• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

Punta_del_Este_med_Buenos_Aires
Guide: engelsktalande  Antal dagar: 13  Avresor: Dagligen  Flyg till/från: Buenos Aires

1I Punta del Este möter Atlanten floden Rio de la Platas utlopp, stränderna är breda och hela staden andas gemytlig hamnstad med inslag av exklusiv badort. Lite som Rivieran eller Miami Beach fast lugnare och framför allt spanskt, både avséende mat, kultur och språk. Efter tre fullmatade dagar i Argentina och den livliga staden Buenos Aires passar det perfekt med avkoppling vid havet.

DAG 1 ANKOMST BUENOS AIRES
Lokalguide möter på flygplatsen för transport till hotellet. På eftermiddagen gör vi en rundtur i huvudstaden. Färden går längs huvudstråket Rio de la Plata och vi passerar avenyer, storslagna byggnader och gröna parker, det som är så typiskt för Buenos Aires. Bland annat ser vi stadskärnan Plaza de Mayo och den klassiska Teatro Colón. Vi stannar även i de exklusiva kvarteren Recoleta för att besöka kyrkogården där Evita Peron ligger begravd. På kvällen åker vi på middag med klassisk tangodans. Där serveras det traditionell argentinsk middag och vi får se professionella dansare som visar upp sina färdigheter till levande musik. Var beredda på att det blir både hett och passionerat.(M)

Argentina_barbequeDAG 2 BUENOS AIRES
Efter frukost beger vi oss ut på slättlandskapet Pampas, omnämnt i texter av såväl Evert Taube som flera inhemska författare. På de vida markerna lever argentinska motsvarigheten till cowboys, ”Gauchos”. De driver boskap, föder upp hästar och bor i rancher som kallas Estancios, spanskinfluerade gårdar som har byggts i flera generationer. Vi åker ända ut på landsbygden och stannar till vid en Estancia för att äta riktig Asado, en middag med olika sorters grillat kött och argentinskt vin. Till middagen bjuds vi på en imponerande uppvisning av lokala gauchos och deras hästar. (F-L)

DAG 3 BUENOS AIRES
Dagen på egen hand i mångmiljonstaden Buenos Aires som även kallas ”Sydamerikas Paris”. Besök gärna området San Telmo där det än idag dansas tango på gatan, den gamla hamnen, det livliga kvarteret La Boca med italienska trattorior, gatudansare och udda hus i olika färger, eller spendera tid på ett av stadens många små caféer, där det är underbart att bara sitta och betrakta alla människor som passerar förbi?(F)

DAG 4 BUENOS AIRES – PUNTA DEL ESTE
Vi tar färja från Buenos Aires till Montevideo på morgonen, och fortsätter sedan med buss den sista biten till Punta del Este där vi kommer att bo de nästföljande åtta nätterna.(F)

puntadel
DAG 5 – 12
PUNTA DEL ESTE
En hel vecka med sol och bad väntar. Vackra Punta del Este ligger i en bukt och är den främsta badorten i Uruguay. Då havsvattnet längs argentinas östkust inte blir speciellt varmt har Punta del Este, där vattnet är betydligt varmare, även blivit nummer ett för argentinare.
I synnerhet gäller det för Buenos Aires invånare som hellre reser i några timmar dit istället för till de lokala badplatserna. Det finns ett stort utbud av aktiviteter, man kan cykla, spela golf, tennis, segla, rida på hästar och fiska. Det arrangeras dagligen fisketurer där man åker med på båt och all utrustning finns ombord.
Atmosfären är fashionabel och något glamorös, dit åker många av kontinentens ”kändisar” och orten har blivit sydamerikas riviera. För latinamerikaner är den av samma betydelse som den franska rivieran är för européer. Dock är det inte lika exploaterat, det finns väldigt lite souvenirsäljare och prisnivån är betydligt lägre om man inte räknar in de största kändisklubbarna och restaurangerna. Stränderna är härliga och långa. Restaurangutbudet är mycket stort med mat från hela världen även om spanskt/latinamerikanskt dominerar och för de som önskar nattliv är alternativen många.
(F samtliga dagar)

DAG 13 PUNTA DEL ESTE – BUENOS AIRES – HEMRESA
Vi lämnar badorten på morgonen för transport till Buenos Aires flygplats. Flygresa hemåt.

Prisindikation 16 300 SEK per person, del i dubbelrum. I priset ingår färja och buss t/r Buenos Aires-Punta del Este (ca 5 timmars resa totalt enkel väg). Flyg mellan Skandinavien-Buenos Aires tillkommer.
Vill man flyga Buenos Aires-Punta del Este-Buenos Aires (ca en timmes resa enkel väg), går det mot tillägg på ca 4 100 SEK per person.

Valuta: Argentinska peso ARS + USD i Uruguay. Internationella bankkort accepteras allmänt.
El: 220 V, adapter kan behövas.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Svenska medborgare behöver ej visum.
Övrigt: Promenadvänliga skor och solskydd rekommenderas.