• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskapHavannaVara1Att flanera längs kullerstensgatorna i Havanna bland eleganta byggnader liknar ingenting annat. Ena stunden passeras léende musikanter samtidigt som färgglada bilar från 50-talet kör förbi, i nästa vinglar en träkärra med frukt över vägen, framdragen av en cigarrökande man i solhatt. Kontrasterna märks tydligt och det är denna unika blandning som är så charmig. Kuba verkar stressfritt och hela landet andas harmoni.

Efter tre dagar med både nostalgi och revolutionsromantik i huvudstaden, fortsätter färden genom ett vackert Landskap till halvön Hicacos och badorten Varadero. I Varadero är stränderna oemotståndliga och man slås av ljuvliga dofter från restauranger där det tillagas välkryddad mat med betoning på skaldjur. Det är soligt nästan alltid och de lokala ölsorterna flödar, precis som de klassiska drinkarna Cuba Libre och Mojito.

hava vara 3DAG 1 ANKOMST HAVANNA 
Ankomst till Havanna och privat transport till hotellet från flygplatsen, middag på hotellet ingår. Det är bekvämt att få middag serverad på hotellet första dagen i Kuba. (M)

DAG 2 HAVANNA
Efter frukost står en halvdags rundtur i city på programmet. I en öppen bil (cabriolet) bekantar vi oss med både de gamla och nya stadsdelarna.Vi ser till exempel den pampiga byggnaden Capitolio. Därefter promenerear vi tillsammans med vår guide och går bland annat till de kända torgen San francisco de Asis och Catedral square. Längs vägen får vi höra om stadens sevärdheter och historia. Lunch äter vi på Ernest Hemingways favoritställe La Bodeguita del Medio. Transport tillbaka till hotellet på egen hand.(F-L)

DAG 3 HAVANNA
Dagen på egen hand i Havanna. Njut av strandpromenaden Malecón? Annars kanske besök på en lokal cigarrfabrik, Museum Havana Club (den världsberömda romen) eller Revolutionstorget lockar? Det råder en skön stämning i Havanna och att bara sitta och insupa atmosfären på ett charmigt café är också trevligt. (F)

DAG 4 HAVANNA - VARADERO 
Efter en god frukost avgår bussen till Varadero. Med på den luftkonditionerade bussen finns engelsktalande lokalguide. Vi åker österut i ett par timmar innan vi checkar in på hotellet där vi kommer att bo i åtta nätter. Varadero ligger på den norra kusten och är en underbar badort. Stränderna i Varadero kallas ofta för de finaste i världen. Breda, kritvita med fin sand och havsvatten som är turkosblått. (F-M)

hava vara 2Varadero är perfekt för att njuta av strandliv och god mat. Det är den mest utvecklade semesterorten i Kuba utan att för den sakens skull vara överexploaterad. Det finns gott om restauranger, strandbarer, nattklubbar och små barer/musikklubbar med levande salsa  eller pianomusik. Där kan man svalka sig med en färgglad fruktdrink, med eller utan den inhemska rommen. Vattenaktiviteter för den som vill finns det massor av, vattenskidåkning, dykning, segling och surfing. Det finns också tennisbanor och landets bästa golfbana i området. Här kan man även ta en dagstur med katamaran, gå på cabaret eller besöka delfinarium.

DAG 5-10 VARADERO
På egen hand (F-L-M ingår alla dagar)

DAG 11 VARADERO - HAVANNA 
Utcheckning och bussresa (2 – 3 timmar) till Havannas internationella flygplats för flygresa hemåt.

Det går bra att förkorta eller förlänga vistelsen i Varadero. Programmet som presenteras här är ett förslag.

Prisindikation 8 400 SEK per person, del i dubbelrum (enkelrumstillägg är 2 600 SEK/person). I priset ingår 10 hotellnätter (4* hotell), program enligt beskrivning inkl inträden och alla transporter. Måltider enligt program (F-L-M). Internationellt flyg tillkommer. Högsäsongstillägg 22/12 - 2/1.

Valuta: Det finns två valutor i Kuba, konvertibel Peso (CUC) och icke konvertibel Peso (CUP). Euro eller brittiska pund rekommenderas att ta med och växla på plats. Inernationella bankkort förutom amerikanska accepteras allmänt på hotell och i större butiker. Kontantuttag i bankomat fungerar med VISA kort.
El: 110 – 220 volt adapter behövs
Dricks: är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide etc. Ca 3 Peso/dag till lokalguide/chaufför. 1 Peso på hotell/restaurang/gång.   
Pass/visum: Giltigt pass i minst 6 månader och turistkort/visum krävs
Övrigt: Avreseskatt tillkommer på plats, för närvarande 25 CUC/person