• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

calypsosolcigarr
Guide: engelsktalande  Antal dagar: 13  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Barbados

barbados1Barbados med mil av sockerrör och brittiska influenser, är den största karibiska ön i vårt program med 260 000 invånare. Det finns mer av allting där, i St Lawrence Gap finns nattliv med band som uppträder, nattklubbar, pubar och restauranger där reggae och calypsomusik hörs på många håll, i Bridgetown finns möjligheter till shopping i gallerior och marknader, dessutom kan man besöka en cigarrfabrik för att följa tillverkningen på nära håll.

Graeme Hall naturskyddsområde är vacker mangroveskog där det lever flamingos, papegojor och andra fåglar och i Harrisons Cave droppstensgrotta kan man åka eltåg i grottområdet bland små sjöar och djupa valv. Bil och båt utflykter samt spela golf är andra exempel. Det är också något dyrare på Barbados än på andra öar.

För många sammankopplas karibiska övärlden med rom, det finns flera destillerier på Barbados och många menar att världens bästa rom tillverkas i Karibien. Mount Gay är det äldsta destilleriet och ett av de mest kända. Underbara stränder, sol och kristallklart vatten finns det (givetvis) gott om, soldyrkaren och vattensportentusiasten blir inte besviken på Barbados. Det är ca 340 soldagar om året och de få intensiva regnskurar som faller kommer normalt mellan juli och december. Ön passar bra för de som vill ha lite mer aktiviteter.barbado0

Utflykt

Havssegling
Dagen blir en sådan dag man önskar att få uppleva när man befinner sig på en tropisk ö, vi seglar med en 16 meter lång katamaran och njuter av det mesta Karibien har att erbjuda. På däck sätter vi oss till rätta i solskenet och ser Barbados bli mindre bakom oss när vi förfriskar oss med juice, öl, vin eller en romdrink från båtens öppna bar. Vid korallreven ges möjlighet att simma i det kristallklara vattnet. Där kan man snorkla (utrustning finns på båten) för att se färggranna fiskar, skeppsvrak och simma med havssköldpaddor. Vid lunchtid ankrar vi utanför den vackra västkusten och inväntar en lunch med lokala specialiteter som flygfisk, kryddad kyckling, pajer och frukt. När vi vänder hemåt på eftermiddagen är stämningen på topp, skepparen kör igång calypsomusiken och de som vill kan dansa ”av sig” lunchen på däck innan vi når Bridgetown. Lunch ingår. Pick up från hotell: 08.30-09.30, tillbaka ca kl 15.00.

Cabaret
Vi går på färgsprakande cabaret  -The Bajan Roots and Rhythms, och det gör vi på den för Barbados mest klassiska teatern The Plantation Theatre i Bridgetown. Professionella dansare i exotiska dräkter och eldslukare uppträder till levande musik medan vi njuter av lokal mat, drinkar och den härliga stämningen. Det blir en karibisk natt som innehåller allt det man kan förvänta sig på en västindisk ö och lite till. Middag och drycker ingår. Pick up från hotell: 18.15-18.30, tillbaka ca kl 23.00.Bougainvillea_ExteriorPrisindikation:

Prisexempel 12 nätter: 9 500 SEK per person, del i dubbelrum, 3* mellanklass hotell. I priset ingår: frukost alla dagar, transport till och från flygplats samt de två utflykterna som beskrivs ovan. Internationellt flyg tillkommer.

Prisexempel 12 nätter: 16 150 SEK per person, del i dubbelrum, 4* förstaklass hotell. I priset ingår: frukost alla dagar, transport till och från flygplats samt de två utflykterna som beskrivs ovan. Internationellt flyg tillkommer.

Antal nätter är valfritt. Kontakta oss för prisuppgift om ni vill bo annat antal nätter.


Valuta: BB (Barbados) dollar och US dollar. Internationella bankkort accepteras allmänt.
El: 110 V. Olika kontakter. Adapter behövs.
Dricks: Är kutym hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Svenska medborgare behöver ej visum. 
Övrigt: Solskydd rekommenderas.