• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

Kust_till_kust_med_tag
Guide: engelsktalande  Antal dagar:Avresor: Bestämda datum (kontakta oss för info)  Flyg till: Perth  Från: Sydney

1Det extremt varierande och vackra landskapet som pryder kontinenten är något som alla som varit i Australien talar om när resan återberättas. Gång på gång.

För er som önskar en alldeles speciell upplevelse och att se det väldiga Australiens landskap i markhöjd, erbjuder vi tågresor som korsar hela kontinenten.

Det går att åka från Perth vid västkusten till Sydney vid östkusten och vice versa. Sträckan är 4 352 kilometer, resan tar tre nätter och fyra dagar. Två gånger i veckan(en gång i veckan april – augusti), avgår tåget som är en klassiker och kallas ”The Indian Pacific”. Tåget gör tre längre stopp längs vägen där passagerarna kan gå av tåget och tillbringa några timmar, på de platserna ges även möjlighet att följa med på en sightseeing tur* för att se och lära mer(avgift tillkommer på plats). Platserna det gäller är Kalgoorlie, Adelaide och Broken Hill.

Perth – Sydney
Queenslander Class Restaurant Car cmyk 300Perth är en av världens mest solsäkra städer och erbjuder mycket. Rottnest Island med vackra kalkstensklippor, spännande valsafari (september – början av december),vingårdarna i Swan Valley samt hamnstaden Fremantle med härliga stränder och sin imponerande Marina.

Tågresan startar vid lunch i Perth. Genom Perth:s förorter och ut på slätten går resan österut och första stoppet blir i den lilla staden Kalgoorlie där det finns möjlighet att gå av tåget. Kalgoorlie är en avlägset belägen stad där det en gång i tiden fanns en av kontinentens viktigaste guldfyndigheter och än idag andas staden guldgrävaranda.

Följande sträcka från Kalgoorlie till Cook är världens längsta järnvägsraka, ca 50 mil, rälsen svänger inte förrän i staden Cook, där vi gör ett kort stopp. Cook är en av de sista utposterna i vildmarken och tillkom enbart på grund av järnvägen. Förr bodde där rallare och personer som arbetade med järnvägen i någon form.

River TorrensNär solen sakta stiger upp nästa morgon har vi kommit in i staten South Australia.
Statens största stad är Adelaide där tåget gör ett stopp. I charmiga Adelaide bor det ca en miljon människor, det märks dock inte och känslan av småstad är påtaglig. Adelaide är omgiven av gröna parker, viktorianska byggnader och staden har blivit välkänd för konstgallerior, museum och sina kulturfestivaler. Den vackra Torrensfloden går genom staden och bidrar till den trevliga atmosfären. Vi lämnar Adelaide och färdas norrut genom ett böljande landskap och vindistrikt.

Vi fortsätter in i Staten New South Wales och sen eftermiddag samma dag anländer vi Broken Hill, ”the silver city”. En mysig liten stad, byggd 1883, känd för silver och zink fyndigheter med flera gruvor. Efter några timmars stopp rullar tåget ut från Broken Hill för att anlända Sydney på förmiddagen nästföljande dag.
Kosmopolitiska Sydney är en stad som har allt. Operahuset, en av världens vackraste hamnar där man ser bron ”harbour bridge”, utsikstornet Centre Point Tower med roterande restaurang, shopping på alla varuhusen i city, populära stränder som folktäta Bondi Beach eller lite lugnare Tamarama beach, Taronga Zoo med emus, komodoödlor, och koalabjörnar. Listan kan göras hur lång som helst och några dagar i Sydney är ett måste om man är i Australien.

Deluxe Cabin
* Tågbolaget reserverar sig mot att sightseingturer kan bli inställda av en eller annan orsak, för lågt deltagarantal t.ex. Avgift för sigtseeingtur betalas på plats och kan inte förbokas.
Tåget har två klasser. Den enklare Red Service och den exklusivare Gold Service.

I Red Service ingår Dubbelkupé med två sängar(över + underbädd). Eluttag 240 v (adapter behövs) finns i kupén. Gemensamt badrum och toalett finns i änden av varje vagn som delas med vagnens övriga resenärer. Måltider serveras i separata restaurangvagnar. Måltider ingår inte. De beställs från meny i restaurangvagn(begränsat antal enklare maträtter) och betalas på plats.

I Gold Service ingår Dubbelkupé med två sängar(över + underbädd). Eluttag 240 v (adapter behövs) finns i kupén. Varje kupé har eget badrum med toalett. Handdukar och tvål ingår.
Måltider serveras i separata restaurangvagnar. Måltider ingår i resans pris. Kaffe och té ingår och är tillgängligt dygnet runt.
maps Indian Pacific 2 Rubinresor rekommenderar att stanna några dagar i både Perth och Sydney innan och efter tågresan. Uppge antal dagar i respektive stad och önskad hotellstandard vid bokning/förfrågan så återkommer Rubinresor med prisuppgift. Tågresan kan även kombineras med andra reseprogram i Australien.

Prisindikation 13 200 SEK per person, del i dubbelkupé (Gold Service). Internationellt flyg tillkommer.Valuta: Australiska dollar. Kreditkort accepteras allmänt.
El: 220 V, adapter kan behövas (brittisk trestift).
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. (Visum krävs men är gratis).
Övrigt: