• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

naturensokryddornaso
Guide: engelsktalande  Antal dagar: 13  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Grenada (via Tobago eller Barbados)

grenada1Kontrasterna i öns natur är slående. Stora områden är nationalparker med tät tropisk regnskog, vattenfall och slocknade vulkaner. Vidare finns sagolika stränder, en av de längsta är Grand Anse med flera kilometer kritvit pudersand, och kryddplantager med rader av Kryddnejlikor, kanel, vanilj och ingefära. Dessutom är Grenada en av världens största producenter av muskot, muskotnöt hittar man också i både drinkar och maträtter.

Kryddorna hittar man även på de livliga lokalmarknaderna. Huvudstaden St Georges har en charmig naturhamn som för tankarna till äldre europeisk hamnstad och pittoresk fiskeby vid medelhavet. Staden grundades faktiskt av fransmän på 1600-talet vilket förklarar en del. Kring hamnen finns flera trevliga kaféer och restauranger, där har man första parkett för att se alla båtar som kommer in eller åker ut, man kan också promenera längs smala gator i hamnkvarteren, eller slinka in på en bar och beställa en drink med lokal rom. Det finns tre romdestillerier och tre nationalparker på ön. Grenada passar för barnfamiljer och naturälskare.

Utflykter:

Sightseeingtur
I luftkonditionerad buss startar vi med huvudstaden St Georges där vi får se hamnen och stadskärnan, därifrån kör vi till vattenfallet Concord Waterfalls. Nästa stopp blir vid Douglaston kryddplantage där vi får se och lära om flera av de vanligaste kryddorna på ön, framför allt muskot. Vi äter lunch på lokal restaurang innan vi kör till Grand Etang Nationalpark där tät regnskog väntar på oss. Mahognyträd, apor, ödlor samt massor av färggranna fåglar och tropiska växter finns i området. Sista stopp på rundturen blir vid River Antoine Rum Distillery. Ett destilleri med anor från 1800-talets början, där får vi följa tillverkningsprocessen av karibiens klassiska dryck, den mörka romen. Lunch ingår. Pick up från hotell: 08-09.00, tgrenadabillbaka ca kl 15.00.

Lördagsmarknaden och Fort George
Här ges möjlighet att komma till en riktig västindisk marknad med allt vad det innebär. Alla tänkbara färger och exotiska smaker i form av frukt, kryddor och mat omges av livlig aktivitet där folk prutar, äter, hojtar, drar vagnar och kör mopeder. Fort George är en ganska välbevarad fästning från 1700-talet som erbjuder utsikt över staden St. Georges och påminner om öns historia. Vi stannar slutligen till vid en kyrka på vägen till hotellet för att få en inblick i det vardagliga livet. Pick up från hotell: 08-08.30, tillbaka ca kl 12.30
Prisindikation:ClbRum

Prisexempel 12 nätter: 12 550 SEK per person, del i dubbelrum, 3* mellanklass hotell.
I priset ingår: frukost alla dagar, transport till och från flygplats samt de två utflykter som beskrivs ovan. Internationellt flyg tillkommer.

Prisexempel 12 nätter: 30 850 SEK per person, del i dubbelrum, 4* förstaklass hotell.
I priset ingår: frukost alla dagar, transport till och från flygplats samt de två utflykter som beskrivs ovan. Internationellt flyg tillkommer.

Antal nätter är valfritt. Kontakta oss för prisuppgift om ni vill bo annat antal nätter.

Valuta: EC (Eastern Caribbean) dollar och US dollar. Internationella bankkort accepteras allmänt.
El: 110 och 220 V. Olika kontakter. Adapter behövs.
Dricks: Är kutym hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Svenska medborgare behöver ej visum. 
Övrigt: Solskydd rekommenderas.