• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

orientexpressen1Att vara ombord på världens mest klassiska och mytomspunna tåg är som att resa tillbaka i tiden, och själva tågresan är en storslagen upplevelse. Den ursprungliga Orientexpressen startade redan 1883 och avgick från Gare d’Est i Paris och passerade sedan Wien, Budapest, Bukarest innan den nådde sin slutstation i Konstantinopel (Istanbul). Tåglinjen blev Europas port mot Orienten.

Det berömda tåget föll i glömska efter andra världskriget och slutade gå 1977. Men entreprenören James Sherwood köpte två av Orientexpressens originalvagnar och vigde sedan flera år åt att köpa och återställa vagnar från 20- och 30-talen. Och 1982 återföddes legenden. Då gjorde Venice Simplon-Orient-Express sin nygamla jungfruresa från London till Venedig.

Servicen är i toppklass, lunch och middag serveras i de flotta restaurangvagnarna. Servitörerna med vita handskar serverar gourmetmat på bord med vita dukar, silverbestick och kristallglas. Vinlistan är högklassig. Frukost och eftermiddagste serveras i din privata kupé av din personliga butler. I tågets barvagn bjuds det på behaglig pianounderhållning på kvällarna. Stilen ombord på Orientexpressen är klassisk och man byter om till middag, kavaj och slips för männen samt klänning eller kjol för damerna.

Sovvagnarna är restaurerade originalvagnar från 1920- och 1930 talet. Kupéerna är mycket elegant inredda med sängarna över varandra, där underkojen görs om till en behaglig soffa under dagtid. Varje kupé har egen butler service, litet bord, tvättfat, fotpall, toalettsaker, mjuka handdukar och sängkläder. Toalett finns i änden av sovvagnarna. Önskas mer utrymme rekommenderas att boka två kupéer med dörr emellan. Dessa kommer då tillsammans utgöra en suite med ett vardagsrum och ett sovrum (pris som för två dubbelkupéer).

orientexpress2-inneTåget har varit med i flera klassiska böcker och filmer. Förutom Agatha Christies deckarbok "Mordet på Orientexpressen" utspelar sig även Alfred Hitchcocks "En dam försvinner" och James Bond-filmen "Agent 007 ser rött" delvis på Orientexpressen.

Orientexpressen går mellan London och Venedig. Resan tar två dagar och går regelbundet från mars till november. Stoppen längs vägen är desamma. Någon eller ett par gånger om året går tåget hela vägen till Istanbul som det gjorde en gång i tiden, då tar resan sex dygn från London.

London – Venedig

Tåget från lyxiga British Pullman (Orientexpressens systertåg) rullar ut från London på förmiddagen. Lunch med champagne inleder och sakta passeras olika delar av London på väg ut i den engelska landsbygden. I Folkstone korsas den engelska kanalen med buss genom Eurotunnel och i Calais på den franska sidan väntar de klassiska vagnarna. Medan tåget glider in i Frankrike blir det dags att byta om till en högklassig middag som avslutas lagom till första stopp i Paris. Fortsätt i barvagnen eller njut av tiden i kupén. Efter en natts ”kejserlig” sömn i lakan med broderade emblem, vaknar vi upp med utsikt över ett vackert alplandskap i Schweiz.
I din kupé serveras frukost just den tid du beställt och utanför fönstret rullar vyer med berg och vinodlingar förbi. Det blir ett kort stopp i Innsbruck innan tåget fortsätter mot den italienska gränsen. Efter en fantastisk lunch, och en drink eller en kaffe i barvagnen kanske, rullar tåget in i Venedig sent på eftermiddagen dag 2 (se tidtabell).

orientexpressen3-personal_-_KopiaTider:
Dag 1 London (Victoria Station) avresa: 10:45
Dag 1 Paris (Gare de l'Est) ankomst: 21:17
Dag 1 Paris (Gare de l'Est) avresa: 21:44
Dag 2 Innsbruck ankomst: 11:42
Dag 2 Verona ankomst: 16:03
Dag 2 Venedig ankomst: 17:56
 
Avgångar London – Venedig:  Tåget går från april till slutet av oktober. Tre avgångar per månad samt extra avgångar i maj, juni och september(då går tåget fem gånger varje månad).

Dag 1 Venedig avresa: 10:57
Dag 1 Verona avresa: 13:00
Dag 1 Innsbruck avresa: 17:46
Dag 2 Paris (Gare de l'Est) ankomst: 08:22
Dag 2 Paris (Gare de l'Est) avresa: 09:29
Dag 2 London (Victoria Station) ankomst: 17:30

Avgångar Venedig – London: Tåget går från april till slutet av oktober. Tre avgångar per månad samt extra avgångar i maj, juni och september (då går tåget fem gånger varje månad).


Vi reserverar oss mot ändringar i tidtabell som görs av Venice Simplon Orient Express.


Kontakta oss på Rubinresor för mer information om avgångsdatum och offert, vi är certifierad återförsäljare av Orientexpressen. Vi erbjuder både service och upplevelser med hög kvalitet.

Prisindikation London - Venedig: Från 2 450 £ (enkel) , från 4 220 £ (Tur & retur) per person (pris varierar på olika avgångar), del i dubbelkupé inklusive helpension (mat, vatten, kaffe och té ingår. Övriga drycker köpes ombord). Två nätter på hotell i Venedig tillkommer innan tåget avgår från Venedig till London igen om Tur & retur väljs. Flyg från/till Skandinavien tillkommer. Under juni, juli och Augusti erhålles 25% rabatt på priset för medföljande resenär, det gäller sträckorna Venedig - London och Venedig - Paris om bokning görs senast den 15 maj.