• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

singapore

singapore-modernaI Singapore har det hänt väldigt mycket de senaste åren. Staden har återerövrat titeln som Östasiens modernaste och färggladaste världsmetropol. Det spektakulära området Marina Bay Sands kasinon och hotell, med världens högst belägna utomhuspool, har blivit symbolen för det nya Singapore. Universal Studios och en nyputsad stadskärna som övergår i ett färgskiftande skådespel när mörkret faller, fulländar den nya bilden och associerar till Las Vegas. Samtidigt finns de livliga gatorna i de kinesiska kvarteren, kryddmarknaden i Little India och Raffles Hotel kvar som bibehåller känslan av kolonial handelsplats.

Singapore har flera år i följd utnämnts till världens renaste. Staden är välorganiserad och det är ett mecka för shoppingintresserade. Skinande varuhus och livliga marknader är fyllda med saker från världens alla hörn, såväl original som kopior. Singapores influenser kommer från den brittiska kolonialeran med viktorianska byggnader och Kina med ringlande gator och låga hus. Mitt i smeten har vi ett pulserande city där de moderna skyskraporna i spännande arkitektur avlöser varandra. Det är som en toppmodern smältdegel av olika kulturer och nationaliteter.

Det finns mycket att göra i Singapore. En klassiker är att smaka en äkta ”Singapore Sling” i baren på anrika Raffles Hotel. Jurong fågelpark som anses vara asiens mest artrika fågelpark, ett populärt och välskött zoo och den praktfulla japansk/kinesiska trädgården är alla populära attraktioner. Vill man shoppa är Orchard Road den främsta affärsgatan.
Linbanan ut till Sentosa island från ”mount Faber” med utsikt över hamnen, är väl värt mödan. Väl ute på ön finns det dessutom muséer och marinakvarium med hajar och andra spektakulära fiskarter.


hotellhotell2Hotell:
Novotel Clarke Quay betyg4
Läge:
Centralt beläget hotell. Gångavstånd till huvudgatan Orchard Road
Omdöme: Prisvärt hotell. Utomhuspool med solterrass.
Prisexempel: 3 nätter, del i dubbelrum inklusive frukost och transfer t/r Singapore flygplats, 3 250 SEK per person (1/10-31/3)
Valuta: Singapore dollar. Kreditkort accepteras allmänt.
El: 230 V, adapter kan behövas.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum behövs ej för vistelse kortare än 90 dagar.
Övrigt: