• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

ettlugntparadis
Guide: engelsktalande  Antal dagar: 13  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Tobago

tobago1Vegetationen är mer som i Sydamerika än på många andra öar. Tobago ligger bara någon mil från fastlandet vilket gör att det är frodigare natur med tät regnskog och vattenfall, dessutom finns det fler djur. Bland annat apor, många fågelarter och sköldpaddor som kommer upp ur havet och lägger sina ägg. Tobago är utöver alla stränder också små genuina fiskebyar, gamla fort och golf då det finns två 18-håls golfbanor som håller hög internationell standard.

Ön är liten, endast 40 x 10 kilometer och havet är ständigt närvarande. Djuphavsfiske och dykning rekommenderas, inte långt från Tobago ligger det omtalade Buccoo Reef, korallrevet som den franske naturfotografen Jacques Cousteau rankat som ett av världens allra främsta. Livet går i behagligt tempo på Tobago, naturen och de urläckra stränderna med palmer som hänger ut över det klara turkosa havet är den främsta orsaken till ett besök. Tobago är inte mycket hålligång, nattlivet är i form av restauranger med levande musik av lokala band och små barer med trivsam stämning och jazz eller calypsomusik som hörs i bakgrunden. Det var för övrigt Tobago som var Daniel Defoes förebild när han skrev boken om Robinson Crusoe.

Utflykter

tobagobeTobago runt
Från kust till kust ser vi vad Tobago har att erbjuda. Ett fascinerande landskap, tropisk grönska och vackra stränder dominerar ön. Vi ser små pittoreska fiskebyar där livet går framåt i ett mycket harmoniskt tempo och fort King George, ett fort britterna uppförde på 1500-talet. Bukten Rockle Bay ser man från fortet liksom Fort James, Tobagos äldsta by. Vattenfallet Argyle waterfall stannar vi vid och det ges möjlighet till ett snabbt dopp i det friska vattnet för den som vill. Turen ger en närmare inblick i det vardagliga levernet och traditionerna på Tobago. Lunch äter vi på en liten strand i avslappnad miljö. Pick up från hotell: 08.15-09.00, tillbaka ca kl 16.30.
 
Båttur till Buccoo Reef
Vi gör en underbar tur med glasbottnad båt ut på det magnifika korallrevet Buccoo Reef. I lugnt och skimrande hav glider vi fram med ett spektakulärt marint ekosystem bara några meter under oss. Vi stannar också till vid en lagun där det ges möjlighet att simma och snorkla i det kristallklara vattnet. Pick up från hotell: 10.00–10.30, tillbaka ca kl 14.00.

rumPrisindikation:

Prisexempel 12 nätter: 9 800 SEK per person, del i dubbelrum, 4* förstaklass hotell. I priset ingår: frukost alla dagar, transport till och från flygplats samt de två utflykter som beskrivs ovan. Internationellt flyg tillkommer.

Prisexempel 12 nätter: 13 600 SEK per person, del i dubbelrum, 4*+ förstaklass hotell. I priset ingår: frukost alla dagar, transport till och från flygplats samt de två utflykter som beskrivs ovan. Internationellt flyg tillkommer.

Antal nätter är valfritt. Kontakta oss för prisuppgift om ni vill bo annat antal nätter.


Valuta: TT (Trinidad Tobago) dollar och US dollar. Internationella bankkort accepteras allmänt.
El: 110 och 220 V. Olika kontakter. Adapter behövs.
Dricks: Är kutym hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Svenska medborgare behöver ej visum. 
Övrigt: Solskydd rekommenderas.