• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

 

Belgiska Flandern är de norra delarna bestående av historiska grevskap och anrika städer. Förutom den lugna landsbygden med mycket grönska förknippas Flandern främst med Skaldjur, öl, pommes frites och våfflor samt sist men inte minst, Choklad! Det sägs att Flandern är för finsmakare av alla slag.

I Flandern avnjuter man en mångsidig vistelse. Slotten, museerna, de medeltida kyrkorna, de pittoreska byarna och all mat kommer att fascinera och förälska. Samtidigt bjuder den flamländska landsbygden på en fin inramning med sina skogar, böljande kullar, kanaler och floder. Belgien, och i synnerhet Flandern, är ett paradis för ölälskare med över 400 olika typer av öl, många med ett eget utformat ölglas i vilket bara detta öl får serveras. Valmöjligheterna är oändliga, här bryggs bland annat veteöl, chokladöl, geuze, körsbärsöl och trappistöl. Följ med genom det gemytliga Flandern och bli bekant med städerna Bryssel, Brugge, Gent och Antwerpen!

DAG 1 ANKOMST bryssel (fredag eller lördag)
Ankomst till flygplatsen i Bryssel. Chaufför möter på flygplatsen för transport till hotellet i centrala Bryssel. Resten av dagen/kvällen på egen hand. Övernattning i Bryssel.

DAG 2 bryssel
Frukost på hotellet. Er lokalguide möter på ert hotell för att ta er med på en två timmars stadsvandring i lugnt tempo. Mellan kl 10 – 12 blir det sightseeing till fots med privat guide som berättar om stadens största sevärdheter. Bland annat ses Grand Place (Grote Markt), som byggdes som ett torg för handel på 1200-talet. Det betraktas som Bryssels stadskärna. Inte långt därifrån står även den kissande pojkstatyn Menneken Pis, en av Belgiens mest fotograferade platser. Resten av dagen på egen hand och det finns en hel del att se. Bryssel är säte både för Europeiska Unionen och för NATO och kallas därför ofta för Europas huvudstad. Belgien är hem för flera upphovsmän till världens mest berömda tecknade serier (exempelvis Lucky Luke, Smurferna och Tintin). På många platser finns spår av det i form av specialbutiker, väggmålningar och museum, de flesta av dem finns i Bryssel.   Övernattning i Bryssel.(F)

DAG 3 bryssel - brugge - gent
Frukost på hotellet 09.00 avgår privat transport till Brugge, Ca kl 10.30 blir det sightseeingtur till fots med privat guide i två timmar på samma sätt som dagen innan. Den välbevarade medeltida staden Brygge är en liten pärla med sina romantiska kanaler, byggnader med förgyllda torn och mysiga kaféer längs kullerstensgator. Brygges historiska centrum är fyllt av intressanta sevärdheter. Resten av eftermiddagen är på egen hand.(F)

Staden kallas också för "chokladens huvudstad". Sedan 1600-talet har choklad tillverkats i Brygge. Belgien producerar 172 000 ton choklad om året i över 2130 chokladbutiker. Chokladen har ren kakaosmak eftersom vegetabiliska fetter inte används. Många chokladmakare gör än idag sina praliner för hand. Varje stad och till och med många byar har en chokladbutik med läckra praliner. Under tiden i Brugge finns möjlighet att besöka det populära chokladmuséet Chocostory där det visas hur choklad tillverkas. Efter några timmar på egen hand i Brugge avgår bilen till Gent för incheckning på hotellet. Kvällen på egen hand och övernattning i Gent. (F)

DAG 4 gent - antwerpen 
Frukost på hotellet Frukost på hotellet. Er lokalguide möter på ert hotell för att ta er med på en två timmats stadsvandring i lugnt tempo. Mellan kl 10 – 12 blir det sightseeing till fots med privat guide. Ni bekantar er med Gent och den kunniga guiden berättar om de största sevärdheterna. Gent har en mycket vacker stadsmiljö med vindlande gränder och antika hus. Förutom borgen Gravensteen, rymmer staden ett operahus, 18 museer, 100 kyrkor och mer än 400 historiska byggnader. En stor del av dem står på UNESCO’s världsarvslista. Den gastronomiska kulturen har också sitt högsäte i Gent, där c:a 350 restauranger erbjuder ett brett urval av kulinariska läckerheter.   Resten av eftermiddagen på egen hand. Kl 16 avgår bilen mot Antwerpen där vi checkar in på vårt hotell Övernattning i Antwerpen. (F)

DAG 5 ANTWERPEN 
Frukost på hotellet Frukost på hotellet. Er lokalguide möter på ert hotell för att ta er med på en två timmats stadsvandring i lugnt tempo. Mellan kl 10 – 12 blir det sightseeing till fots med privat guide. Ni bekantar er med Antwerpen och den kunniga guiden berättar om de största sevärdheterna. Vi får bland annat veta mer om stadens stolthet, konstnären Peter Paul Ruben och Antwerpens betydelse som hamnstad. Idag kretsar mycket kring design och mode. Antwerp Fashion Museum – MoMu och många udda butiker vittnar om det. New York Times har dessutom beskrivit Antwerpen som ”a fashion paradise”. För shopping gäller Antwerpens centrum, där vackra medeltida byggnader ligger bredvid moderna arkitektoniska landmärken. Missa inte centralstationen eller ”järnvägskatedralen”, som är en av världens vackraste järnvägsstationer. Antwerpen har ett överflöd av historia, konst, design, mode, arkitektur, gastronomi och shopping. Vad mer kan man begära?. (F)

Staden är ett av världens största och viktigaste diamantcentra, och har spelat en viktig roll i diamanthandeln ända sedan 1400-talet. Staden har gett namn till slipningen ”Antwerp cut”, som har många facetter och är spetsig nedtill för att stenen ska glittra så mycket som möjligt. Det finns mer än 1 500 diamanthandlare i Antwerpen. Resten av dagen på egen hand. Övernattning i Antwerpen. (F)

DAG 6 ANTWERPEN - bryssel
Frukost på hotellet.Transfer (beroende på flygets avgångstid) Antwerpen - Bryssels flygplats med minibuss för hemresa.

Prisindikation från 8 650 SEK per person, del i dubbelrum om två personer reser (från 6 400 SEK per person om fyra personer som bor i två dubbelrum reser). I priset ingår 5 hotellnätter (4* hotell) inkl. frukost, program enligt beskrivning med guidning och alla transporter (transporter i privat bil/minibuss). Internationellt flyg tillkommer.