• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

Atlantkryssning

Skulle det inte vara mäktigt att korsa atlanten ombord på ett äkta brittiskt fartyg? Känns det inte hisnande att bara tänka tanken? Nu kan det bli verklighet, och det på den mest klassiska av alla atlantkryssningar, mellan Southampton och New York. Vistelsen ombord är en ren njutning från början till slut med fokus på lyx och avkoppling.

Ett av världens mest kända fartyg, Queen Mary, korsade sträckan 1939 och det ansågs då vara enastående. Idag är det hennes efterföljare Queen Mary 2 som trafikerar sträckan, hon sjösattes år 2004 med toppmoderna motorer och skrov. Känslan av svunnen tid och elegans finns dock där med detaljer från brittiskt 30-tal, Art Deco stil och teakdäck.  Dessutom serveras ”Afternoon Tea” varje dag av personal iklädda vita handskar.

Kryssningen tar sju dygn och det finns massor att göra på fartyget. Det arrangeras sportaktiviteter, intressanta föreläsningar och underhållning som musik och teater. Allt detta ingår liksom alla måltider i priset. Dessutom finns barer, SPA avdelning, sällskapsrum och planetarium.
Upplevelsen ombord på Cunards kryssningar anses vara klassisk med väldigt hög servicenivå, maten ombord har prisats för sin kvalitet
i flera internationella magasin.

Atmosfären är klassisk och något formell, men de flesta klär sig relativt ledigt och bekvämt till måltider, och mycket ledigt övrig tid. Klädestraditionen har inte följt med sedan 30-talet. Den lugna stämningen ombord är något som uppskattas och idag bär man shorts och t-shirt dagtid. Däremot bör man ha kostym, långkjol/klänning, skjorta/blus och lågskor till middagarna.

Det anrika rederiet Cunard grundades redan år 1840 och flera fartyg som räknas till den klassiska atlantångar eran ingick i flottan. Idag ingår tre fartyg, Queen Mary 2, Queen Elisa beth och Queen Victoria. Queen Mary 2 som trafikerar den här sträckan är ett av de mest påkostade fartygen i världen. Hon renoverades bara fyra år efter sjösättningen och är idag en supermodern version av forna tiders atlantfartyg men med lika elegant inredning som det var i de gamla fartygen . Det går även att kryssa i motsatt riktning, New York – Southampton och rederiets övriga kryssningar innefattar bland annat jorden runt – kryssningar.
Southampton – New York:


DAG 1 Avgång southampton
Avgångstid kl 17.00 från hamn

DAG 2 - 7 till havs
6 Dagar till havs

DAG 8 ANKOMST new york
Ankomsttid kl 07.00 till hamn

Vi har mycket förmånliga priser på atlantkryssningar.
Prisexempel Southampton – New York:
Pris från 8 690 SEK/person, insideshytt.
Pris från 9 955 SEK/person, utsideshytt.

Avresor 2017: 8, 24 maj, 7 jun, 21 jul, 4, 31 aug*, 14 sep, 13 okt, 5, 19 nov, 15 dec.
Avresor New York – Southampton 2017: 15, 31 maj, 15 jun, 6, 28 jul, 12 aug, 7 sep*, 6, 20 okt, 12 nov,  8 dec.   
Tema kryssningar  20 aug - Big Band Ball Cruise, 31 aug - Modevecka ombord - Transatlantic fashion week.
07 sep - National Symphony Orchestra with Anthony Inglis, (08 sep - Queen Elizabeth - 50 års jubileum)
(13 nov - Big Band Ball inspired by the Big Band Ball of the 20's)

Avgångstid från New York kl 17.00, ankomst Southampton kl 06.30. Lokala tider
Flyg till London och hem från New York eller omvänt kan bokas genom oss och pris varierar beroende på flygbolag och tidpunkt. I anslutning till kryssningen går det utmärkt att stanna obegränsat antal dagar i USA.