• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskapGuide: engelsktalande  Antal dagar: 9  Avresor: Dagligen  Flyg till: Bueonos Aires  Från: Rio 

Kombinera två av kontinentens mest pulserande städer som har massor av kultur och historia. Där upplevs folk, dans, mat, sevärdheter och härliga stränder. På vägen mellan de två metropolerna upplevs även natur då det storslagna Iguazú besöks. De berömda vattenfallen fulländar programmet och tre av sydamerikas mest omtalade platser kommer att upplevas på en och samma resa!

Resan inleds i Buenos Aires och Pampas. Vattenfallen på floden Iguazú som utgör gräns mellan de två länderna Argentina och Brasilien blir nästa anhalt, efter ett par dagar vid själva fallen blir det därifrån flyget går till Rio de Janeiro.Där övergår dansrytmerna från Tango till Samba och språket från spanska till portugisiska. Storstadspulsen, alla léenden och ett passionerat fotbollsintresse fortsätter dock i samma anda.

DAG 1 ANKOMST BUENOS AIRES 
Ankomst till Buenos Aires på förmiddagen. Transfer till hotellet. Under eftermiddagens stadsrundtur besöks bland annat Avenida 9 de Julio, Plaza de Mayo med katedralen, gamla stadshuset, San Telmo med sina gamla koloniala hus och kullerstensgator där tangon ännu dansas på gatan, La Boca med sina färgglada hus, den gamla hamnen Puerto Madero som förvandladats till ett av de mest exklusiva områdena, Palermo med trädgårdar och konstgjorda dammar omgivna av eleganta byggnader och Recoleta på vars kyrkogård Evita Peron ligger begravd.

DAG 2 BUENOS AIRES
Dagen på egen hand i mångmiljonstaden Buenos Aires som även kallas ”Sydamerikas Paris”.  Argentinas huvudstad är en spännande metropol med breda avenyer, många parker, pampiga byggnader, och massor av caféer och restauranger. På kvällen blir det middag med klassisk tangodans. Efter en traditionell argentinsk middag blir det show med professionella dansare som visar upp sina färdigheter till levande musik. Var beredda på att det blir både hett och passionerat.(F-M)

DAG 3 BUENOS AIRES - PAMPAS
Efter frukost beger vi oss ut på slättlandskapet Pampas, omnämnt i texter av såväl Evert Taube som flera inhemska författare. På de vida markerna lever argentinska motsvarigheten till cowboys, ”Gauchos”. De driver boskap, föder upp hästar och bor i rancher som kallas Estancios, spanskinfluerade gårdar som har byggts i flera generationer. Vi stannar till vid en Estancia för att äta riktig Asado, en måltid med grillat kött och argentinskt vin. Efter lunchen kan man åka vagn, simma i poolen eller bara promenera i parken. Vi är tillbaka på hotellet i Buenos Aires tidig kväll.(F-L)

DAG 4 BUENOS AIRES - IGUAZÚ
Flyg till Puerto Iguazú för att bekanta oss med de mäktiga vattenfallen. Chaufför möter på flygplatsen för transport till hotellet. Eftermiddagen på egen hand. Avkoppling på hotellet vid poolen eller ett besök vid fallen direkt kanske lockar(om det inte görs dag 7). Shoppa vid gränsmarknaden mellan Brasilien och Paraguay eller besök vid Itaipú som är världens största vattenkraftverk går också bra. (F)

DAG 5 IGUAZÚFALLEN
Vi åker buss till den andra sidan av fallen som är den argentinska och vi tillbringar hela dagen där. Själva fallen som floden Iguazú bildar består av 272 stycken separata mindre fall och ett jättelikt 2,7 km brett huvudfall. Tillsammans bildar de ett fascinerande område. Regnskogen som omger fallen är tät och hem för tukaner och papegojor bland annat. Det finns även små gångstigar som längs vägen erbjuder en suverän utsikt över fallen och skogsområdena. Lunch tillkommer på plats (ca 20 USD). Vi är tillbaka på hotellet under eftermiddagen.(F)

DAG 6 IGUAZÚ - RIO DE JANEIRO 
Efter frukost på hotellet åker vi in i Brasilien för att flyga inrikes till Rio de Janeiro. På vägen till flygplatsen besöker vi (om det inte ingick i programmet dag 5) den brasilianska sidan av fallen och får en annorlunda vy över vad som i folkmun kallas ”Djävulsstrupen”. Lokalguide följer med till flygplatsen för att säga farväl innan flygresan till Rio. I Rio möter lokalguide för transport till hotellet. (F)

DAG 7 RIO
Hela dagen ägnar vi åt sightseeing i Rio och besöker några av Brasiliens största attraktioner. Vi startar med berget Corcovado med Jesus statyn, av flera ansett som ett av världens sju underverk. Vi åker ända upp till toppen, 710 meter över havet. Själva statyn är 40 meter hög och utsikten över staden och Guanabara bukten är magnifik. Lunch blir det på lokal restaurang. Efter lunch beger vi oss till Pão de Açucar, sockertoppen. Vi tar linbana upp till första anhalt, utsiktspunkten Urca innan vi fortsätter till toppen. Utsikten är även därifrån storslagen (inträdesavgifter tillkommer på plats om man vill gå in till jesusstatyn och utsiktspunkten vid sockertoppen). Någon av kvällarna kan man passa på att se riktig samba, vad annars när man befinner sig i sambans huvudstad? Det finns flera lokala dansrestauranger och "showroom", fråga lokalguiden eller i hotellreceptionen om vägbeskrivning. (F)

DAG 8 RIO
Dagen på egen hand. Promenera i de gamla stadsdelarna Lapa och smit in på en samba bar? Besök Flamengoparken? Ta spårvagnen genom charmiga Santa Tereza, eller slappna av på en av de klassiska stränderna? Aktiviteten är störst på stränderna Copacabana och Ipanema. Framför allt finns ett rikt folkliv på Copacabana där folk spelar fotboll, volleyboll, cyklar, dansar, äter och badar men det finns även stränder för den som vill ta det lite lugnare. Ipanema är lite mer elegant och i området finns fler klädboutiqer och trendiga kaféer än på andra håll. Det går inte att ha tråkigt i världsmetropolen Rio, det bor 10 miljoner invånare och därtill har vi miljoner turister varje år och det finns gott om aktiviteter för att uppfylla allas nyfikenhet. (F)

DAG 9 AVRESA RIO
Dagen på egen hand. På kvällen blir det avfärd till flygplatsen för hemresa. (F)

Resan kan förlängas med obegränsat antal dagar i Brasilien och något av våra program i Amazonas eller med obegränsat antal dagar på Ilha Grande eller Buzios. Ett förslag är att avsluta med några varma dagar på stranden i Buzios. Det är ett par timmars bilfärd från Rio, i sådant fall finns möjlighet att starta resan till Buzios direkt efter frukost.

Prisindikation 12 300 SEK per person, del i dubbelrum. I priset ingår 8 hotellnätter (4* hotell), program enligt beskrivning inkl inträden och alla transporter, måltider enligt program (F-L-M). Flyg tillkommer.

Valuta: Argentinska peso ARS. Internationella bankkort accepteras allmänt.
El: 220 V, adapter kan behövas.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Svenska medborgare behöver ej visum.
Övrigt: Promenadvänliga skor, varm tröja och solskydd rekommenderas.