• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

Tioman_m_Kuala_Lumpur

Guide: engelsktalande  Antal dagar: 12  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Kuala Lumpur (samt t/r Kuala Lumpur-Tioman)

solobad_tiomanUtanför Malaysias sydöstra kust ligger lugna Tioman Island. Det är skönhet så långt ögat kan nå och de kilometerlånga vita stränderna är helt underbara. Sanden är vit, vattnet är kristallklart och palmer hänger ut över stränderna som på vykort.
 
Kuala Lumpur är en spännande pulserande världsmetropol idag. Jättelika byggnader varvas med lokala marknader och utländska snabbmatkedjor. De flesta talar engelska och man gör sig lätt förstådd. Det råder en blandning av kinesisk-, malaj- och indisk kultur. Malaysia är muslimskt men buddhismen och hinduismen har också gjort starka avtryck i samhället, det märks inte minst avséende mat och helgdagar.

DAG 1 ANKOMST KUALA LUMPUR
Lokalguide möter på flygplatsen för transport till det centralt belägna hotellet. Kuala Lumpur är idag vad Singapore var för tjugo år sedan och utvecklingen den senaste tiden är imponerande. Shoppingcentra, spektakulära landmärken, tunnelbana/skytrain, gamla kinesiska kvarter och snabbmatkedjor i en salig blandning. Kinesisk-, malaj- och indisk kultur är alla representerade. Malaysia är muslimskt men buddhismen och hinduismen har också gjort starka avtryck i samhället, det märks inte minst avséende mat och helgdagar där alla religioners officiella högtider firas.

KualaLumpurDAG 2 KUALA LUMPUR
Stadsrundtur. Det finns många sevärdheter i Kuala Lumpur, den gamla järnvägsstationen byggd i morisk stil, nationalmoskén, charmiga Chinatown, Royal Selangor – världens största tennfabrik och sist men inte minst, utan störst, Petronas Towers. Stadens landmärke nummer ett. De höga tvillingtornen är en upplevelse både inifrån och utifrån. Uteliv finns det i form av diskotek, restauranger med levande musik och barer. De flesta ligger längs gatan Jalan di Ramblin.

DAG 3 KUALA LUMPUR
Dagen på egen hand.

DAG 4 KUALA LUMPUR – TIOMAN ISLAND
Inrikesflyg KL – Tioman Island. Chaufför möter på flygplatsen för transport direkt till hotellet. Vi checkar in vid ankomst och har sedan nio dagar fyllda med sol, bad och god mat på paradisön framför oss. (F)

BerjayaKopia
DAG 5 – 11
TIOMAN ISLAND
Förutom de suveräna stränderna finns gröna berg, flera vattenfall, vackra blommor och det rika djurlivet med färgsprakande fåglar och fjärilar. Det finns trevliga vandringsleder där man kan uppleva naturen på bästa sätt. Lika exotisk är djurlivet under vattenytan. Att snorkla vid de fina korallreven och beundra mångfalden av fiskar är både spännande och avkopplande. Det finns många mysiga restauranger som serverar mat från det malaysiska och kinesiska köket, med tonvikt på skaldjur. Nattliv och shopping existerar inte. Det är sol, bad, avkoppling och natur som gäller på Tioman. (F alla dagar)

DAG 12 TIOMAN ISLAND – KUALA LUMPUR
Utcheckning från hotellet , transport till flygplatsen och flyg till  Kuala Lumpurs flygplats för hemresa. (F)
Vistelsen kan förlängas med obegränsat antal dagar i Malaysia. Man kan även välja att lägga Kuala Lumpur dagarna som avslutning på resan efter att ha varit på Tioman.

Prisindikation 6 800 SEK per person, del i dubbelrum inkl frukost. Flyg tillkommer.
I priset ingår: T/r flygplats transfers i KL och Tioman, 3 hotellnätter (standard 4+*) i KL, en halvdags guidad citytur i KL och 8 hotellnätter på Tioman Island (standard 4*).

Valuta: Ringgit. Kredikort accepteras på hotell och restauranger.
El: 240 V, adapter kan behövas (brittisk trestift).
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum behövs ej för vistelse kortare än 90 dagar.
Övrigt: Solskydd (på Tioman) rekommenderas.