• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

maldiverna
Kopia_av_3706618028_c130a86d58_oParadisöarna Maldiverna består av flera korallatoller och mer än 1100 öar. Ungefär 200 av öarna är bebodda och 80 procent av landytan ligger mindre än en meter över vattenytan. Stränderna består av mjuk kritvit härlig sand, turkost vatten och svajande palmer.
Oavsett vilken ö man väljer kan man drömma sig bort, känna den ljumma sanden mellan tårna och glömma vad klockan är för att verkligen njuta av livet en aning!


Maldiverna är beläget mitt på ekvatorn, utanför monsunbältet, vilket innebär att klimatet och vattentemperaturen är behaglig året runt. Den största ön heter Malé och där ligger flygplatsen, vidaretransport till andra öar sker med båt eller små propeller-flygplan.
Maldiverna har lyckats stå emot påfrestningen på den naturliga miljön som en expansiv turism ofta innebär och de har lyckats mycket bra med att behålla känslan av paradis och drömmar samt känslan av att vara riktigt långt borta.

Vattnen består av tusentals färgsprakande fiskar som innebär att snorkling och dykning lämpar sig mycket väl och är en fantastisk upplevelse, även vattensporter av olika slag har bidragit till Maldivernas popularitet. Vid snorkling kan man njuta av det varierande marinlivet som bland andra består av papegojfiskar och ängelfiskar, när man dyker ser man normalt jättelika hajar, stingrockor och sköldpaddor.
Tiden på Maldiverna är i avslappnat tempo, kläder används minimalt och skor används knappt alls förutom när man går ner i vattnet, då för att skydda mot koraller som kan vara lite vassa.
Det serveras mat från världens alla hörn men framför allt är det färska skaldjur och fisk som utgör specialiteterna.


Kopia_av_paradiseislandExteriorKopia_av_paradiseislandRoomHotell: Paradise Island Resort & SPA betyg4halv

Läge: På ön Lankanfinolhu, 20 minuters båtfärd från flygplatsen.
Omdöme: Prisvärt hotell med fin SPA anläggning och flera vattensporter.
Prisexempel: 7 nätter, del i dubbelrum inklusive frukost och transfer t/r flygplatsen på Male, 6 800 SEK per person (1/9-31/10).
Valuta: Maldivisk rufiya. USD eller resecheckar rekommenderas. Kreditkort accepteras allmänt.
El: 230 V, adapter behövs.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum behövs ej för vistelse kortare än 30 dagar.
Övrigt: Det är inte tillåtet att bada/sola topless på Maldiverna.