• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskapGuide: engelsktalande  Antal dagar: 11  Avresor: Dagligen  Flyg till: Bueonos Aires  Från: Lima

Resan inleds i Buenos Aires och Pampas. Via de storslagna vattenfallen på floden Iguazú fortsätter resan
till Peru som bjuder på en rad stora upplevelser. I det gamla Inkariket besöks den gamla huvudstaden Cusco, den bördiga Urubambadalen och inte minst Machu Picchu, ett av världens nyligen framröstade underverk. Den innehåller också en rad kulinariska upplevelser, inte minst för dem som älskar fisk och skaldjur.

Peru är delvis beläget på hög höjd och det kan ibland skapa problem för resenärer. Resan är därför utformad så att den ger tid till acklimatisering när man landar i Cusco genom att fortsätta direkt till Urubambadalen som ligger på 2 800 möh, dvs. 500 meter lägre än Cusco. Den till synes lilla höjdskillnaden betyder mycket för acklimatiseringen. Det här är en rundresa i lagom lugnt tempo där några av Sydamerikas absolut största sevärdheter i två spännande länder besöks.

DAG 1 ANKOMST BUENOS AIRES
Ankomst till Buenos Aires på förmiddagen. Transfer till hotellet. Under eftermiddagens stadsrundtur besöks bland annat Avenida 9 de Julio, Plaza de Mayo med katedralen, gamla stadshuset, San Telmo med sina gamla koloniala hus och kullerstensgator där tangon ännu dansas på gatan, La Boca med sina färgglada hus, den gamla hamnen Puerto Madero som förvandladats till ett av de mest exklusiva områdena, Palermo med trädgårdar och konstgjorda dammar omgivna av eleganta byggnader och Recoleta på vars kyrkogård Evita Peron ligger begravd.(F)

DAG 2 BUENOS AIRES
Dagen på egen hand i mångmiljonstaden Buenos Aires som även kallas ”Sydamerikas Paris”.  Argentinas huvudstad är en spännande metropol med breda avenyer, många parker, pampiga byggnader, och massor av caféer och restauranger. På kvällen blir det middag med klassisk tangodans. Efter en traditionell argentinsk middag blir det show med professionella dansare som visar upp sina färdigheter till levande musik. Var beredda på att det blir både hett och passionerat.(F-M)

DAG 3 BUENOS AIRES - PAMPAS
Efter frukost beger vi oss ut på slättlandskapet Pampas, omnämnt i texter av såväl Evert Taube som flera inhemska författare. På de vida markerna lever argentinska motsvarigheten till cowboys, ”Gauchos”. De driver boskap, föder upp hästar och bor i rancher som kallas Estancios, spanskinfluerade gårdar som har byggts i flera generationer. Vi stannar till vid en Estancia för att äta riktig Asado, en måltid med grillat kött och argentinskt vin. Efter lunchen kan man åka vagn, simma i poolen eller bara promenera i parken. Vi är tillbaka på hotellet i Buenos Aires tidig kväll.(F-L)

DAG 4 BUENOS AIRES - IGUAZÚ
På förmiddagen flyg till Puerto Iguazú. Transfer till hotellet på den Argentinska sidan. Ledig eftermiddag att njuta av poolen, göra en utflykt eller besöka den trevliga staden Puerto Iguazú.(F)

DAG 5 IGUAZÚFALLEN
Bussfärd från hotellet till den argentinska sidan av de imponerande fallen. Iguassufallen ligger på gränsen mellan Argentina och Brasilien. Floden Iguaçu bildar här ett 2,7 km brett vattenfall med som mest 275 separata, upp till 82 m höga fall. Det är ett av Sydamerikas mäktigaste naturfenomen. I den omgivande regnskogen finns bland annat papegojor, tukaner och vävarfåglar. Det finns 3 olika gångstigar som erbjuder suverän utsikt över fallen och skogsområdena.  Lunch tillkommer på plats (ca 20 USD). Vi är tillbaka på hotellet under eftermiddagen.(F)

DAG 6 FOZ DO IGUAZÚ - LIMA
Ledig förmiddag. På eftermiddagen besöker man den brasilianska sidan för att få storslagna vyer över fallen och det som kallas ”Djävulstrupen”. Efter besöket blir det transfer till flygplatsen på den brasilianska sidan för att flyga till Lima. Transfer till hotellet.(F)

DAG 7 LIMA
Heldagstur i Lima som grundades av Francisco Pizarro år 1535. Kvar finns imponerande byggnader i centrum främst runt Plaza Mayor men även de moderna distrikten San Isidro och Miraflores kommer också att besökas samt ett museum. Ni får själva välja mellan det privata Larco Herreramuseet, känd för den erotiska avdelningen, det Arkeologiska Museet som har den mest kompletta samlingen eller det bländande Guldmuseet som även är ett vapenmuseum. Lunch på den förnäma restaurangen Huaca Pucllana som ligger inne i en prekolumbinsk ruin.(F-L)

DAG 8 LIMA - CUSCO - URUBAMBA 
Tidigt flyg till Cusco. Därifrån direkt vidare till Urubambadalen (2 850 m.ö.h.) som är belägen 500 meter lägre än Cusco. Den vackra Urubambadalen kallas ofta för inkafolkets kornbod eftersom höjd och klimat gjort den lämplig för grödor av alla slag. Efter ett kort besök på marknaden i Pisac går turen vidare till hotellet så att man kan vila för att slippa höjdproblem.(F)

DAG 9 URUBAMBA - MACHU PICCHU - CUSCO 
Tidig transfer till Ollantaytambo varifrån man tar tåget ner till Sydamerikas mest kända turistattraktion, Machu Picchu (2 380 möh). Den dramatiskt belägna, lilla inkastaden är byggd på en bergskam som på tre sidor omges av Urubambafloden. Ruinerna ligger i en vacker nationalpark som består av molnregnskog med mängder av orkidéer och andra exotiska växter. På eftermiddagen går tåget tillbaka till Ollantaytambo/Poroy där bussen väntar för vidare resa till Cusco. (3 326 möh).(F-L)

DAG 10 CUSCO 
Cusco var centrum i riket Tahuantinsuyo. Idag är det en kolonial stad, byggd på de väldiga murarna från inkatiden. Under halvdagsturen på fömiddagen besöks de närbelägna ruinerna Q’enqo och Sacsayhuaman samt katedralen och Korikanchatemplet. På den lediga eftermiddagen kan man förslagsvis besöka det intressanta Inkamuseet.(F)

DAG 11 CUSCO - LIMA - AVRESA
Flyg till Lima. Då flyget går först på kvällen har man flera val; åka in till Lima för en god lunch, besöka Larco Herreramuseet eller det arkeologiska om man inte gjort det redan. Eller så kan man ta ett dagrum/plats i spa avdelningen på Ramada Hotel som ligger vid flygplatsen.(F)

Prisindikation 17 900 SEK per person, del i dubbelrum. I priset ingår 10 hotellnätter (4* hotell), program enligt beskrivning inkl inträden och alla transporter, måltider enligt program (F-L-M). Flyg tillkommer.

Valuta: Argentinska peso ARS. Internationella bankkort accepteras allmänt.
El: 220 V, adapter kan behövas.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Svenska medborgare behöver ej visum.
Övrigt: Promenadvänliga skor, varm tröja och solskydd rekommenderas.