• Resmål

    Utvalda resmål med hög kvalitet
    för dig och ditt sällskap

nya_zeeland

Guide: engelsktalande  Antal dagar: 9  Avresor: Bestämda datum (kontakta oss för info)
Flyg till: Auckland Från: Christchurch (samt Rotorua-Queenstown)
 
NZmountainsDet här är en innehållsrik resa i lagom tempo runt Nya Zeeland, ett land med många sidor. Vi får under resans gång bekanta oss med maoribefolkningens spännande kultur och den sagolika naturen med fjordar, gejsrar, glaciärer och gröna högländer. Faunan består bland annat av många miljoner får och inte minst landets nationalsymbol, kiwifågeln, den speciella och omtyckta fågeln som inte kan flyga. Den lever vilt framför allt på västra delen av Sydön och har gett namn till folk från Nya Zeeland som i folkmun kallas ”Kiwis”.

Landet på andra sidan jordklotet består i huvudsak av två öar, Nordön och Sydön. Vi besöker båda öarna. Nordön är plattare och består av vida slätter samt termiska vulkanområden med varma källor. Sydön består av ett mer bergigt landskap med snötäckta toppar och spegelblanka sjöar. Ursprungsbefolkning anses vara Maorier som invandrade från Polynesien på 800-talet.

DAG 1 ANKOMST AUCKLAND
Chaufför möter på flygplatsen för transport till hotellet, beläget i centrala Auckland. Resten av dagen till att bekanta sig med omgivningarna i landets största stad. Det bor ca 400 000 invånare i själva staden som omges av vulkaner och har flera hamnar.

NZmaorisDAG 2 AUCKLAND
På förmiddagen gör vi en stadsrundtur. Vi ser Queens Street, affärs och shoppingdistriktet och Tamaki Waterfront som erbjuder vacker utsikt över Waitemata hamnen. Vi gör stopp vid Mount Eden vulkanen som en gång var hem för en Maoristam. Nu är det en utsiktspunkt där man ser ut över Auckland.
Eftermiddagen på egen hand. Gör en avkopplande båttur i den vackra naturhamnen, eller åk upp i det 328 meter höga Sky Tower varifrån man ser ut över Stilla havet.(F-L Picnic)

Dag 3 AUCKLAND - ROTORUA
Vi lämnar Auckland direkt efter frukost. Vi färdas genom det böljande landskapet söderut och korsar Waikato, landets största mjölk och ullproducerande region. Flera miljoner får betar på ängarna. I Waitomo Caves gör vi en guidad båttur i de berömda kalkstensgrottorna. Inne grottorna lyser tusentals lysmaskar och ger en alldeles speciell känsla. Vi serveras en lätt lunch ombord på bussen och ankommer Rotorua på eftermiddagen. Där blir det en kort rundtur innan vi stoppar vid Agrodome. Där ser vi hur fårklippning på Nya Zeeland går till och hur de tränar sina fårhundar. Därefter stannar vi vid Te Puia Institute. Ett område uppbyggt av maorier och idag ett av Nya Zeelands största attraktioner. I den termiska dalen bubblar det från svaveldoftande naturliga gyttjebassänger och det finns gejsrar som slungar vattenkaskader 20 meter upp i luften, bland dem den kända Pohutu Gejser.Vi får på nära håll följa traditionella hantverk som maorierna specialiserat sig på genom generationer. Träsnideri och vävning bland annat. Vi bjuds även på en traditionell maorisk sång och dansuppvisning där dansarna använder sina tungor på ett för maorier klassiskt vis.
Kvällen på egen hand. Pröva gärna Hangi, traditionell måltid tillagad i jordugn.(F-L)

RotoruaNZ

 

DAG 4 ROTORUA - QUEENSTOWN
Transport till flygplatsen efter frukost för flyg till sydön och Queenstown. På flygplatsen möter chaufför. På väg till hotellet blir det en kort orienteringstur i Queenstown inkluderat en färd i linbana. Där erbjuds en härlig utsikt över staden, Wakatipusjön och bergskedjan The Remarkables.(F)

