• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

romantikaretrunt
Guide: engelsktalande  Antal dagar: 13  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Aruba

aruba1Bara namnet Aruba får det att kittla lite extra. Den exotiska ön har i stort sett solsken tio månader om året, de övriga månaderna som är november och december regnar det normalt väldigt lite, och då endast korta skurar. Med det klara turkosblå vattnet, långa stränder och suverän service har Aruba blommat ut som ett jätteresmål för bröllopspar. Seglare och vindsurfare trivs också bra på ön, dessutom har en del jet set besökare från USA hittat dit. Några dagar på en läcker katamaran, djuphavsfiske på en yacht eller besök på casino är det som lockar bland mycket annat.

Dykare hittar korallrev och flera vrak att dyka på direkt utanför västra kusten, på norra delen är det långgrunt och starka vindar, det är där vindsurfare har bäst förutsättningar. För par och bröllopspar har flera hotell specialanpassat aktiviteter som anspelar på romantik, det är middagar på stranden, champagne som serveras på rummet, seglingar i solnedgång med mera. Vigselceremoni kan också arrangeras om så önskas. Huvudstaden Oranjestad är en trevlig liten hamnstad med museer, shopping, restauranger och salsaklubbar. Europeisk arkitektur vittnar om den holländska historien. Alla soltimmar gör att landskapet på Aruba är ganska torrt jämfört med andra karibiska öar, men oavsett klimat går det lika bra att besöka öns strutsfarm, grottor och gamla guldgruvor om man söker aktiviteter.
Vistelsen på Aruba kan kombineras med Curacau. Ett förslag är en vecka på varje ö.

arubabroUtflykter

Rundtur i jeep
Vi bekantar oss med hela ön och ser platser man kanske inte kommer till i vanliga fall. Över backar och längs palmkantade strandremsor kör vi till California Lighthouse, en klassisk fyr som blivit ett slags landmärke på Aruba, namngiven efter ett ångfartyg som förliste där 1891. Vi ser också ruinen av den gamla kvarnen Gold Mill, belägen vid en plats där man fann guld en gång i tiden, och hinner sedan med ett besök vid ett litet kapell, Alto Vista Chapel. Slutmålet är en naturlig pool, en liten liten sjö mellan klipporna med kristallklart vatten, där vi stannar till för att bada eller sola och äta lite medhavd frukt samt en sandwich(som ingår). Snorkelutrustning finns att låna för de som vill. Pick up från hotell: 09.00, tillbaka ca kl 13.00.

Kryssning i solnedgång med middag
En upplevelse att minnas är denna kvällskryssning ombord på en yacht. När båten lämnar Aruba sänker sig solen och den ljumna havsbrisen smeker i håret medans vi sippar på en första svalkande drink. När mörkret lagt sig går vi iland på den privata ön De Palm Island för att äta middag. Väl framme tar vi skorna i handen och pulsar fram genom den mjuka sanden till den plats där vi ska äta. På stranden serveras en högklassig tre rätters middag och samtidigt som vi njuter av maten bjuds vi på lite underhållning. Mat och drycker ingår. Pick up från hotell: 17.45 (gäller inte hotell som ligger på promenadavstånd från hamnen), tillbaka ca kl 22.00.

Prisexempel 12 nätter: 7 900 SEK per person, del i dubbelrum, 4* förstaklass hotell. I priset ingår: frukost alla dagar, transport till och från flygplats samt de två utflykter som beskrivs ovan. Pris varierar beroende på säsong. Internationellt flyg tillkommer.Valuta: Aruba florins och US dollar. Internationella bankkort accepteras allmänt.
El: 120 och 127-220 V. Olika kontakter. Adapter behövs.
Dricks: Är kutym hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Svenska medborgare behöver ej visum. 
Övrigt: Lokal flygplatsskatt tillkommer på plats när man flyger till Curacau (ca 34 USD). Solskydd rekommenderas.