• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

flerahundrastrander
Guide: engelsktalande  Antal dagar: 13  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Antigua

antigua1Antigua är en liten och platt korallö med långgrunda stränder. Just därför lämpar sig Antigua bra för barnfamiljer och för soldyrkare som vill ta det lugnt och unna sig något extra. Att hitta sin egen favoritstrand där man är helt eller nästan själv är inga problem. Det finns 365 stränder och deras egen slogan – ”en strand för varje dag på året” stämmer bra.

Sanden är kritvit och vattnet turkost, med enastående korallrev alldeles intill råder idealiska förhållanden om man vill bada, snorkla eller dyka. I den charmiga huvudstaden St John´s finns butiker, restauranger som serverar mat från jordens alla hörn och en hamn som samlar seglare från hela världen. I april varje år arrangeras en segelvecka ”Antigua Sailing week” som är ett måste för många seglare i regionen. Columbus seglade till Antigua redan 1493 och ön har även varit hem för brittiska militäranläggningar. Vid vackra English Harbour, på södra delen av ön, ligger bland annat gamla brittiska fästningar från 1700-talet.

Utflykter:

Heldagskryss med katamaran till Cades Reefantigua
En ca 15 meter lång katamaran tar oss ut till korallrevet Cades Reef där vi ankrar för att njuta av dagen. Det ges möjlighet att bada från båten och att snorkla bland färggranna fiskar och koraller. Lunch med dryck ingår och serveras ombord. Bar som serverar öl och vin finns på båten och snorkelutrustning finns att låna. Pick up från hotell: 08-10.00, tillbaka ca kl 16.00

Ötur i Jeep & Stingray City
Utflykt med jeep över ön som går längs smala vägar genom lummig natur och små lokala fiskebyar. Här får man en större inblick i livet på Antigua. I en fiskeby stannar vi till och tar en mindre öppen båt till revet Barge Reef och något som heter Stingray City, en hamn och marint naturskyddsområde tillika hem för hundratals rockor. Där ges det möjlighet att simma bland rockor, sköldpaddor och andra större fiskar. Van personal assisterar om man vill leka med rockorna, det går till och med att hålla i dem. Lunch ingår. Pick up från hotell: 08-09.00, tillbaka ca kl 16.00

BlueWater
Prisindikation:

Prisexempel 12 nätter: 8 800 SEK per person, del i dubbelrum, 3* mellanklass hotell. I priset ingår: frukost alla dagar, transport till och från flygplats samt de två utflykter som beskrivs ovan. Internationellt flyg tillkommer.

Prisexempel 12 nätter: 22 000 SEK per person, del i dubbelrum, 4+* förstaklass hotell. I priset ingår: frukost alla dagar, transport till och från flygplats samt de två utflykter som beskrivs ovan. Internationellt flyg tillkommer.

Antal nätter är valfritt. Kontakta oss för prisuppgift om ni vill bo annat antal nätter.

Valuta: EC (Eastern Caribbean) dollar och US dollar. Internationella bankkort accepteras allmänt.
El: 110 och 220 V. Olika kontakter. Adapter behövs.
Dricks: Är kutym hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Svenska medborgare behöver ej visum. 
Övrigt: Solskydd rekommenderas.