• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

thailand2

Guide:
engelsktalande  Antal dagar: 15  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Krabi

1Krabi provinsen brukar infria de flesta föreställningar som finns om ”paradisklimat”, med skinande sol, vit sand, kokospalmer och turkosblått vatten. Den vackra Phang Nga bukten med sina sagolika strandremsor och omtalade kalkstensklippor kan man aldrig få nog av. Rubinresor erbjuder en två veckor lång vistelse uppdelad mellan Krabi och Koh Lanta, kryddad med flera spännande aktiviteter.

DAG 1 KRABI
Ankomst Krabi . Engelsktalande personal möter på flygplatsen för transport till hotellet som ligger direkt vid Ao Nang stranden. Det råder familjär stämning där vi bor, det är samma ägare till båda hotellen och vi blir väl omhändertagna av samma personal från det att vi anländer till att vi åker. De sörjer även för transporterna mellan de båda hotellen i luftkonditionerad minibuss (V.I.P.- van). Ao Nang är omgivet av grönska och har ett center bestående av restauranger, dykcentra och butiker.

DAG 2-7 KRABI
Tredje dagen tillbringas vid Krabis enda utomhus-SPA anläggning med naturliga varma källor, perfekta för avslappnande bad. Det finns även svalkande källor med kristallklart vatten som inbjuder till mer uppfriskande bad. I källorna kurerar man kroppen på bästa sätt. Det ingår dessutom skön thai massage och lunch. Det är definitivt en upplevelse utöver det vanliga!
Resterande dagar ägnas avkoppling i Krabis omgivningar på någon av de mysiga restaurangerna, på stranden eller vid hotellets pool. Båda hotellen har även fräscha SPA-avdelningar där det går att få oljemassage och ansiktsbehandling med mera.
wareeraksa1
DAG 8 KRABI – KOH LANTA
Transport(bil+buss) i ett par timmar till hotellet, beläget direkt vid stranden på Koh Lanta. Det är den största av flera öar som ingår i en marin nationalpark där djungel och ett rikt djurliv dominerar. Det finns frukt- och gummiplantager samt långa rader av palmer längs de riktigt fina kuststränderna.

DAG 9-14 KOH LANTA
Under veckan på Koh Lanta ingår hela fyra stycken utflykter som var och en förädlar resan. Veckoprogram görs upp med personalen angående vilka dagar aktiviteterna önskar genomföras.
- En av kvällarna gör vi en utflykt till huvudorten för att äta en klassisk middag på en lokal restaurang.
- Fisketur i solnedgången hinner vi också med, en kul och intressant erfarenhet där vi följer med en lokal fiskare ut i båt för att fiska bläckfisk. Därefter både tillagar vi och avsmakar fångsten i en ”privat barbeque” på stranden. Färskare fisk går knappast att få tag i.
- En annan dag gör vi en avstickare till nationalparken för att uppleva flora och fauna på närmare håll. Vi äter pic-nic lunch vid en klippa med utsikt över ön.
pni_krabi- Heldagsutflykt med båt ut i den praktfulla skärgården står också på prograbtasienmmet. Med long-tail båt puttrar vi ut för strandhugg och ljuvliga bad.
Snorkelutrustning håller båtens personal med. Pröva gärna på snorkling bland koraller och färggranna fiskstim!
Resterande dagar fördrivs med sol och bad, och med avkopplande strandpromenader bland snäckskalen i det skummiga vattenbrynet.

DAG 15 KRABI-SKANDINAVIEN
Check out från hotellet på Koh Lanta och avresa till flygplatsen i Krabi.

Prisindikation 9 500 SEK per person, del i dubbelrum. Flyg tillkommer.

För fler foto från Djungelspa och exotiska stränder, klicka här http://www.facebook.com/album.php?aid=37476&id=125988404095764&ref=mf

Valuta: Thailändska baht. Kreditkort accepteras allmänt.
El: 220 V, adapter kan behövas. (två stift)
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa.
Övrigt: I priset ingår frukost alla dagar + två luncher och två middagar.