• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap
kuba1Kuba är den skimrande pärlan i Karibien där salsans rytm dikterar livet, där tobaksfälten stolt vajar och där Havanna hänför med sin säregna skönhet. Denna resa blir ett minne för livet och en hyllning till uttrycket Carpe Diem. Följ med på en rundresa genom tobak- och sockerodlingar, från huvudstaden Havanna till det koloniala Trinidad!

Resorna har förbestämda avresedatum, första dagen (DAG 1) är dock alltid en fredag. Kontakta oss för mer information om vilka datum resan går.

DAG 1 ANKOMST HAVANNA
Ankomst till Havanna och transport till hotellet där ni bjuds på välkomstmiddag. (M)

DAG 2 HAVANNA
Efter frukost är det dags att äntligen promenera iväg och upptäcka det gamla Havanna, ni kommer bl.a. få se den pampiga byggnaden Capitolio. Efter en guidad tur på Museum Havana Club (den klassiska kubanska romen som används i Mojito och Daiquiri Cocktail), bjuds det på lunch. Eftermiddagen tillbringas på Revolutionsmusèet tillsammans med guide, därefter bär det tillbaks till hotellet. (F-L)

kuba3DAG 3 HAVANNA
Efter frukost startar vår Hemingway-dag och vi åker till S. Paola. På vägen tar vi en kopp kaffe hemma hos en typisk kubansk familj. Vi besöker Hemingwaymusèet och i hans älskade fiskeby Cojimar äter vi lunch. Vi gör ett stopp vid Kristus monumentet och Morro-Cabana fortet och fortsätter sedan till en hantverksmarknad innan återkomst till hotellet. (F-L)

DAG 4 HAVANNA
Dagen börjar med en god frukost och fortsätter med ett besök på H.C. Andersen förskolan för att hälsa på barnen och ta del av deras vardag. Turen går sedan vidare till Hotel Nacional där vi dricker en Mojito cocktail i deras Hall of Fame. Nu är det dags att även upptäcka det moderna Havanna från vår buss med panoramautsikt. Vi kommer också passera el Cementerio de Cristóbal Colón, en unik kyrkogård, känd för sina magnifika skulpturer och gravar. Vi tar ett uppehåll i sightseeingen och äter lunch, därefter fortsätter vi turen till Plaza de la Revolución, där vi stannar upp för att ta bilder. Turen fortsätter tillbaks till hotellet. (F-L)

kuba4DAG 5 HAVANNA-VIÑALESDALEN
Efter en tidig frukost blir vi upphämtade för att åka på en dagstur för att uppleva Kubas storslagna landskap och besöka staden Viñales. I Las Barrigonas Pinar del Rio (120km) stannar vi för en kopp kaffe och besöker cigarrfabriken. Vi åker vidare till Viñales dalen för att besöka tobaksplantage och därefter beskåda den fantastiska målningen som de kubanska konstnären Leovigildo Gonzalez för mer än 50 år sedan skapat på en klippvägg 120m hög, 180 m bred. Innan lunch kommer vi att ha upplevt en båttur på en underjordisk flod och en panoramatur i Viñales. Efter lunch återvänder vi till Havanna. (F-L)

DAG 6 VIÑALESDALEN-CIENFUEGOS
Dagen börjar med frukost och utcheckning. Vägen till hotellet i Cienfuegos kommer att bli händelserik, vi kommer bl.a. att hälsa på en krokodilfarm, åka båt till Taino byn och efter lunch besöka Che Guevara Mausoleet. Vid ankomsten till ”söderns pärla”, staden Cienfuegos, blir det middag på hotellet. (F-L-M)

kuba2DAG 7 CIENFUEGOS-TRINIDAD
Även denna dag börjar med frukost och utcheckning för nu går resan vidare till Trinidad, men först ska vi naturligtvis på en stadstur i Cienfuegos. När vi närmar oss Trinidad passerar vi Valle de los Ingenios som för drygt hundra år sedan var en plats för en enorm sockerproduktion. Många av gårdarna är välbevarade och med på Unescos världsarvslista tillsammans med Trinidad dit vi anländer lagom till lunch. Under stadsrundturen i Trinidad, som är den mest välbevarade kolonialstaden i Amerika, besöker vi Casa de la Trova, där det under bar himmel bjuds på genuin kubansk musik och därefter smakar vi på en lokal drink gjord på citronjuice, honung och kubansk rom. Här i Plaza Major finns också en hantverksmarknad där man har möjlighet att köpa ett reseminne. På hotellet väntar nu middag. (F-L-M)

kubastrandDAG 8-10 TRINIDAD
Frukost äter du naturligtvis på hotellet de här dagarna, men lunch och middag kan man med fördel äta på en ”paladares”, en hemma-hos-restaurang. Staden med omgivningar ligger öppen för upptäcksfärder på egen hand och det är nu du kan passa på att förverkliga dina drömmar och förväntningar om Kuba. (F alla dagar)

DAG 11 (måndag) trinidad - havanna
Frukost och lunch på hotellet, sedan transfer till Havannas flygplats och därefter bär det hem till Europa. (F)


Prisindikation 8 900 SEK per person (lågsäsong maj - september), del i dubbelrum. I priset ingår 10 hotellnätter (4* hotell), program enligt beskrivning inkl inträden och alla transporter. Måltider enligt program (F-L-M). Internationellt flyg tillkommer. Högsäsongstillägg i december.


Valuta: Det finns två valutor i Kuba, konvertibel Peso (CUC) och icke konvertibel Peso (CUP). Euro eller brittiska pund rekommenderas att ta med och växla på plats. Inernationella bankkort förutom amerikanska accepteras allmänt på hotell och i större butiker. Kontantuttag i bankomat fungerar med VISA kort.
El: 110 – 220 volt adapter behövs
Dricks: är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide etc. Ca 3 Peso/dag till lokalguide/chaufför. 1 Peso på hotell/restaurang/gång.  
Pass/visum: Giltigt pass i minst 6 månader och turistkort/visum krävs
Övrigt: Avreseskatt tillkommer på plats, för närvarande 25 CUC/person