• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

Thailand_i_miniatyr
Guide: engelsktalande  Antal dagar: 13  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Bangkok

1Har ni någon gång drömt om att bo i en bungalow på en flod? Eller att äta underbara middagar i en djungel? Eller rentav att shoppa i ett sex våningar högt varuhus med tusen butiker? Nu har ni faktiskt chansen, på en och samma vecka dessutom.

Under denna minirundresa upplevs väldigt mycket som de flesta förknippar med Thailand. Storstaden Bangkok, floden Kwai, glittrande tempel, byar och djungel. Till sist avslutas resan med en hel sol och bad vecka i Hua Hin, thailands mest klassiska och kungliga badort.

DAG 1
ANKOMST BANGKOK
Den livliga metropolen med ca 10 miljoner invånare berör och fascinerar. Lokalguide möter på flygplatsen för transport till hotellet i centrala Bangkok. Resten av dagen på egen hand.

DAG 2 BANGKOK
Direkt efter frukost står stadsrundtur på programmet. Båttur på de smala kanalerna som kallas klonger inleder, vi följer livet längs vattendragen och man förstår varför Bangkok kallas ”österns Venedig”. Det harmoniska och primitiva levernet längs dem är fascinerande och utgör en kontrast till de nya ultramoderna stadsdelarna.
Det tidigare kungaresidenset Grand Palace som egentligen är ett stort palatsområde blir nästa anhalt. Tempelprakten är imponerande och landets mest värdefulla buddha, smaragdbuddhan, sitter i ett av templen vi besöker. Det innebär att besökare måste klä sig anständigt inne på området. Intill Grand Palace ligger templet Wat Po, hem för en 47 meter lång liggande ”vilande” buddha. Lunch på lokal restaurang innan rundturen avslutas. Eftermiddagen och kvällen på egen hand.(F-L)

klongDAG 3 BANGKOK
Dagen på egen hand i den stora staden. Upptäck Chinatown med den gyllene buddhan, utsikten i Baiyoke tower, de jättelika varuhuskomplexen vid Siam Square, Jim Thompsons hus med thaisilkets historia, nattmarknaden eller det enorma utbudet av restauranger från jordens alla hörn.(F)

DAG 4 BANGKOK - FLODEN KWAI
Vi blir upphämtade vid hotellet i Bangkok, första stopp i provinshuvudstaden Kanchanaburi blir järnvägsmuséet. Där lär vi mer om den så kallade dödens järnväg som japanerna lät bygga med hjälp av krigsfångar under andra världskriget. Vi stannar sedan vid bron över floden Kwai där det är möjligt att gå ut på själva bron. Vi sätter oss i en båt för flodfärd till de djungelflottar som blir vårt hem i två nätter. Det är bungalows byggda på flytande flottar, förtöjda vid flodkanten. På kvällen serveras lokal middag följt av en dansuppvisning med människor från Mon folket, thailands ursprungsbefolkning.(F-L-M)

Siam SquareDAG 5 FLODEN KWAI
Hela dagen tillbringas i den tropiska djungeln. Vi startar med båtfärd uppför floden för att uppleva den storslagna naturen med vattenfall och grottor. Området ingår i Saiyok nationalpark. Floden kantas av lummig grönska bestående av mycket bambu, vid flodkanten ses ofta vattenbufflar och varaner som blir upp till en meter långa. Eftermiddagen på egen hand vid vår bungalow för att koppla av, njuta av miljön och kanske bada i floden? Möjlighet ges till kanotfärd för de som vill(extra avgift tillkommer). Middag blir även denna kväll genuin lokal thai mat, serverad vid floden. (F-L-M)

DAG 6 FLODEN KWAI - HUA HIN
Efter frukost besöker vi en by tillhörande Mon folket för att få en inblick i det vardagliga livet. Det ges möjlighet till att rida på elefantrygg i den täta djungeln för den som vill(extra avgift tillkommer). Vi avslutar vistelsen vid floden Kwai med att åka en sträcka längs den omtalade järnvägen som också är ett historiskt minnesmärke. Det erbjuds riktigt vackra vyer över dalarna och floden. Efter lunch hoppar vi in i vår luftkonditionerade minibuss för att färdas rakt söderut i några timmar till kusten och Hua Hin. Vi checkar in för att tillbringa de sju nästkommande nätterna där.(F-L)

Hua Hin beachDAG 7 – 13 HUA HIN
En hel vecka med lugna avkopplande dagar i sköna Hua Hin. Det har alltid funnits en speciell atmosfär i den härliga kuststaden, kungafamiljen har semesterresidens där och det är mer traditionell thailändsk fiskeby än traditionell thailändsk badort som präglar centrala Hua Hin. Där finns en bevarad charm och det mesta går i ett lugnt tempo. Nöjesutbudet är begränsat och det finns inga korallrev för snorkling. Däremot finns det många mysiga och mycket bra restauranger samt små butiker och lokala marknader. För golfare är Hua Hin suveränt. Inom en timmes bilfärd finns hela fem stycken golfbanor där utrustning finns att hyra och gräset är sagolikt grönt. Sista dagen sker upphämtning vid hotellet för transport till Bangkoks flygplats. (F) Frukost ingår alla dagar.

Prisindikation 8 200 SEK per person, del i dubbelrum. Flyg tillkommer.


Valuta: Thailändska baht. Kreditkort accepteras allmänt.
El: 220 V, adapter kan behövas. (två stift)
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa.
Övrigt: Solskyddsmedel rekommenderas.