• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

Bussing Australia

Upptäck en kontinent med buss!

BussingAus1-IIAtt resa med buss är ett suveränt sätt att se Australien om man vill uppleva mycket och är lite äventyrlig. Det är enkelt, flexibelt och ett billigare alternativ till flyg, framför allt är det perfekt om man vill skräddarsy sin egen resa.

Du kan dessutom ändra din tänkta resrutt på plats, sträckorna med buss behöver inte bokas innan avresa från Sverige, utan bokas genom ett telefonsamtal i Australien.

Rubinresors program startar i Sydney. I vårt program ingår transfer till hotellet från flygplatsen i Sydney, tre nätter på hotell i city inklusive frukost, en båttur i Sydneys hamn samt ett buss-pass. Det finns två typer av pass att välja mellan.

Efter en lång flygning och flera timmars tidsskillnad är man lagom vimmelkantig. Kanske landar man mycket tidigt och lokaltrafiken har knappt kommit igång? Då är det bekvämt att bli mött på flygplatsen och körd direkt till hotellet. Sedan kan man vila ut och packa upp i sin egen takt. Dagarna i Sydney fungerar bra som ett slags trygg introduktion/mjukstart på till vistelsen i Australien.

Efter tre dagar i världsmetropolen bär det sedan av ut i landet ”down under”, mot nya mål, med ditt buss-pass i hand! Det finns inga begränsningar, se vindistrikt, barriärrevet, Ayers Rock, vackra kuststräckor, Phillip Island och mycket mer.

Nattlig logi bestämmer du själv och valmöjligheterna är många. Ett litet pensionat, ett charmigt hotell eller ombord på bussen?

Sydney är ett måste om man besöker Australien och det är inte vilken miljonstad som helst. Fantastiska stränder ligger i direkt anslutning till staden, det finns en mängd attraktioner och hamnen är ansedd som en av världens vackraste. Just därför ingår en sightseeingtur med båt runt hamnen i vårt program. Det är en klassiker och man kan bara inte missa det om man rest så långt.

coachUnder dagarna i Sydney kontaktar du bussbolaget och bokar den första resan någonstans i det väldiga landet(det går även att boka flera sträckor). Efter att ha checkat ut från hotellet i Sydney upptäcker du Australien på egen hand fram till den dag du flyger hemåt. Du bokar hemresan från den stad som passar dig bäst. Internationella flygplatser finns bland annat i Cairns, Brisbane, Sydney, Melbourne och Adelaide.

Dag 1 Ankomst Sydney
Transport från flygplatsen till hotellet.Därefter tid att bekanta sig med staden. Missa inte kvarteren The Rocks. Dit kom de första britterna och lät straffångar bygga hamnkvarteren som senare kom att bli Sydney. Den magnifika botaniska trädgården är en annan uppskattad plats.

DAG 2 SYDNEY
Sightseeing med båt runt hamnen, båten avgår från Circular Quay. Inte långt därifrån ligger den berömda bron, Harbour bridge, och operahuset.(F)

outbackAustralienDAG 3 SYDNEY
På egen hand hela dagen. Lockar utsikstornet Centre Point Tower? Shopping på alla varuhusen i city? Någon av de populära stränderna, Bondi Beach som är
mest känd eller lite lugnare Tamarama beach? Varför inte Taronga Zoo med emus, komodoödlor, och koalabjörnar?(F)

DAG 4 SYDNEY - ?
Utcheckning från hotellet(F)

Rubinresor har ett nära samarbete med Greyhound Australia, Oceaniens största och bäst ansedda bussföretag. Greyhound har linjenät som täcker hela kontinenten(se separat karta linjenät). Man kan färdas både på dagen och på natten. Bussarna håller hög standard med toalett ombord, mjuka säten och fällbara ryggstöd.


Välj mellan två pass:

all-australia-map-wa1) Obegränsat antal kilometer, giltigt i 21 dagar.
Detta är för dig som vill resa väldigt långa sträckor, se så mycket som möjligt av landet och kanske färdas med buss både dagtid och nattetid.

2) 10 resdagar pass, giltigt i max 3000 km eller 60 dagar.
Detta är för dig som vill färdas i några timmar med buss, gärna dagtid för att se landskapet, och därefter stanna i ett par dagar på en plats för att exempelvis sola och bada. Sedan resa vidare i ett antal timmar till en ny plats, kanske en storstad, för att spendera ett par dagar där.

En resdag räknas från klockan 24.00 – 23.59. Man kan alltså färdas en väldigt lång sträcka under en resdag. Väljer man att färdas med nattbuss som exempelvis avgår kl.21.00 och ankommer kl.07.00 nästa morgon, förbrukas två resdagar. Giltighetstiden räknas från den dag då första bussresan görs.

Det är resenärens eget ansvar att vara i tid på flygplatsen för flygresa hemåt.

Prisindikation: Kontakta oss för prisuppgift.Valuta: Australiska dollar. Kreditkort accepteras allmänt.
El: 220 V, adapter kan behövas (brittisk trestift).
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. (Visum krävs men är gratis).
Övrigt: Solskydd är viktigt, promenadvänliga skor rekommenderas.