• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

Hglnder_och_strnder_deluxe

Guide: engelsktalande  Antal dagar: 14  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Kuala Lumpur

PangkorEmerald_BayI denna rundresa har vi extra fokus på platser man kanske inte tänker på i första hand när det gäller Malaysia, dessutom på login. Kuala Lumpur är mer bekant men vi besöker också kolonialstaden Malacca, Selangor, vackra Camerons högländer och en av de härligaste öarna i hela Malaysia, Pangkor Laut. Boende blir på förstaklasshotell som alla har det där lilla extra.

DAG 1 ANKOMST KUALA LUMPUR
Lokalguide möter på flygplatsen för transport till det centralt belägna hotellet. Kuala Lumpur är idag vad Singapore var för tjugo år sedan och utvecklingen den senaste tiden är imponerande. KL är en spännande pulserande världsmetropol idag. Jättelika varuhus varvas med lokala marknader och utländska snabbmatkedjor. De flesta talar engelska och man gör sig lätt förstådd.
Det råder en blandning av kinesisk-, malaj- och indisk kultur. Malaysia är muslimskt men buddhismen och hinduismen har också gjort starka avtryck i samhället, det märks inte minst avséende mat och helgdagar där alla religioners officiella högtider firas.

DAG 2 KUALA LUMPUR
Stadsrundtur under förmiddagen för att lära känna staden närmare. Det finns många sevärdheter i Kuala Lumpur, den gamla järnvägsstationen byggd i morisk stil, nationalmoskén, charmiga Chinatown, Royal Selangor – världens största tennfabrik och sist men inte minst, utan störst, Petronas Towers. Stadens landmärke nummer ett. De höga tvillingtornen är en upplevelse både inifrån och utifrån. Kvällen på egen hand. Uteliv finns det i form av diskotek, restauranger med levande musik och barer. De flesta ligger längs gatan Jalan di Ramblin. Dessutom har de stora varuhusen öppet på kvällarna om man vill shoppa. (F)

malaysia2DAG 3 UTFLYKT TILL MALACCA
Heldagsutflykt till Malacca, hamnstad och en gång en viktig handelsplats för Malaysultanatet Malacka. Historien går tillbaka 600 år och genom åren har staden varit portugisisk, brittisk och holländsk. Idag är Malacca en kolonial och trivsam stad med influenser från europeérna, malajfolken och kineserna, många handels- och sjömän var kineser som bosatte sig på platsen och tydliga rötter från Kina finns kvar än idag. Därför är bebyggelsen en blandning av fästningar med kanoner, små kinesiska hus i glada färger, kyrkor, godsmagasin och tempel från flera religioner. Längs Jonker Street ligger mängder av butiker som säljer antikviteter och där lever genuina kinesiska traditioner kvar, det finns skobinderi, örtmedicinapotek, väveri och mycket annat. På en liten lokal restaurang äter vi en klassisk Peranakan lunch, typiskt kök för Malacca där de malajiska och kinesiska matkulturerna blandats. Sen eftermiddag är vi tillbaka på hotellet i Kuala Lumpur. (F-L)

DAG 4 UTFLYKT TILL KUALA SELANGOR
Förmiddagen på egen hand i KL. Efter lunch åker vi ut på landsbygden till Kuala Selangor. Hela staten består av mycket natur med ett rikt fågelliv och stora delar är nationalpark. Efter mörkrets inbrott går vi ombord på en sampanbåt som sakta tar oss ut i vildmarken bestående av floder, mangroveskog och oljepalmeCameronResizedr. Där beskådar vi ett riktigt naturfenomen. Regionen är bästa platsen i världen för att se eldflugor, små och mycket ljusstarka flugor som håller till i träd. På avstånd ser det ut som en enorm julmarknad med träd som lyser. Det hela är en fascinerande upplevelse. Vi äter middag på en lokal restaurang. (F-M)

DAG 5 KUALA LUMPUR – CAMERON HIGHLANDS
Efter frukost och utcheckning lämnar vi huvudstaden och reser till Cameron Highlands, högländerna som är belägna på 1 500 meter över havet och är känt för sitt vackra böljande landskap med teodlingar och underbar natur. Vi stannar till längs vägen för att se hur bambukorgar tillverkas och hinner med ett stopp vid vattenfallet Lata Iskander innan vi anländer det riktigt läckra hotellet. (F)

CameronDeluxe_RoomDAG 6 CAMERON HIGHLANDS
Vi startar med en halvdags sightseeeingtur i området. Vi ser en pittoresk lokal grönsaksmarknad och vi stannar till vid en fruktodling. Sista stopp blir vid en av de mest berömda teodlingarna. Där får vi följa hur man framställer té, från plockning och torkning till hur man bedömer kvalitet. Naturligtvis får vi också provsmaka de lokala specialiteterna under besöket. Eftermiddagen och kvällen på egen hand. (F)

DAG 7 CAMERON HIGHLANDS – PANGKOR Laut
Direkt efter frukost lämnar vi hotellet och sätter kurs mot hamnen Lumut Jetty. Där blir det ombordstigning på färjan som tar oss ut till Pangkor Laut, en överfart på ca 25 minuter. Vi checkar in vid ankomst och har sedan sex dagar fyllda med sol, bad och god mat på paradisön framför oss. (F)

pangkorspavillagenightviewDAG 8 – 12 PANGKOR laut
Pangkor Laut ligger utanför Malacka halvöns västra kust bredvid den större ön Pangkor. Regnskogen är lummig, palmer klär in de vita stränderna och vattnet är kristallklart. Stränderna på Pangkor Laut och öarna intill anses vara några av de bästa i Malaysia. De första säsongerna av TV-serien Robinson spelades för övrigt in på Pangkor öarna. Det infinner sig snabbt en känsla av genuinitet på ön, vägarna är mycket smala, folk är vänliga och lever mestadels på fiske. Den vackra naturen och lugnet präglar vistelsen, shopping och nattliv är ingenting som förknippas med Pangkor Laut. Vi bor på en 5 stjärnig hotellanläggning som är mycket omtyckt, där är det bara att njuta av livet! (F alla dagar)

DAG 13 PANGKOR laut – KUALA LUMPUR
Utcheckning från hotellet Pangkor Laut Resort. Färja till hamnen och vidare transport till Kuala Lumpur. Kvällen på egen hand i Kuala Lumpur. (F)

DAG 14 AVRESA KUALA LUMPUR
Avresa till flygplatsen beroende på när flyget avgår. Hemresa.(F)

Prisindikation 24 150 SEK per person, del i dubbelrum. Flyg tillkommer.

Valuta: Ringgit. Kredikort accepteras på hotell och restauranger.
El: 240 V, adapter kan behövas (brittisk trestift).
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum behövs ej för vistelse kortare än 90 dagar.
Övrigt: Sportskor och myggmedel (i Kuala Selangor) och solskydd (på Pangkor Laut) rekommenderas.