktiga stad. Xian var en gång en handelsknutpunkt och har under perioder influerats av både islam, som kom med arabiska handelsmän, och kristendom som kom med nestorianer längs sidenvägen. Än idag samsas muslimer, kristna och buddhister om staden. Delar av den stadsmur som en gång omgärdade staden finns kvar och hjälper till att känna historiens vingslag. Under turen stannar vi vid de berömda Vildgås-pagoderna där det fortfarande finns verksamma buddhistkloster trots att de uppfördes redan på 600-talet. På eftermiddagen flyger vi till kinas största, och just nu mest spännande stad, Shanghai. Lokalguide möter på flygplatsen för transport till hotellet.(F-L)

SuzhouDAG 7 SUZHOU
Efter frukost tar vi tåget från Shanghai till Suzhou, en halvtimmes färd. Det är få förunnat att komma till park- och trädgårdstaden Suzhoo. Det är synd, det är nämligen en riktig pärla!Vi börjar med ett besök på en av de charmiga parkerna där vi kan njuta av blomsterprakt, små paviljonger, dekorativa dammar och bergsklippor. Vid sidan av dessa underbara parker är det kanalerna, världens äldsta, som förknippas med staden. De byggdes i etapper med start redan 486 före kristus. På 600-talet byggde man vidare och många byggnader längs kanalerna härstammar från den perioden. Det är en mycket romantisk miljö längs de smala vattendragen med gamla byggnader och stenbroar. Där gör vi en avkopplande båtfärd och får verkligen uppleva allt på bästa sätt. Suzhous skönhet har inspirerat många kinesiska filosofer och konstnärer över decennier. Efter lunch besöker vi en klassisk kinesisk silkesfabrik där vi får följa hela produktionen från silkeslarver till färggranna och vackra tyger. Vid mörkrets inbrott åker vi tillbaka till Shanghai.(F-L)

DAG 8 SHANGHAI
Vi startar en mindre stadsrundtur till fots tillsammans med lokalguide som berättar om Shanghai.
Vi stannar till vid Yu Garden, en underbar trädgård från 1500-talet med vattenfall och grönområden, innan vi fortsätter genom de äldre stadsdelarna. The Bund är gatan längs floden som påminner om historien i Shanghai, där européer en gång upprättade egna områden, så kallade settlements. Där fanns bland andra ”The British Settlement” och ”The French Settlement”. Både hotell och handelskompaniernas kontor som byggdes i europeisk sekelskiftstil ligger fortfarande längs the Bund. Det var där de viktiga handelsavtalen om stora mängder té och opium skrevs. Vi besöker Shanghai Museum, Kinas största museum som innehåller mer än 120 000 tusen olika föremål. Keramik, kalligrafi, målningar, bronsfigurer och mycket mer finner man där. Lunch på lokal restaurang. Eftermiddagen och kvällen på egen hand.
shanghaiNanjing Lu är den livligaste gatan och det stora ”shopping stråket” där man finner det mesta. Pudong området är finans och affärsdistrikt med hypermoderna byggnader i spektakulär arkitektur. Den mest kända är TV-tornet, The Oriental Pearl Tower som mäter 468 meter. Högst upp finns det förutom observatorieplatser för turister också en roterande restaurang. Från tornet har man en suverän utsikt över hela Shanghai och längs Huangpo-floden. (F-L)

DAG 9 SHANGHAI - SKANDINAVIEN
Transfer till flygplatsen.

Prisindikation 10 790 SEK per person, del i dubbelrum. I priset ingår 8 hotellnätter (3+* hotell), program enligt beskrivning inkl inträden och alla transporter, måltider enligt program (F-L-M). Tåg Peking-Xian och flyg Xian-Shanghai ingår. Internationellt flyg tillkommer.Valuta: Renminbi, baserad på yuan. Kreditkort accepteras på hotellen och i moderna varuhus.
El: 220-230 V, adapter behövs.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum skaffas på kinas ambassad.
Övrigt: Promenadvänliga skor, varm tröja och kikare rekommenderas.