• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

gronskamedblommorofrukt
Guide: engelsktalande  Antal dagar: 13  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: St Lucia

stlucia1Många menar att St Lucia är karibiens vackraste ö. Förutom stränder är det frodig grönska som dominerar och det erbjuds vidsträckta vyer över vulkaner och regnskogsklädda dalgångar. Bergen ”lilla och stora Piton” är de mest omtalade och St. Lucias landmärken, de ligger vid öns äldsta småstad, Soufrière. Över hela ön ses färgsprakande blommor och fruktodlingar, det växer clementiner, bananer, kakaobönor, papaya och mango.

Längs kusterna ligger bukter och små fiskebyar samt de fantastiska palmklädda stränderna man aldrig får nog av. På fredagar arrangeras en minifestival i Rodney Bay på norra delen av ön, det är levande musik med jazz och calypsoband, samt öppen barbeque där kött och skaldjur grillas längs gatorna samtidigt som det blandas romdrinkar i barerna. Mörk rom som Karibien är så känt för, tillverkas även på St Lucia.

Utflykter

stluciapLand och hav
Med jeep åker vi längs västkusten, en sträcka där vyerna bitvis är underbara över kurviga kustlinjer med vulkaner i bakgrunden. Första stopp blir i den lilla fiskebyn Anse la Raye där vi får en närmare inblick i det vardagliga livet. Sulphur Springs är platsen med en alldeles egen ”drive in” vulkan, där det går att promenera ända fram till kratern. Lunch äter vi i Soufrière. På eftermiddagen stiger vi ombord på en katamaran för att segla. Efter en stunds lugn segling, med svag havsbris som svalkar skönt i solens strålar, kastar vi ankar en bit ut i oceanen för att bada och snorkla i det kristallklara vattnet. Vi ser även Maginot Bay och de båda pitonerna från havet. Pick up från hotell: 07.30, tillbaka ca kl 15.30.

Utflykt till ett romdestilleri
Dagen inleds med en tur genom Rouseau Valley, en dalgång med öns största bananplantage. Väl framme på destilleriet bjuds vi på en guidad tur där vi får följa arbetet med att framställa den ädla drycken. Hela vägen från rå melass som behandlas i olika steg fram till det att färdig mörk rom tappas på flaskor. Romen hettas upp i klassiska kopparbehållare och lagras sedan på träfat, en interiör som förstärker känslan av att befinna sig på ett äkta karibiskt destilleri. Möjlighet finns att köpa med sig rom som producerats på plats. Pick up från hotell: 09.00, tillbaka ca kl 12.30.

AnseChasRumPrisindikation:

Prisexempel 12 nätter: 19 150 SEK per person, del i dubbelrum, 3* mellanklass hotell. I priset ingår: frukost alla dagar, transport till och från flygplats samt de två utflykter som beskrivs ovan. Internationellt flyg tillkommer.

Prisexempel 12 nätter: 28 550 SEK per person, del i dubbelrum, 4* förstaklass hotell. I priset ingår: frukost alla dagar, transport till och från flygplats samt de två utflykter som beskrivs ovan. Internationellt flyg tillkommer.

Antal nätter är valfritt. Kontakta oss för prisuppgift om ni vill bo annat antal nätter.


Valuta: EC (Eastern Caribbean) dollar och US dollar. Internationella bankkort accepteras allmänt.
El: 110 och 220 V. Olika kontakter. Adapter behövs.
Dricks: Är kutym hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Svenska medborgare behöver ej visum. 
Övrigt: Solskydd rekommenderas.