• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

flyochdrive
Guide: engelsktalande  Antal dagar: 10  Avresor: Dagligen  Flyg till: Auckland Från: Wellington

NyaZeelandStrandUpptäck Nya Zeeland på egen hand med bil. Det är vida vyer och en fascinerande natur som är perfekt att färdas i med fordon. För att göra det smidigare är hotellen förbokade, efter en dag bakom ratten är det skönt att veta att rummet redan är bokat och klart. Tryggt och bekvämt! Hur vägen blir mellan hotellen och när check-in blir är helt upp till dig.
Vi har valt att presentera en 10 dagars färdplan genom nordön. Det går lika bra att bila på sydön, där har vi en liknande 10 dagars färdplan enligt samma modell och det går även utmärkt att bila med husbil på Nya Zeeland.

DAG 1 ANKOMST AUCKLAND
Vid ankomst hämtas bilen på flygplatsen. Nu ges alla möjligheter att upptäcka Auckland, hur länge beror på när ert flyg anländer. I landets största stad bor det ca 400 000 människor. Kör till hamnen för en avkopplande båttur, eller åk upp i det 328 meter höga Sky Tower varifrån man ser ut över Stilla havet. Övernattning i Auckland.

1DAG 2 AUCKLAND - BAY OF ISLANDS
Kör norrut via Whangarei mot det vackra området Bay of Islands. Vägen dit går genom grönt böljande landskap med miljoner får som betar. Det går att göra avstickare till små mysiga badorter där man kan stanna för picnic eller ett bad. Bay of Islands är ett område med dalgångar, mer än 150 öar och fina stränder. Namnet gavs av sjökaptenen James Cook när han beskrev området för ca 200 år sedan. Det erbjuds vackra vyer, dessutom är det landets största fruktplantagedistrikt. Övernattning i Bay of Islands.

DAG 3 BAY OF ISLANDS
Spendera dagen i Bay of Islands. Nya Zeelands nordligaste udde, Cape Reinga, är platsen där tasmanska havet möter Stilla havet och vid fyren får man en mäktig utsikt. Från staden Paihia går det båtturer för att skåda delfiner, och färja till den lilla hamnstaden Russel som var Nya Zeelands första huvudstad. Övernattning i Bay of Islands.

DAG 4 BAY OF ISLANDS – COROMANDEL
Coromandel är en halvö med vacker natur, framför allt är kuststräckan fantastisk. Bad, fiske och vandringar rekommenderas, att stanna på en liten restaurang med vacker utsikt för en bit mat passar oftast också bra. Cathedral Cove är den mest omtalade platsen, känt för de fina vyerna. Glöm inte kameran där. Vid Hot Water Beach kan man gräva sin egen varma pool i sanden.Övernattning i Coromandel

DAG 5 COROMANDEL – ROTORUA
Längs kusten söderut kan man stanna till vid kiwifrukt plantagerna Te Puke och den populära badorten Whangamata. Rotorua är en förkortning av ett långt platsnamn på maori språk och belägen på en vulkanisk platå. Fler än hälften av stadens invånare är maorier, landets ursprungsbefolkning, och det har satt sin prägel på den attraktiva staden. Där ligger även det mest geotermiska området i landet och det ligger ständigt en svag doft av svavel i luften. Pröva gärna Hangi, speciell maorimåltid tillagad i jordugn.Övernattning i Rotorua.

Kopia_av_NZsheep2DAG 6 ROTORUA
Vid Agrodome finns möjlighet att se hur fårklippning på Nya Zeeland går till och hur de tränar sina fårhundar. Te Puia Institute är ett område uppbyggt av maorier och idag ett av Nya Zeelands största attraktioner. På nära håll kan man följa traditionella hantverk som maorierna specialiserat sig på genom generationer. Träsnideri och vävning bland annat. Där hålls också traditionell maorisk sång och dansuppvisning där dansarna använder sina tungor på ett för maorier klassiskt vis. I den termiska dalen bubblar det från svaveldoftande naturliga gyttjebassänger och det finns gejsrar som slungar vattenkaskader 20 meter upp i luften, bland dem den kända Pohutu Gejser. Övernattning i Roturua.

DAG 7 ROTORUA - NAPIER
Till området som heter Hawkes Bay och staden Napier som har ett charmigt centrum, byggt i art déco stil. På Hawke Bay Museum finns en hel del maorikonst och föremål från de allra första nybyggarna. På den marina djurparken Marineland ser man pingviner, sälar, sjölejon och delfiner. Besökare kan simma med delfiner. Övernattning i Napier.

NZWineDAG 8 NAPIER – MARTINBOROUGH
I Hawke Bay-området finns flera producerande vingårdar. Ett besök på någon av dem är trevligt, de flesta erbjuder vinprovning av de lokala specialiteterna. Landets äldsta, Te Mata Estate(från 1892), ligger söder om Napier. Färden fortsätter söderut och går genom de rogivande vindistrikten, ner till den lilla staden Martinborough som är känt för alla små charmiga vingårdar. Dem kallar de själva för ”boutique vineyards” och det finns mer än 20 stycken, flera med gångavstånd mellan. Övernattning i Martinborough

DAG 9 MARTINBOROUGH – WELLINGTON
Kör genom det böljande Rimutaka Hills innan hamn- och huvudstaden Wellington uppenbarar sig. Längs Kapitikusten ligger flera små lokala ost och chokladtillverkare där man kan stanna till, ta del av tillverkningen och smaka förstås! För fågelskådaren och naturälskaren rekommenderas en dagtur till Kapiti Island. I Wellington ligger det omtyckta Te Papa Tongarewa, landets officiella Nationalmuseum. Övernattning i Wellington.

DAG 10 AVRESA
Bilen lämnas tillbaka på flygplatsen i Wellington.

Prisindikation 6 900 SEK per person, del i dubbelrum (3+* hotell samtliga nätter), hyrbil ingår. Skatt och fordonsförsäkring ingår. Flyg tillkommer.

Valuta: Nya Zeeländska dollar. Kreditkort accepteras allmänt.
El: 220 V, adapter kan behövas (brittisk trestift).
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum för max 90 dagars vistelse behövs inte.
Övrigt: Promenadvänliga skor, en vindtät jacka och kikare rekommenderas.