• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap


Följ med till Ecuador på en stilla flodkryssning i natursköna Amazonas. Från fartyget ser man både skogens djur och får en inblick i det lokala livet längs floden. Någonting man inte upplever på samma sätt från land. Flera av platserna går helt enkelt inte att nå annat än via vattnet och är på grund av det helt oexploaterade. Det är som att åka på djungelexpedition i ett förstklassigt boutiquehotell.

Under färden lägger vi till i små lokala hamnar där djup regnskog och byar besöks under spännande strandhugg.  Det arrangeras även utflykter i små båtar där man följer lokala floder längst in i regnskogens avkrokar (se bild). Utflykterna som arrangeras på dagarna när fartyget ligger still är frivilliga, det går utmärkt att stanna ombord för att koppla av och sola på däck eller ta igen sig i sin hytt. De som väljer att följa med blir väl omhändertagen av professionella engelsktalande guider.

Den fem dagar långa resan går genom  nationalparkerna Cuyabeno och Yasuní i Amazonas (avgång onsdagar).
Cuyabeno har en unik ekologi, det finns åtta stora ekosystemen och alla stora amazonasdäggdjuren finns där, bland annat låglandtapirer, hjortar, alla kattdjuren inklusive jaguar och puma, kapybarer, sjökor och jätteuttern. Här finns även apor, gnagare, fladdermöss, fler än 500 fågelarter och kajmaner. Delfiner har setts simma i översvämmade skogen eftersom de följer de 350 fiskarterna. Den biologiska mångfalden är dock ännu rikare i den bättre dränerade angränsande nationalparken Yasuní, som anses vara ett av de viktigaste och mest diversifierade områdena i världen och som är hem för stammarna Tagaeri-Taromenane som lever i frivillig isolering.

DAG 1 onsdag: Quito – Coca - Yasuní
Eftermiddagsflyg från Quito (35 min.) till El Coca (Francisco de Orellana), transfer till floden Napo för en 90 min. resa nedströms med motorbåt till fartyget. Efter ombordstigning börjar M/V Anaconda, som fartyget heter, navigera nedströms och från soldäcket kan man njuta av den fantastiska naturen och djurlivet. Efter middagen erbjuds en nattlig promenad i denna unika miljö.

DAG 2 torsdag: Peruanska gränsen - Cuyabeno
Efter en utsökt frukost besöks en familj och för en inblick i deras kultur, kunskaper och levnadssätt. Efter lunch fortsätter fartyget mot ett av de mer orörda svartvattensystemen i Amazonas, hem till de legendariska skära floddelfinerna, svarta kajmanen och den gåtfulla anakondan. Under kanotturen uppströms kan man få se flodsköldpaddor, apor som tamarinen, vrålapor och dödskalleapor liksom sengångare och zigenarfågeln.

DAG 3 fredag: den översvämmade skogen & Apön
Dagen börjar med en vandring på en spång ovan ett träsk där man bland palmerna har chans att se fåglar och apor och i vattnet vattenlevande djur. Efter lunch utforskas en av de större öarna. De äventyrliga gästerna kan här ”glampa” iland (lyxcampa).

DAG 4 lördag: Kury Muyo & ”clay licks”
Efter frukost blir det ett besök i en by för att lära oss om deras vardag med tid för att handla av deras hantverk. Därefter står en lervägg på programmet dit papegojorna flockas för att äta av den mineralhaltiga leran. Eftermiddagen ägnas åt Limoncocha Biological Reserve, ett naturreservat med över fyrahundra fågelarter och efter skymning blir det upptäcktsfärd för att söka efter den svarta kajmanen.

DAG 5 söndag: Coca - Quito
Åter till Coca för att ta morgonflyget till Quito. Båtturen uppströms tar cirka två timmar.

Under kryssningen råder en mycket trivsam stämning. Klädseln man bär ombord är informell, bordsplacering är fri vid måltider och personalen gör allt och lite till för att alla ska ha det så bra som möjligt. Alla måltider är inkluderade i kryssningen och håller högsta klass med sydamerikanska och  västerländska maträtter. Vatten, kaffe och té ingår. Alkoholhaltiga- och läskedrycker finns att köpa. Alla hytter har luftkonditionering, privat dusch och wc. Ombord finns även ett observationsdeck, ett sällskapsrum/lounge och en välsorterad bar. Det finns endast 18 hytter ombord. Max antal resenärer är 40 och personalstyrkan är 25 personer.

Paketet inkluderar:
Transfer till och från flygplatsen Coca - Fartyget
Hytt ombord
Alla måltider ombord
Obegränsad tillgång till vatten, kaffe och te
Besök enligt programmet med en certifierad naturguide

I paketet ingår inte:
Transfer till och från flygplatsen i Quito
Avgifter till de lokala samhällena
Alkoholhaltiga och alkoholfria drycker
Dricks
Personliga utgifter
Alla andra icke angivna tjänster

OBS: Observera att det ovan angivna programmet i vissa fall kan komma att ändras något på grund av vädermässiga (vattennivån i floden) eller tekniska skäl och att rederiet förbehåller sig rätten till ändringar utan föregående meddelande.

Prisindikation 13 700 SEK per person, del i dubbelhytt. I priset ingår 4 hotell/hytt nätter, program enligt beskrivning inkl alla transporter och utflykter, alla måltider samt flyg Quito - Coca - Quito. Internationellt flyg Skandinavien - Ecuador tillommer.