• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskapGuide:
engelsktalande  Antal dagar: 9   Programmet startar (dag 1): dagligen   Flyg till: Quito  Från: Quito eller Guayaquil

Alternativet för dig som vill ta del av den enastående naturen på Galapagosöarna och samtidigt bo på fast mark. På ön Santa Cruz i härliga Finch Bay ligger hotellanläggningen som blir din bas under vistelsen. Du besöker andra djurrika öar med båt över dagen och kan ta en strandpromenad på kvällen, eller besöka en bar i den lilla staden Puerto Ayora? Resan startar i den vackra och högt belägna staden Quito, Ecuadors huvudstad, och fortsätter sedan västerut med flyg till Galapagos.

Det ekologiskt inriktade hotellet (Finch Bay Eco Hotel) ligger några meter från den vita korallstranden och det finns ingen biltrafik där. En speciell fink (finch på engelska) har gett namn åt bukten som präglas av härlig natur och lugn atmosfär. Servicenivån är högklassig och du kan ägna dig åt aktiviteter som fågelskådning, cykling med mountainbike, kajakpaddling eller dykning. Hotellet har pool (se bilden längst ned) och en restaurang där mat från jordens alla hörn serveras. Vistelsen på Galapagos kan förlängas med obegränsat antal dagar om det önskas.

DAG 1 ANKOMST QUITO
Vanligtvis är ankomst på sen eftermiddag eller kväll men det är beroende på flygbolag och tidtabell.
Chaufför möter på flygplatsen för transport till hotellet.

DAG 2 QUITO
Vi vaknar upp i vad som anses vara en av Amerikas vackraste städer, belägen på 2 800 meter över havet intill Pichincavulkanen och med imponerande kloster och palats. Vi gör en sightseeing tur till fots och ser bland annat ärkebiskopens palats, Jesuitkyrkan med förgylld interiör och det pampiga San Fransisco klostret, byggt med många vackra detaljer i barockstil. Vi avslutar med att åka till ekvatormonumentet. Latituden är 0 och man kan stå med ena foten på södra halvklotet och den andra på norra halvklotet, sedan kan man erhålla ett certifikat som visar att man krossat ekvatorn. Ekvatorn som delar Ecuador har faktiskt gett namn till landet. Där ligger även ett etnografiskt museum som beskriver de olika etniska grupperna som lever i Ecuador. (F)

DAG 3 QUITO - GALAPAGOS
Avfärd till flygplatsen för flygresa till Galapagos (till ön Baltra via staden Guayaquil men flygrutten är beroende på flygbolag och avgång). Transfer blir med båt över Itabacasundet och därefter med buss på Santa Cruz. Första stopp blir vid reservatet för jättesköldpaddor, ha kameran i beredskap! Vi fortsätter genom ett speciellt landskap med vulkankratrar, orkidéer och Scalesiaträd. Efter enkel lunch (i box) kör vi vidare till hotellet för incheckning. Stranden eller poolen bara väntar på att prövas. (F-L)

DAG 4-5 DAGSUTFLYKTER MED BÅT TILL ANDRA ÖAR
Frukost serveras på hotellet innan båten avgår till öar där det unika och fantastiska djurlivet betraktas på nära håll. Bland annat lever leguaner, sjölejon och pälssälar på Galapagosöarna. Ibland går vi iland på öar genom att vada in de sista tiotalet meter vid en strand. Andra gånger kliver vi direkt på land vid klippor. Därför rekommenderas gummitofflor att vada in med och skor med gummisula (sportskor) då vi går iland direkt från båt. Ta också med solskydd, huvudbonad, badkläder och långärmad tröja. (F-L-M)

DAG 6 CHARLES DARWINS FORSKNINGSSTATION
På morgonen besöker vi Charles Darwins forskningsstation. Det blir då en bussresa på ca 30 minuter över högland. På stationen får vi en inblick i räddningsarbetet med elefant-sköldpaddorna som gett namn åt ögruppen, men även annat forskningsarbete som bedrivs för att bevara utrotningshotade djurarter. Efter besöket åker vi tillbaka till hotellet. (F)

DAG 7 GALAPAGOS
Dagen på egen hand. Du kan njuta av livet på stranden, ägna dig åt fågelskådning, cykling med mountainbike, kajakpaddling eller dykning. Fågellivet är imponerande och suveräna platser för fågelskådning kan man vandra till från hotellet. Fåglar som lever där är bland annat fregattfågel och darwinfink. Snorkling och dykning är i absolut världstopp. Jättesköldpaddor, muränor, hammarhajar, sjölejon, barracudor och stingrockor är bara några av de arter som finns i havet. Dessutom finns endemiska fiskar som Kardinal- och skorpionfisk. (F)

DAG 8 GALAPAGOS - GUAYAQUIL / QUITO
Efter frukost blir det avresa till flygplatsen på ön Baltra, för flygresa till antingen Guayaquil eller Quito beroende på vilken flygrutt som bokas. Quito är bekant sedan första dagarna på resan, Guayaquil är Ecuadors största stad och en livlig hamnstad. Någon av städerna blir ett stopp med övernattning på vägen hem och det finns naturligtvis ett stort utbud av butiker och restauranger. Sen eftermiddag och kvällen på egen hand. (F)

DAG 9 ECUADOR - SKANDINAVIEN
Avresa till flygplatsen för hemresa.
Resan kan även förlängas med obegränsat antal dagar i Ecuador eller Peru.

Prisindikation 18 990 SEK per person, del i dubbelrum. I priset ingår flyg Quito-Galapagos-Guayaquil/Quito. Flyg från och till Skandinavien tillkommer.

Valuta: USD (Ecuador). Internationella bankkort accepteras på hotell och större butiker
El: 220 V, adapter kan behövas.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc. 
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Svenska medborgare behöver ej visum.
Övrigt: Sportskor, gummitofflor, solskydd, huvudbonad, badkläder, varm tröja och kikare rekommenderas. Lokal avreseskatt betalas på plats, ca 42 USD/person f.n