• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

Pangkor-med-Kuala-LumpurGuide:
engelsktalande  Antal dagar: 12  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Kuala Lumpur

Private_Dining_at_Emerald_Bay_-_KopiaKuala Lumpur är en spännande pulserande världsmetropol idag. Jättelika varuhus varvas med lokala marknader och utländska snabbmatkedjor. De flesta talar engelska och man gör sig lätt förstådd.
Det råder en blandning av kinesisk-, malaj- och indisk kultur. Malaysia är muslimskt men buddhismen och hinduismen har också gjort starka avtryck i samhället, det märks inte minst avséende mat och helgdagar.
Pangkor öarna utanför östkusten har några av asiens bästa stränder enligt många. Där är det lätt att slappna av och låta drömmar uppnås.


KLDag 1 ANKOMST KUALA LUMPUR
Lokalguide möter på flygplatsen för transport till det centralt belägna hotellet. Kuala Lumpur är idag vad Singapore var för tjugo år sedan och utvecklingen den senaste tiden är imponerande. Shoppingcentra, spektakulära byggnader, tunnelbana/skytrain, chinatown och snabbmatkedjor i en salig blandning. Kinesisk-, malaj- och indisk kultur är alla representerade. Malaysia är muslimskt men buddhismen och hinduismen har också gjort starka avtryck i samhället, det märks inte minst avséende mat och helgdagar där alla religioners officiella högtider firas.

Dag 2 KUALA LUMPUR
Stadsrundtur. Det finns många sevärdheter i Kuala Lumpur, den gamla järnvägsstationen byggd i morisk stil, nationalmoskén, charmiga Chinatown, Royal Selangor – världens största tennfabrik och sist men inte minst, utan störst, Petronas Towers. Stadens landmärke nummer ett. De höga tvillingtornen är en upplevelse både inifrån och utifrån. Uteliv finns det i form av diskotek, restauranger med levande musik och barer. De flesta ligger längs gatan Jalan di Ramblin.

Dag 3 KUALA LUMPUR
Dagen på egen hand

DAG 4 KUALA LUMPUR – PANGKOR LAUT
Direkt efter frukost lämnar vi hotellet och sätter kurs mot hamnen Lumut Jetty. Där blir det ombordstigning på färjan som tar oss
ut till Pangkor Laut, en överfart på ca 25 minuter. Vi checkar in vid ankomst och har sedan åtta dagar fyllda med sol, bad
 och god mat på paradisön framför oss. (F)

Sea_Villas_Ext_2DAG 5 – 11 PANGKOR LAUT
Pangkor Laut tillhör Pangkor öarna som ligger utanför Malacka halvöns västra kust. Regnskogen är lummig, palmer klär in de vita stränderna och vattnet är kristallklart. Stränderna på Pangkor Laut och öarna intill anses vara några av de bästa i Malaysia. De första säsongerna av TV-serien Robinson spelades för övrigt in på Pangkor öarna. Det infinner sig snabbt en känsla av genuinitet på ön, vägarna är mycket smala, folk är vänliga och lever mestadels på fiske. Den vackra naturen och lugnet präglar vistelsen, shopping och nattliv är ingenting som förknippas med Pangkor Laut. Vi bor på en 5 stjärnig hotellanläggning som är mycket omtyckt, där är det bara att njuta av livet! (F alla dagar)

DAG 12 PANGKOR LAUT – KUALA LUMPUR
Utcheckning från hotellet på Pangkor Laut. Färja till hamnen och vidare transport till Kuala Lumpurs flygplats för hemresan. (F) Vistelsen kan förlängas med obegränsat antal dagar i Malaysia.

Prisindikation 13 200 SEK per person, del i dubbelrum. Flyg t/r Sverige-Malaysia tillkommer.
I priset ingår: T/r flygplats transfer samt bil & båttransfer mellan hotellen, frukost alla dagar, 3 nätter på Hotell (5*) i KL, en halvdags citytur i KL och 8 hotellnätter på Pangkor Laut (5*). 
 

Valuta: Ringgit. Kredikort accepteras på hotell och restauranger.
El: 240 V, adapter kan behövas (brittisk trestift).
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum behövs ej för vistelse kortare än 90 dagar.
Övrigt: Sportskor och myggmedel (i Kuala Selangor) och solskydd (på Pangkor Laut) rekommenderas.