• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

 
Guide:
engelsktalande  Antal dagar: 7  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Salvador 

salvador-ssaSalvador i den östra delstaten Bahía har blivit ett uppskattat badresmål men förutom det mest klassiska, paradisstränder och charmiga hotell, finns en stor portion kultur i form av musik, strandfester, smakrik mat och unika danser.
Orsaken är att hamnstaden Salvador har varit en knutpunkt för sjömän från hela världen och deras handel med såväl kryddor som slavar från andra kontinenter pågick i många decennier.

Staden var huvudstad i det portugisiska Brasilien fram till 1763 och ett par hundra kyrkor finns fortfarande i området. Den gamla stadsdelen Pelourinho, med trånga gränder och många vackra hus, finns kvar som ett färgstarkt minne från den tiden.

SALVADOR - CENTRO HISTORICODet sägs att Capoeira dansen föddes i Salvador. Det är en dans som uppkom när slavar inte tilläts att slåss i hamnmagasinen. De utförde då unika danser, som egentligen var en kampsport, utan fysisk kontakt. De duktigaste utövarna hade uppvisningar genom att stå på händer, sparka med utsträckta ben och slå volter samtidigt som musik spelades. Idag är dansen en konstform och närmast en symbol för Brasilien.
Det dansas även samba, årligen arrangeras flera danstävlingar och en karneval då det dansas dygnet runt. Varje söndag spelar trumslagare på torget i Pelourinho och folk dansar på kullerstensgatorna i alla möjliga rytmer.

Stranden är en av de bästa i landet, och längsta. Det är flera mil strand runt Salvador både norrut och söderut. Kusten norrut kallas också för coconut road då den vita sandstranden kantas av kokospalmer. Vill man inte åka någonstans kan man promenera till stranden och få strandliv i direkt anslutning till själva staden.

I vårt program ingår transfers mellan flygplats och hotellet, en halv dags sightseeingtur i Salvador samt sex hotellnätter inklusive frukost.

Valuta: Brasiliansk real BRL. Internationella bankkort accepteras allmänt.
El: 100-220 V, adapter behövs.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Svenska medborgare behöver ej visum.
Övrigt: Promenadvänliga skor och solskydd rekommenderas.