• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

nepal
Guide: engelsktalande  Antal dagar: 11  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Delhi
 
NepalI högt belägna Nepal upplevs verkligen fjärran österns urgamla mystik. Det känns till och med som att vara flera hundra år tillbaka i tiden.
Det beror på mångfalden av mystiska tempel, att det finns så få motorfordon, att utsmyckade stenbyggnader utgör en naturlig del av arkitekturen samt närvaron av Himalayas berg, som syns nästan oavsett var man befinner sig.


Att vara omringad av berg som mäter upp till 8 000 m.ö.h. är mycket mäktigt och någonting man aldrig glömmer. Mest påtagligt blir det i natursköna Pokhara dalen, resans höjdpunkt, där även lugnet och atmosfären bidrar till en enastående vistelse.

DAG 1. ANKOMST DELHI
Ankomst med flyg till Indiens huvudstad New Delhi. Lokalguide möter på flygplatsen för transport till hotellet. Delhi är egentligen två städer. Gamla och nya Delhi, där den nya delen byggdes av brittiska kolonialherrar i samband med flytten av huvudstaden från Calcutta 1911.

2409770787_9ffb3c70c3DAG 2. DELHI
Stadsrundtur i Old Delhi med besök på klassiska Raj Ghat, byggt till minne av Mahatma Gandhi, följt av det historiska Red Fort med Shah Jehans eleganta citadell. Asiens största moské, Jama Masjid ägnas ett besök som följs av färd genom de berömda basarerna Chandi Chowk för att uppleva folkmyllret och kommersen.
Under eftermiddagen tar vi oss an de nyare delarna i New Delhi med besök vid segertornet Qutab Minar, mogulen Humayuns grav i vit marmor och röd sandsten samt presidentens residens. Dessutom passerar vi den
42 meter höga India Gate som uppförts till minne av första världskriget. (F)

DAG 3. DELHI-KATHMANDU
Avresa till flygplatsen för flyg till Nepal. Ankomst huvudstaden Kathmandu och transfer till hotellet. Eftermiddagen och kvällen på egen hand. Det är fascinerande att promenera i gränderna där många små affärer och restauranger blandas med gamla palats och tempel från medeltiden. (F)

2568591080_304b799a07_oDAG 4. KATHMANDU
Dagen startar med en tur i stadens centrala delar Durbar Square med Kumari-templet som sägs vara residens för den levande gudinnan med balkonger och fönster i vackra träsniderier. Dessutom besöks den omtalade buddistiska stupan Swayambhunath, mer än 2000 år gammal och belägen på ett berg där en storslagen utsikt över Kathmandu erbjuds. Eftermiddagen ägnas den medeltida staden Bhaktapur som var Nepals huvudstad under kungadömet Malla från 1100 – 1400-talet. (F)

DAG 5. KATHMANDU - CHITWAN
Avfärd till flygplatsen på morgonen för flygresa till staden Bharatpur, belägen i the Royal Chitwan national park. På eftermiddagen blir det en tur i jeep bland dalarna i den vackra nationalparken, parken sprider ut sig över drygt 90 000 hektar och finns med på UNESCOS:s världsarvslista.(F-L-M)

DAG 6. CHITWAN
Hela dagen spenderas i nationalparken bland djur och natur. Dagen startar med en spännande utflykt på elefantrygg. I Chitwan lever en rad olika större däggdjur, bland dem noshörning och bengalisk tiger. Vi hinner också med en båttur genom tät vegetation bland krokodiler och många fågelarter. (F-L-M)

DAG 7. BHARATPUR – CHITWAN
Under förmiddagen åker vi 150 km på slingrande vägar till den charmiga bergsstaden Pokhara för att checka in på hotellet. Pokhara var tidigare en viktig plats längs handelsleden mellan Indien och Tibet. Mulåsne-karavaner passerar än idag för att frakta varor till avlägsna platser i Himalaya . Staden är även utgångspunkt för många bergsbestigare. Efter lunch fortsätter vi genom den vackra Pokhara dalen med besök på den lokala marknaden och Gupteshoworgrottan, vardagsrum för tusentals fladdermöss. (F)

2062483394_fe81efbe5f_oDAG 8. POKHARA
Morgonen startar med en vandring upp till utsiktspunkten vid världsfredens stupa för att beundra den makalösa utsikten över Pokhara och delar av Himalaya. Strövtåget fortsätter ner till Phewa sjön där vi sätter oss i en båt för en spektakulär färd tillbaka till Pokhara. Det väldiga Anapurnamassivet speglar sig i sjön och de hänförande vyerna är sådana man bara drömmer om. (F)

DAG 9. POKHARA –KATHMANDU
På morgonen flyger vi tillbaka till Kathmandu för incheckning på hotell. Eftermiddagen och kvällen på egen hand i Kathmandu. (F)

DAG 10. KATHMANDU-DELHI
Flygresa till Delhi. Kvällen på egen hand. (F)


DAG 11.
DELHI-SKANDINAVIEN

Avresa till flygplatsen i Delhi för flyg hem. (F)

Prisindikation 17 900 SEK per person, del i dubbelrum. Flyg Delhi-Kathmandu t/r ingår. Internationellt flyg tillkommer.

Valuta: Nepalesisk Rupee (ej konvertibel). Kontanter i Indiska Rupees eller USD rekommenderas. Kreditkort fungerar för att ta ut kontanter på bank.
El: 240 V, adapter behövs.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum fås vid ankomst. Kostnad 40 USD (som tillkommer).
Övrigt: Promenadvänliga skor, solskyddskräm och varm tröja rekommenderas. Avreseskatt på plats tillkommer.