• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

Buzios_med_Rio_de_Janeiro
Guide: engelsktalande  Antal dagar: 12  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Rio de Janeiro

brazil1Buzios är ursprungligen en fiskeby och har idag utvecklats till en semesterort som har allt. Längs den stenlagda huvudgatan Rua das Pedras samsas barer, katedraler, utomhusrestauranger och marknadsstånd. Det finns 20 stränder i området och det är sommarstämning året runt. Efter några dagar med storstadspuls i Rio de Janeiro kan man byta om till tofflor och fortsätta resan med ett klassiskt strandliv i Buzios.

DAG 1 ANKOMST RIO DE JANEIRO
Chaufför möter på flygplatsen för transport till hotellet. ”Cidade maravilhosa” betyder den fantastiska staden på portugisiska som man talar i Brasilien, och det är just vad brasilianarna själva kallar sin huvudstad Rio de Janeiro.

DAG 2 RIO
Hela dagen ägnar vi åt sightseeing i Rio och besöker några av Brasiliens största attraktioner. Vi startar med berget Corcovado med Jesus statyn, av flera ansett som ett av världens sju underverk. Vi åker ända upp till toppen, 710 meter över havet. Själva statyn är 40 meter hög och utsikten över staden och Guanabara bukten är magnifik. Lunch blir det på lokal restaurang. Efter lunch beger vi oss till Pão de Açucar, sockertoppen. På vägen dit passeras både Flamengo och Botafogo stränderna. Vi tar linbana upp till första anhalt, utsiktspunkten Urca innan vi fortsätter till toppen. Utsikten är även därifrån storslagen. Någon av kvällarna kan man passa på att se riktig samba, vad annars när man befinner sig i sambans huvudstad? Det finns flera lokala dansrestauranger och "showroom", fråga lokalguiden eller i hotellreceptionen om vägbeskrivning. (F)

RioCableResizedDAG 3 RIO
Dagen på egen hand. Promenera i de gamla stadsdelarna Lapa och smit in på en samba bar? Besök Flamengoparken? Ta spårvagnen genom charmiga Santa Tereza, eller kanske bara ligga på en av de klassiska stränderna och njuta av livet?
Aktiviteten är störst på stränderna Copacabana och Ipanema. Framför allt finns ett rikt folkliv på Copacabana där folk spelar fotboll, volleyboll, cyklar, dansar, äter och badar men det finns även stränder för den som vill ta det lite lugnare. Ipanema är lite mer elegant och i området finns fler klädboutiqer och trendiga kaféer än på andra håll. Det går inte att ha tråkigt i världsmetropolen Rio, det bor 10 miljoner invånare och därtill har vi miljoner turister varje år och det finns gott om aktiviteter för att uppfylla allas nyfikenhet.


På kvällen lämnar vi hotellet för att äta middag på en traditionell Churrascaria, något som är klassiskt brasilianskt. Det är en liten upplevelse i sig där det serveras många olika sorters kött som servitörer kommer till ditt bord och skär upp efter önskemål, det kan vara lamm, biff, fläsk med mera och till det finns sallader och speciella smakrika såser. (F-M)

DAG 4 RIO – BUZIOS
Efter frukost lämnar vi hotellet för ett par timmars bilfärd till Buzios. Vi checkar in för att bo åtta nätter på hotellet.

BuziosStreetDAG 5 – 12 BUZIOS
Buzios är en charmig och fashionabel badort som har allt. Det är sol året runt, det finns hundratals restauranger i området och många charmiga små trottoarkaféer. Det har gjort att orten har blivit en populär tillflyktsort för Rioborna och många har också köpt sig en liten lägenhet att åka till på helgerna. Buzios är mer utvecklad som turistort än Ilha Grande, på gott och ont, och brasilianarna själva säger att Ilha Grande är som Buzios för tjugo år sedan.
Det finns till exempel ett mycket rikt utbud av souvenirbutiker, biluthyrningsfirmor, dykcentra och på stränderna finner man enkelt parasoll och solstolar att hyra för dagen. Längs vattnet kan stora stekar och nyfiskade skaldjur avnjutas på någon av de mysiga restaurangerna. Det arrangeras sightseeing turer varje dag i specialbyggda lastbilar som kallas ”Trolleys”. Som nygift i Argentina är det dessutom vanligt att spendera smekmånaden i Buzios.
Buzios ligger drygt två timmar med bil från Rio och är en halvö med 20 palmklädda stränder. Fram till 60-talet var Buzios en liten fiskeby med få invånare. Efter att Brigitte Bardot besökte byn och stränderna 1964 blev platsen uppmärksammad och utvecklingen tog fart. Idag finns både en staty av henne och strandpromenaden bär hennes namn som bevis på ortsbefolkningens uppskattning.
Buzios erbjuder ett rikt nattliv med barer och diskotek, restauranger, vattensporter, golfbanor och en skärgård som inbjuder till segelturer i det klara vattnet. (F alla dagar)
Lokalguide följer med till Rios flygplats den sista dagen och ser till att allt fungerar.

Det går även att förlänga brasilienvistelsen med fem dagar i Amazonas – den legendariska regnskogen. Se programbeskrivning i ”Ilha Grande med Rio”.

Prisindikation 9 650 SEK per person, del i dubbelrum inkl frukost. Flyg tillkommer.

Valuta: Brasiliansk real BRL. Internationella bankkort accepteras allmänt.
El: 100-220 V, adapter behövs.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Svenska medborgare behöver ej visum.
Övrigt: Promenadvänliga skor och solskydd rekommenderas.