kenya3

Guide:
engelsktalande  Antal dagar: 11  Avresor: Dagligen 
Flyg till: Nairobi  Från: Malindi eller Lamu (samt Nairobi-Malindi eller Lamu)

1Blått hav, vita stränder och röda Massajer.

För er som vill uppleva safari men i lite mindre omfattning har vi en variant i Kenya som är något kortare och med något högre standard på boendet. En resa som passar alla familjemedlemmar lika bra. Safarin för att utforska djuren och naturen blir i Rift valley och Lake Nakuru nationalpark. Där ges det möjlighet att se Lejon, noshörningar, bufflar, giraffer, hyenor och fåglar. Sedan väntar avkopplande dagar vid Swahilikusten på Malindis kritvita stränder.

Massajerna lever längs hela gränslandet mellan Kenya och Tanzania. Ofta ses massajer vandra över grässlätterna och deras läckra röda dräkter förgyller tillvaron även i de sydöstra regionerna. I Kenya finns i stort sett hela afrikas djurvärld representerad.Vi gör imponerande game drives(utflykter i bil för att skåda vilda djur) och i Nakuru är det lite kortare avstånd, inte lika vidsträckta savanner som i Masai Mara.
Swahilikusten är lång och lugn, där möter den blå indiska oceanen den gröna afrikanska kusten, och de delas av en strand så vit att man bländas.

DAG 1 ANKOMST NAIROBI
Lokalguide möter på flygplatsen för transport till hotellet.
Eftermiddagen och kvällen på egen hand för att i egen takt acklimatiseras och kanske vila.

FlamingoNakuruDAG 2 NAIROBI - LAKE NAKURU NATIONALPARK
Efter frukost kör vi iväg nordvästerut mot Lake Nakuru nationalpark, ett par timmars färd genom det kenyanska landskapet ner i den vackra Rift Valley. Vi checkar in och äter lunch på hotellodgen. Eftermiddagen tillbringas i nationalparken. Själva Nakurusjön är ett vattenhål dit många djur kommer för att dricka, inte minst gaseller och antiloper, dessutom syns mer än 450 fågelarter där. Mest spektakulära är alla flamingor som fullkomligt färgar området rosa, periodvis är de flera hundratusen till antalet. (F-L-M)

DAG 3 LAKE NAKURU NATIONALPARK
Innan frukost gör vi en tidig game drive i soluppgången. Kattdjuren brukar i vanlig ordning vara i slutet av nattens måltid där ungarna skuttar fram och tillbaka, medan ledarhannen och honorna slickar sina tassar och latar sig. Skådespelet kan pågå i timmar och är lika fascinerande varje gång. Vi återvänder för frukost och tar igen oss lite innan vi far iväg på nya upptäckter i det vackra området. Vi äter lunch på lodgen. På eftermiddagen gör vi ytterligare en safaritur längs nya vägar i nationalparken.(F-L-M)

DAG 4 LAKE NAKURU – NAIROBI
Efter frukost kör vi tillbaka till Nairobi för flyg till Malindi. Resan kan även kombineras med bad på Lamu eller på Zanzibar.(F)

Malindi
Malindi ligger direkt vid Kenyas oceankust. I Malindibukten, där Galana-floden rinner ut i Indiska oceanen, ligger den mysiga staden som också är en omtalad badort.
Hamnstaden som var verksam redan på 900-talet har en udda historia och har besökts av såväl Vasco Da Gama som den kinesiske upptäcksresanden Zhenh He på 1400-talet. Malindi tjänade då som en kinesisk handelsstation med He som enväldig härskare. En period var Malindi fullt ut en portugisiskt och blev en viktig plats för att bunkra handelsflottornas skepp med proviant på vägen till Indien. Portugiserna uppförde flera monument och kyrkor i europeisk stil vars ruiner fortfarande utgör minnesmärken. Språket Swahili överlevde dock båda perioderna.

KenyaCoastStränderna är härliga och inbjuder till bad och solande. Utanför kusten finns riktigt fina korallrev där snorkling lämpar sig väldigt bra. Reven som ligger söder om Malindi är numer en statligt kontrollerad marin nationalpark för att skydda naturen och det marina djurlivet.
Det går utmärkt att njuta av det fascinerande undervattens-livet på anvisade platser.

Varför inte pröva djuphavsfiske när det är som bäst? Det går enkelt att boka i Malindi om man vill följa med på en tur och uppleva det spännande fisket efter riktigt stora ”bestar”.
Inne i staden finns den lokala sprudlande fiskmarknaden och den livliga souvenirmarknaden där hantverk av trä och textil, främst klädesplagg i starka färger, säljs i hundratal varje dag.
Malindi är en mix av Afrika, klassisk badort och en gnutta sydeuropeisk arkitektur.


Prisindikation 16 750 SEK per person, del i dubbelrum, 3 nätter inkl helpension på safari + 7 nätter på Malindi, Turtle Bay Beach Club (3+*), del i dubbelrum (Ocean Front room), helpension och t/r transfer flygplats-hotellet . Flyg tillkommer.

Prisindikation 23 950 SEK per person, del i dubbelrum, 3 nätter inkl helpension på safari + 7 nätter på Lamu, Kipungani Explorer hotell (4*), del i dubbelrum, inkl helpension och t/r transfer flygplats-hamn-hotellet . Flyg tillkommer.

Valuta: Kenyansk Shilling. USD eller resecheckar rekommenderas.
El: 220 V, adapter kan behövas.
Dricks: Är kutym på hotell, restaurang, taxi, lokalguide, etc.
Pass/Visum: Giltigt pass med giltighetstid om minst 6 mån efter avresa. Visum skaffas på kenyas ambassad. Kostnad ca 400 SEK.
Övrigt: Oömma kläder, varm tröja för kvällar och tidiga morgnar, kikare, myggmedel och ficklampa rekommenderas.