• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

thailand3

Guide: engelsktalande  Antal dagar:Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Bangkok (samt Chiang Mai-Bangkok)
 
1Följ med på en resa bland kulturskatter och bergsfolk. Det vilar en mystik över norra Thailand med historiken, bergsfolken och de vackra hantverken. Dessutom är klimatet svalare och tempot lugnare. Resan tar dig bland annat till avlägsna byar, den gyllene triangeln – där Thailand, Burma och Laos möts samt den nordligaste staden Mae Sai.


DAG 1 ANKOMST BANGKOK
Den livliga metropolen med ca 10 miljoner invånare berör och fascinerar.

DAG 2 BANGKOK
Direkt efter frukost står stadsrundtur på programmet. Båttur på de smala kanalerna som kallas klonger inleder, vi följer det vardagliga livet längs vattendragen och man förstår varför Bangkok kallas ”österns Venedig”. Det tidigare kungaresidenset Grand Palace som egentligen är ett stort palatsområde blir nästa anhalt. Tempelprakten är imponerande och landets mest värdefulla buddha, smaragdbuddhan, sitter i ett av templen vi besöker. Det innebär att besökare måste klä sig anständigt inne på området. Intill Grand Palace ligger templet Wat Po, hem för en 47 meter lång liggande ”vilande” buddha. Lunch på lokal restaurang innan rundturen avslutas.(F-L)

145001270_ca740d638d_oDAG 3 BANGKOK-AYUTTHAYA-PHITSANULOK
Efter frukost startar färden norrut och första stopp blir graciösa Bang Pa In Palace – ett sommarpalats som byggdes av Kung Rama V i slutet av 1800-talet. Parken med tillhörande palats är en botanisk trädgård med statyer och byggnader i både orientalisk och västerländsk stil. I den forna huvudstaden Ayutthaya gör vi en sightseeingtur bland de stora ruinområden som idag är en väl underhållen arkeologisk plats och som finns med på Unescos världsarvslista. Vi fortsätter mot staden Lopburi där vi besöker det genuina khmertemplet Phra Prang Sam Yod. Vi äter lunch på lokal restaurang och fortsätter till Phitsanulok, centrum för torkad frukt i alla former, där vi checkar in på vårt hotell. Kvällen på egen hand. (F-L)

DAG 4 SUKHOTAI – CHIANG RAI
Dagen spenderas mestadels i Sukhotai som var det enade kungariket Thailands/Siams första huvudstad på 1200-talet, innan den flyttades till Ayutthaya. Den historiska parken är ett intressant område av ruiner som bitvis renoverats och ger en bild av det som en gång var. Parken finns även den med på Unescos värdsarvslista. Vi fortsätter norrut längs Highway 1 och stoppar för lunch innan vi når Chiang Rai och vårt hotell på eftermiddagen. Chiang Rai grundades 1252 och kallas för porten till den gyllene triangeln. Kvällen på egen hand. (F-L)


chiangraiDAG 5
CHIANG RAI

Efter frukost ger vi oss ut på smala vägar och stannar till i små byar tillhörande de etniska minoriteterna Akha- och Yao folken för att få en inblick i det vardagliga livet. Vi fortsätter sedan till Mae Sai, thailands nordligaste punkt samt gyllene triangeln, platsen där Laos, Thailand och Burma möts. Namnet gyllene kommer av opiumhandel i området som blev gyllene inkomster för de som odlade opiumvallmo. Vi hinner också med ett besök på det lilla opiummuséet.
I Mae Sai finns en gränsövergång till Burma och endast ett litet vattendrag skiljer länderna åt. På lokalmarknaden vid bron som förbinder länderna pågår livlig handel med varor från både Burma och Thailand. Efter lunch, som vi äter på lokal restaurang, fortsätter vi genom den delvis övergivna staden Chiang Saen, belägen vid Mekongfloden, innan vi återvänder till Chiang Rai och hotellet. (F-L)

DAG 6 CHIANG RAI – CHIANG MAI
Efter frukost beger vi oss sydväst mot Chiang Mai som innebär en resa på ca tre timmar genom ett vackert och böljande landskap. Vi stannar för lunch längs vägen. Framme i Chiang Mai åker vi direkt upp till det mest berömda bergstemplet Wat Phra Dhat Doi Suthep. Där erbjuds en storslagen utsikt över hela Chiang Mai inklusive flygplatsen.
På kvällen äter vi lokal ”Kantokemiddag” med maträtter urtypiska för norra Thailand. Kantoke är ett lågt bord man sitter vid på golvet och äter med fingrarna. (F-L-M)

chiangmaiDAG 7 CHIANG MAI
Dagen inleds med att vi åker till Mae Saa elefantcamp. Där kan man se hur elefanterna arbetar och det ges möjlighet att rida på elefantrygg i kuperad regnskog (avgift för själva ridturen tillkommer). Orkidéodling och fjärilsfarm står på programmet innan det är dags för lunch som serveras på en lokal restaurang. Under eftermiddagen besöker vi lokala hantverksfabriker och ateljéer längs San Kampaeng. Vi får se den fascinerande tillverkningen av lackträarbeten, pappersparaplyer och annat.

DAG 8 CHIANG MAI – BANGKOK
Avresa till flygplatsen i Chiang Mai för flyg till Bangkok.(F)

Vistelsen kan förlängas med obegränsat antal dagar var som helst i Thailand .Det går även att starta resan på dag 3 om Bangkok redan är bekant.

Prisindikation 8 700 SEK per person, del i dubbelrum. Flyg tillkommer.

Valuta: Thailändska baht. Kreditkort accepteras allmänt.
El: 220 V, adapter kan behövas. (två stift)
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa.
Övrigt: Promenadvänliga skor rekommenderas.