• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

 

 


 

Båda städerna ligger i det belgiska Flandern men skiljer sig från varandra på många sätt. Bryssel är en kosmopolitisk miljonstad medan Brugge är den historiska och mysiga staden som de flesta förknippar med choklad.

Under de här dagarna får vi, förutom att se de viktigaste sevärdheterna, bland annat följa tillverkningen av både choklad och öl på nära håll samt kryssa lugnt på kanalerna i den mycket vackra staden Gent.

DAG 1 ankomst bryssel (ankomst fredag eller lördag)
Ankomst till flygplatsen i Bryssel. Chaufför möter på flygplatsen för transport till hotellet i centrala Bryssel. Resten av dagen/kvällen på egen hand. Övernattning i Bryssel.

DAG 2 bryssel 
Frukost på hotellet. Er lokalguide möter på ert hotell kl 9 för att ta er med på en tre timmars sightseeing som delvis blir i minibuss och delvis till fots med privat guide. Ni bekantar er med den kosmopolitiska storstaden och den kunniga guiden berättar om de största sevärdheterna. Med bil ses bland annat landmärket Atomium som byggdes inför världsutställningen 1958, det kungliga palatset och den kinesiska paviljongen samt EU:s huvudbyggnader. Till fots ses Grand Place (Grote Markt), som byggdes som ett torg för handel på 1200-talet. Det betraktas som Bryssels stadskärna. Inte långt därifrån står även den kissande pojkstatyn Menneken Pis, en av Belgiens mest fotograferade platser. Belgien är hem för flera upphovsmän till världens mest berömda tecknade serier (exempelvis Lucky Luke, Smurferna och Tintin). På många platser finns spår av det i form av specialbutiker, väggmålningar och museum, de flesta av dem finns i Bryssel.  Övernattning i Bryssel. (F)

DAG 3 bryssel - gent - brugge
Frukost på hotellet och avfärd till Gent. I ca tre timmar blir det sightseeing till fots med privat guide. Ni bekantar er med Gent och den kunniga guiden berättar om de största sevärdheterna. Gent har en mycket vacker stadsmiljö med vindlande gränder och antika hus. Förutom borgen Gravensteen, rymmer staden ett operahus, 18 museer, 100 kyrkor och mer än 400 historiska byggnader. En stor del av dem står på UNESCO’s världsarvslista. Senare delen av turen blir en 40 minuters lång båttur på de små kanalerna.

Efter några timmar på egen hand i Gent avgår bilen till Brugge för incheckning på hotellet. Kvällen på egen hand och övernattning i Brugge. (F)

DAG 4 brugge
Efter frukost på hotellet blir det sightseeingtur till fots med privat guide i ett par timmar. Den välbevarade medeltida staden Brygge är en liten pärla med sina romantiska kanaler, byggnader med förgyllda torn och mysiga kaféer längs kullerstensgator. Brygges historiska centrum är fyllt av intressanta sevärdheter.

Staden kallas också för "chokladens huvudstad". Sedan 1600-talet har choklad tillverkats i Brygge. Belgien producerar 172 000 ton choklad om året i över 2130 chokladbutiker. Chokladen har ren kakaosmak eftersom vegetabiliska fetter inte används. Många chokladmakare gör än idag sina praliner för hand. Varje stad och till och med många byar har en chokladbutik med läckra praliner.

Under stadsvandringen ingår besök på det populära chokladmuséet Chocostory där det visas hur choklad tillverkas. Vi besöker även det familjeägda ölbryggeriet De Halve Maan och får en guidad rundvisning. Resten av eftermiddagen är på egen hand. (F)

DAG 5 brugge - bryssel
Frukost på hotellet.Transfer (beroende på flygets avgångstid) Brugge - Bryssels flygplats med minibuss för hemresa. (F)

Prisindikation från 11 500 SEK per person, del i dubbelrum om två personer reser (från 7 400 SEK per person om fyra personer som bor i två dubbelrum reser).

I priset ingår 4 hotellnätter (4* hotell) inkl. frukost, program enligt beskrivning med guidning och alla transporter (transporter i privat bil/minibuss). Internationellt flyg tillkommer.