Dag 5 MILFORD SOUND
Det fantastiska fjordområdet Milford Sound får vi uppleva på allra bästa sätt. Vi går ombord på ett mindre fartyg för en fjordkryssning i den storslagna naturen. Bergsformationerna, de vackra dalgångarna samt det klara vattnet skapar bilder på näthinnan som stannar länge. Det blir definitivt ett minne för livet. Som optionell utflykt erbjuds(beroende på väderlek) en flygtur över området där man ser kustlinjen, fjordar och glaciärtoppar från ovan (Avgift tillkommer på plats).(F-L Picnic)

Dag 6 QUEENSTOWN
Dagen till egen disposition. Queenstown är en charmig stad som andas vildmark och äventyr. Det finns många små utomhuscafeér och barer med rustik miljö, för att inte tala om alla butiker som säljer camping-, skid-, fiske- och vandringsutrustning. Staden ligger inbäddad mellan Wakatipusjön och de mestadels snötäckta bergen som bidrar till en unik atmosfär. Där finns forsränning, bungyjump, skidåkning(vintertid),båtfärder, cykeluthyrning, hästridning, vandringsleder med mera. Kiwi Birdlife Park är trevlig ekologisk djur- och naturpark med inriktning på växter, fåglar och små djur, bland annat reptiler. Där kan man få reda på allting om landets nationalfågel Kiwi. Flera vingårdar ligger kring staden, vinprovning arrangeras på samtliga. Där kan man även handla med sig lokala specialiteter. Det är bara att välja hur man vill spendera tiden i Queenstown.(F)

QueenstownNZDAG 7 QUEENSTOWN - WANAKA
Ett par timmars färd norrut till Wanaka och Mount Aspiring National Park, en av landets bästa nationalparker. Här får vi uppleva ett NZ som man annars inte ser, detta är en genuin småstad på landsbygden med några tusen invånare. Wanaka är en före detta guldgrävarstad som utvecklades av britter på 1850 talet men som nu är en naturskön idyll. Eftermiddagen och kvällen blir på egen hand.
Hotellet är beläget direkt vid den vackra Wanaka sjön, omgiven av ett alpint landskap. Det är lugnt och fridfullt, möjlighet finns till sköna promenader i hotellomgivningarna med mycket vackra vyer över sjön och bergen. Tillbringa tid vid sjöns strand för att bada eller vid poolområdet går utmärkt. Hotellet hyr ut cyklar och kanoter.(F)


DAG 8 WANAKA – MOUNT COOK – CHRISTCHURCH
Vi åker mot Mount Cook Nationalpark på slingrande vägar. Vi ser Kawarau floden som rinner mellan dramatiska bergsformationer och vyerna är smått fantastiska. Flera scener i den första Sagan om Ringen filmen spelades in vid Kawarau floden.
Naturen i nationalparken består till övervägande delen av bergsområden och glaciärer. Inom parken finns 19 bergstoppar med en höjd på över 3 000 meter och högst av alla är Aoraki, mer känt som Mount Cook med 3 754 meter. Vi ser berget på nära håll och alldeles intill ligger den bedårande glaciärsjön Lake Pukaki. Ha kameran i beredskap! Till Christchurch ankommer vi sen eftermiddag/kväll.(F)

DAG 9 AVRESA
Frukost och utcheckning från hotellet. Transport till flygplatsen i Christchurch för avresa hemåt. Ett extradygn i Christchurch med sightseeingtur går att fås mot tillägg (i resan kommer det då att ingå 10 dagar/9 hotellnätter). Vistelsen i Nya Zeeland kan även kombineras med Australien eller Fiji innan hemresan.(F)

Prisindikation 15 900 SEK per person, del i dubbelrum. (SIC, seat in coach-buss med fler deltagare på utflykter). Privata flygplatstransfers, olika engelskatalande lokalguider på respektive plats. Resan avgår bestämda datum. Resan kan även göras på egen hand.  Internationellt flyg och inrikesflyg (Rotorua - Queenstown) i Nya Zeeland tillkommer.

Valuta: Nya Zeeländska dollar. Kreditkort accepteras allmänt.
El: 220 V, adapter kan behövas (brittisk trestift).
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum för max 90 dagars vistelse behövs inte.
Övrigt: Promenadvänliga skor, en vindtät jacka och kikare rekommenderas.