• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

Malaysia i miniatyr 
Guide: engelsktalande  Antal dagar: 13  Avresor: Dagligen  Flyg till: Kuala Lumpur  Från: Langkawi (samt Kuala Lumpur-Langkawi)

1Under denna minirundresa upplevs det mesta man idag förknippar med Malaysia, storstad, regnskog och drömlika stränder. Vi besöker Kuala Lumpur som idag är en världsmetropol med många sevärdheter, riktigt tät och naturskön urskog i Taman Negara samt Langkawi. Ön med vita stränder och kristallklart vatten som de senaste åren blivit en av de mest populära i hela Asien.

Dag 1
ANKOMST KUALA LUMPUR

Lokalguide möter på flygplatsen för transport till det centralt belägna hotellet. Kuala Lumpur är idag vad Singapore var för tjugo år sedan och utvecklingen den senaste tiden är imponerande. KL är en spännande pulserande världsmetropol idag. Jättelika varuhus varvas med lokala marknader och utländska snabbmatkedjor. De flesta talar engelska och man gör sig lätt förstådd.
Det råder en blandning av kinesisk-, malaj- och indisk kultur. Malaysia är muslimskt men buddhismen och hinduismen har också gjort starka avtryck i samhället, det märks inte minst avséende mat och helgdagar där alla religioners officiella högtider firas.

Dag 2 KUALA LUMPUR
Stadsrundtur. Det finns många sevärdheter i Kuala Lumpur, den gamla järnvägsstationen byggd i morisk stil, nationalmoskén, charmiga Chinatown, Royal Selangor – världens största tennfabrik och sist men inte minst, utan störst, Petronas Towers. Stadens landmärke nummer ett. De höga tvillingtornen är en upplevelse både inifrån och utifrån. Uteliv finns det i form av diskotek, restauranger med levande musik och barer. De flesta ligger längs gatan Jalan di Ramblin. (F)

Dag 3 KUALA LUMPUR
Dagen på egen hand (F)

tamannegara2Dag 4 KUALA LUMPUR – TAMAN NEGARA
Upphämtning sker vid hotellet(Istana) på morgonen. På vägen från Kuala Lumpur till Taman Negara kör vi först genom ett grönskande och bördigt landskap med många vackra vyer. Vi kommer till färjeläget Kuala Tembeling vid lunchtid där vi också tar en båt, som på tre timmar tar oss ut i vildmarken till vårt hotell. Bara den natursköna båtfärden är värd resan i sig. Där passeras lokala små byar belägna i tät grönska och normalt syns mängder av fåglar, apor och vattenbufflar längs vägen.

Taman Negara är världens äldsta regnskog och Malaysias största nationalpark. Skogen sägs vara 130 miljoner år gammal och är en av få orörda ursprungliga regnskogar som finns kvar i världen. Detta är ett djungeläventyr som innehåller allt från storartade naturupplevelser till spännande möten med människor, som tills för bara några decennier sedan levde helt obekymrade om vår moderna s k civilisation. (F)

DAG 5 TAMAN NEGARA
Dagen blir efter egna önskemål i den vackra regnskogen.Hotellet blir utgångspunkten för dina utflykter som du väljer själv. Kostnader på plats varierar beroende på vilka aktiviteter som väljs. Kanske vill du bara göra en kortare djungelvandring.
Kanske vill du promenera på smala, gungande hängbroar högt uppe i trädkronorna. Följa med på fisketur? Bada i vattenfall? Eller också vill du fortsätta uppför floden, göra ett strandhugg i någon liten by eller varför inte bestiga ett berg, just i det ögonblick solen går upp, för att häpna över den makalösa utsikten bort mot Mount Tahan, som är det högsta berget på Malaysias fastland. Vad du än väljer för utflykter kommer du hem många upplevelser rikare. Och med många vackra foton i bagaget. (F)

DAG 6 TAMAN NEGARA – kuala lumpur – langkawirg_847566_m600
Efter frukost startas färden tillbaka. Båtfärd till Kuala Tembeling följt av bussresa till Kuala Lumpurs flygplats. Vi flyger till Langkawi där lokalguide möter för transport följt av incheckning på hotellet. (F)

Dag 7 – 13 LANGKAWI
Sju dagar på Langkawi. Stränderna på Langkawi är långa och sanden pudervit samtidigt som vattnet är kristallklart och inbjudande turkosblått. Här simmar du länge i det varma vattnet, snorklar eller ägnar dig åt någon annan vattenaktivitet, t ex segling eller vattenskidor.
Blir solens strålar alltför för intensiva är det bara att luta sig tillbaka i skuggan under en palm eller ett parasoll och sakta låta sig vaggas till söms av en stilla havsbris.Frukost på hotellet ingår alla dagar.


Prisindikation 10 350 SEK per person, del i dubbelrum. Flyg tillkommer.


Valuta: Ringgit. Kredikort accepteras på hotell och restauranger.
El: 240 V, adapter kan behövas (brittisk trestift).
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum behövs ej för vistelse kortare än 90 dagar.
Övrigt: Sportskor och myggmedel rekommenderas i Taman Negara.